2005/11/08

Inga kommentarer. Smart? Nej Blåvitt, det är fegt.

FUSK & FIFFELHÄRVAN Öppnar dagens Aftonbladet och ser Simon Bank ställa de fyra frågor som jag och många andra supportrar med intresse för Blåvitts rykte och moraliska balans har ställt i varende vaket andetag den senaste 48 timmarsperioden.






Varför betalades det in 1,35 miljoner för mycket på Stefan
Selakovics konto? Varför betalades de tillbaka till Janne Plånbok
Nilsson?
Varför betalade Plånbok samma summa till IFK Göteborg i förra veckan? Vari består den trovärdiga förklaring till allt ovanstående som Mats Persson och Janne Plånbok lämnat till styrelsen?



Bengt Halse väljer den fega vägen ut, han refererar till Sellas och Perssons advokater som rått honom att tiga, men säger inte för en sekund att dessa herrar har inte för fem öre ett mandat över IFK Göteborg och dess styrelse. Blåvitt måste i första hand se över vilken trovärdighet bildas kring föreningen av ledningens agerande?

Hur skadas IFK Göteborgs rykte av en sådan nonchalant attityd där man inte till vare sig sina medlemmar eller till media vill berätta vad man vet och vad för information man baserar sitt agerande på? Att säga att de inte kan säga någonting alls på grund av att de överlåter utredningen till myndigheterna är lite som att vägra berätta vilka eventuella brott man begått för sin familj. För även om pamp-Gunnar Larsson och Bengt Halse kanske inte inser det så är det vi supportrar som är IFK Göteborgs enda och viktigaste familjemedlemmar. Det är vi som genom våra biljettköp, våra medlemsskap, våra souvenirer och vårt stöttande av laget i vått och torrt som är Blåvitts enda verkliga familj. Sponsorer kommer och går. Klubbdirektörer kommer och går. Men vi står alltid, alltid kvar vid Blåvitts sida.

Vi förtjänar att få veta sanningen innan Blåvitt ska genom rättsprocess efter rättsprocess låta vårt stolta och ärorika namn dras i smutsen. Nej, Blåvitts ledning, det luktar illa om det här agerandet.

Under eftermiddagen har det i media framkommit att IFK Göteborg blir skyldiga att betala minst 1,6 miljoner i kvarskatter för Peter Ijehs övergång.

- SVT:s avslöjande
- Expressens artikel
- Aftonbladets artikel
- GP:s artikel


Update Onsdag 9 November:

Speciellt som Mats Persson i förhör sagt att det var en återbetalning av den "gåva" Janne Nilsson skänkt Peter Ijeh för att han valde att spela i IFK Göteborg.

Om det Mats Härd säger är sant ser det onekligen mörkt ut för de inblandade i den här härvan.


Bilder lånade från: Aftonbladet/Scanpix & SVT/Pressens bild

37 kommentarer:

  1. Det verkar som det blir jag som ställer mig bakom styrelsens agerande de senaste dagarna. Kanske för att jag själv är ordförande i en fotbollsklubb. Jag tycker som Wernersson att det var rätt att inte hänga ut några styrelsemedlemmar då dessa hävdar att de är oskyldiga. Ska styrelsen avsätta folk som ännu inte är dömda? Har styrelsen rätt att avsätta styrelsemedlemmar? Svaret på båda frågorna är nej. Vill IFKs medlemmar att Mats Persson och Jan Nilsson ska sparkas så får medlemmarna kräva ett extrainsatt årsmöte.

    SvaraRadera
  2. Även jag ställer mig bakom ledningen. Mycket pekar på att de är skyldiga men det är upp till rätten att bedöma. Sen så dömer vi supportrar. Tills vidare forza!

    Kass artikel

    SvaraRadera
  3. Cabron/ Hänga ut behöver man inte, det krävs ju inte heller i texten. Bara att man rensar luften, lägger korten på bordet och blir av med mediedrevet. Nu lär detta bli ett LÅÅÅÅNGT elände.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker mest det är pinsamt att se så många av våra fans som nu tycker "ja men oooh va bra nu kan vi tiga oss ur detta, heja ledningen". WTF är det me folk. Jävlka ryggradslösa djur.

