2005/11/22

Hjärtat i röva?

HÄRTAT PÅ RÄTT PLATS Laul bloggar på, den här gången om vart fotbollshjärtan finns och om de ens finns längre. Han säger:

Noterar via Barabenläsaren Helmer frasen "precis som Tobbe Hysén har