    SvaraRadera
  5. Tack. Jag håller med den som skrivit detta in i sista ordet. Vi som är supportrar pissas det på alltid på. Bara det faktum att pamp-Gunnar fick sitta och bestämma att vi inte ska ha extra årsmöte utan istället ha någon tävling i "inga kommentarer" visar ju vilket förakt dessa gubbar har mot oss supportrar, klubbens hjärta.

    SvaraRadera
  6. Håller inte med om att bara Halse ska ställas ansvarig, hela styrelsen ska ställas ansvarig. Det är ju deras uppgift att se över klubbens verksamhet och här har man inte ens fattat att ett omfattande fall av trolöshet mot huvudman pågått under deras näsor. De borde ju sparkas för inkompetens. Det hade jag krävt om jag skrivit artikeln.

    SvaraRadera
  7. Men vad tycker ni då om det visar sig att IFK inte har gjort något fel? Att MP och JPN inte är oskyldiga?

    Jag vet att det inte ser ut att vara så just nu, men de är oskyldiga tills de döms.

    Precis som Cabrón skriver krävs det ett extrainsatt årsmöte av medlemmarna för att sparka någon ur styrelsen.

    Styrelsen har fått en förklaring av de inblandade MP och JPN. Styrelsen tror uppenbarligen på den förklaringen och inväntar att utredningen blir klar. Fram till dess kan de inte göra annat än att avvakta.

    Hittills är det "bara" misstankar.

    Även om det visar sig att brott begåtts gjorde styrelsen rätt att inte säga något. De vet ju inte vad de ska tro!

    SvaraRadera
  8. Det är så härligt med anonyma påhopp, det är inte alls "jävlka ryggradslösa". Vill ni att styrelsen ska avsättas? Kräv då som medlemmar ett extra årsmöte. Det är så demokrati fungerar. Jag har stort förtroende för Toll och blev han lugnad av Halses samtal så känner jag mig lugn. Visst, det finns mycket som kräver sin förklaring. Men det kommer vi att få så småningom.

    SvaraRadera
  9. Grabben/ Med den här "bloggen" anser jag att Blåvitt ska informera sina fans. Inte ta ställning i sakfrågan. De måste informera sin ryggrad och inte försvara individerna in i absurdum. Vill Plånbok och Persson tiga, så varsågod, men att IFK tiger på order av deras advokater är ju vädigt underlig kotym gentemot sin medlemsbas.

    Om inte Perssons advokat väljer att sätta igång ett krig och börja skylla allt på Plånbok i rätten eller likande, då¨kan vi få se en riktigt härlig fars.

    Tänk på att polisen i förhör fått minst två olika förklaringar till de transaktioner med IFK:s pengar som Persson/Plånbok hållt på med. Vilken av dessa väljer styrelsen att lita på då? Och Varför? Och borde inte en bredare massa (medlemmarna) få vara med och ta ställning till om styrelsen har förtroendet från dem?


    För övrigt är vi en förening, inte en klubb.

    SvaraRadera
  10. Cabron/ Ungefär som du själv som ligger ute med namn, telefonnummer och adress när du tycker saker. Nooot. Man får väl fan va anonym om man vill. Snacka om att byta ämne när man inte har argument.

    SvaraRadera
  11. Ok, ta och lugna er ett snäpp nu så debatten inte urartar. Håll er till att diskutera blåvitt och inte varför och om man ska vara anonym när man skriver... Ok companeros?

    SvaraRadera
  12. När man är inblanda i en ekonomisk brottsutredning kan man inte lägga alla pappren på bordet, då åklagaren skulle gotta sig i detta. Det är som när du spelar poker, inte visar du dina kort för någon annan! Personligen skulle jag vilja veta vad som verkligen hänt, men jag tror på styrelsens agerande.

    SvaraRadera
  13. Fattar inte varför det är sån jävla hets? Chilla lite folk gnäller som barnrumpor, om vi väntar lite kommer vår tur.

    SvaraRadera
  14. pop/ Men hallå eller, skillanden i detta är ju att vår pokerhand är eventuellt kriminell. Vi (IFK) har redan lagt oss för vi har sett att Persson fuskat, men nu berättar "vi" inte det för den tredje och fjärde spelaren. Dvs fansen och media. Åklagaren vet redan allt, det är ju de som har dragit igång detta, de vet ju mer än Blåvitts styrelse vet om det hela. Morallösa folk är alså.

    SvaraRadera
  15. HEEETS HEEETS HEEETS! MER HETS! THE HETSMASTER IN DA HOUSE!

    SvaraRadera
  16. Jag håller med Frankie här, det händer inte så ofta.

    Det luktar en stor "cover-up" lång väg med detta agerande. Varför litar folk så blindt på tex Halse? Först litade man på Persson och Plånbok, se hur det gick. "Än är ingen dömd" håller inte för hade de inte legat och dansat i onödiga gråzoner skulle vi inte hamnat i den här positionen in the first plajs...

    SvaraRadera
  17. Pop:
    Varför skulle man inte kunna lägga alla papper på bordet för att det är en brottsutredning? Åklagaren kommer ju få dom iallafall...

    SvaraRadera
  18. Frankie, du tjötar mycket & ofta om att vi förtjänar korten på bordet. Vänta med det!
    Visst, vi förtjänar det, för att vi älskar Blåvitt enormt och finns där. MEN vill du inte IFK Göteborg det bästa? Det går väl före allting annat i den sportsliga världen?
    Isåfall; vänta och skaffa tålamod!
    IFK har inte alla korten, det är bara att inse. Är det lönt att lägga ut ett kort, som kan ändra sig i framtiden då ett annat kort kommer upp? Det förenklar inte denna skiten. Tyvärr är det tvärtom. Och den här soppan ska inte förvärras, det är det sista jag vill. Tycker därför styrelsen gör rätt i det dom gör. "Inga kommentarer" är inget som tyder på att man gjort något brottsligt, man vill bara inte göra saken värre med att säga något fel och opassande. Allting man säger kan vändas mot en i rätten. Vilket inte är bra?
    Fegt..? Kanske. Men desto bättre. / Sassa

    SvaraRadera
  19. Sassa/ Blåvitts bästa är inte nödvändigtvis att försvara två kriminella personer? För mycket pekar på att de kommer fällas för sitt fiffel, både Persson och Plånbok. Skattemyndigheten går nu på Åklagarens linje ang Ijeh och anser inte att det var en gåva.

    Nu får Blåvitt 1,6 miljoner i bakskatt för Ijehaffären och dessutom får åklagaren vatten på sin kvarn då man baktaxeras i linje med de misstankar Ekobrottsmyndigheten haft. Det här ser mörkt ut mina vänner.

    Blåvitt är inte sin personal bara, peronalen är utbytbar, Blåvitt är så mycket mer än det.

    SvaraRadera
  20. Ny sång för klacken: Skattefifflare tjallalalala skattefifflare tjallalaalala...

    GP berättar att IFK Göteborg beslutats skyldiga till skattefiffel och nu får betala 1,6 miljoner tillbaka.

    Detta stärker naturligtvis åklagarens tes som hela tiden varit att Plånboks pengar inte varit en gåva. Nu börjar korthuset svaja.

    SvaraRadera
  21. filip/ Du frågar dig inte varför Persson lät Ijeh försvinna så lätt? Varför han istället för att stödja och backa upp sin karriärs största profilvärvning lät honom stå ensam och sålda av honom för kaffepengar till Danmark...

    Folk borde nog ta sig lite tid för kritiskt tänkande.

    SvaraRadera
  22. Det inte vara som skrivits i tidningar då?

    Alltså att man håller MP lite lagom halvt om ryggen nu, istället för att peka ut honom.

    Allt för att han inte ska dolkstöta Blåvitt i en smutskastningskampanj mitt under stundande silly?

    SvaraRadera
  23. corazon, kapten/
    Varken du eller jag vet vad som framkommit vid förhören av de involverade personerna och inte heller om utredningens omfång. Gäller de ”bara” de uppgifter media givet oss och som presenterades på presskonferensen eller handlar de om mer. Har styrelsen fått alla korten från MP respektive Janne Plånbok. Att lägga korten bordet vid detta tillfälle kan ställa till mer skada än nytta, kort som i framtiden kan visa sig vara onödigt utspelade eller som åklagare dragit nytta av.

    Som tidigare: Jag skulle personligen vilja veta vad som hänt, men jag tror på styrelsens agerande.

    SvaraRadera
  24. Om nu allt som skrivs är sant.: Varför har inte blavitt tagit lärdom av det som hänt tidigare, bl.a. inom ishockeyn. Om man nu är osäker sa kan man väl kolla med skattemyndigheten. Eller? Att skattemyndigheten gillar att ta tag i klubbar som pa det ena eller andra sättet skattefifflar är ju ingen nyhet direkt. Antar att det är den där gamla "Killar fragar ALDRIG om vägen"-grejen som tjejerna alltid tjatar om som ligger bakom... =) Herrarna P är dock oskyldiga i mina ögon tills de är dömda till annat. I rätten.

    SvaraRadera
  25. frankie: Du har helt rätt i dina teser, tyvärr. Tänk om folk kunde sluta blunda!

    SvaraRadera
  26. Nu får väl janne plånbok betala den där skulden till skattmasen, inte mer än rätt.

    satan vilken sits de har satt oss i, några mer nyförvärv kan man glömma eller.. Blir de tvingade till försäljningar?

    SvaraRadera
  27. Jag tycker ledningen gör rätt.. Den blåvita familjen är en familj tills någoon döms av rättsystemet inte av media eller bara ben....

    SvaraRadera
  28. realmp/ Blåvitts spelare och medlemmar är min familj. Personer som klubbdirektören är anställda personer som måste granskas och hållas inom föreningens ramar av vad som är ok beteende. Här har de uppenbart ljugit för ledningen och då är de för mig förbrukade vad gäller förtroendekapital. Hemma i Spanien hade det direkt ställt upp alternativa kandidater när såna här situationer uppstår, för att helt enkelt se till att allt utreds blixtsnabbt. När man inte får klarhet ens internt, det verkar ju långifrån klart vad som skett/sker så skadar det ju bara föreningen.

    SvaraRadera
  29. realmp/ Jag dömer definitivt ingen på förhand, kom ihåg att jag var den som tog intiativ för namnlistan till stöd för Blåvitt och för att inte MP ska dömas på förhand utan få samma chans som alla andra medborgare i en demokratisk process.

    Men jag tycker trots detta att föreningen måste kritiseras när de inte väljer en offensiv utan defensiv väg att lösa detta problem. Jag är nämligen övertygad om att deras försvarsväg skapar mycket mer problem för blåvitt under en lång tid via spekulationsmöjligheter och via negativa medierubriker.

    SvaraRadera
  30. Lars Lithner är en tjockis.

    SvaraRadera
  31. Härd säger ju rent revolutionerande saker om det hela, konstigt att det bara är gömt i en krönika och inte förstesidestoff!

    SvaraRadera
  32. fy fan. Härd kommer ju ligga löst till om han inte har på fötterna när han uttalar sig sådär...

    Räcker väl att han hetsade folk att hota Lithner. Ska han hetsa folk att hota åt andra hållet för att upprätthålla balansen nu eller?

    SvaraRadera
  33. ajajajaj. Jag har hela tiden hoppats på deras oskuld men det va ju inget bra alls. Fan ta Härd om han fattat uppgifterna fel nu...

    SvaraRadera
  34. Nya läckor från förundersökningen till skvallerpressen för att manipulera fram nya bevis.

    SvaraRadera
  35. lite från spåret.
    jag vet inte många klubbar som inte betalar svart till tränare. Frågan e om dom finns? klart några e där ute men flertalet lag i lägre serier betalar svart till tränarna. det e dax och göra så inte alla klubbar behöver vara kriminella för att klara sig.
    Ge skatte lättnader för föreningar som står för friskvård. Detta skulle få mer att motionera och färre med fettma, mindre lettja och förslappade personer. Det skulle nog sjukvården tjäna på i längden. IFK är kanske inte mycket friskvård för elit idrott är sällan det. Men IFK och andra elit klubbar inspererar och inspererar andra att röra på sig och spela fotboll. Tycker att man ska börja se idrott för va det är. Idrott är folknyttigt och bör ges skatte lättnader för att fler ska kunna vara med.
    /Carl

    SvaraRadera
  36. Kolla om Laul har ett fläckfritt förflutet!!
    HaHa

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.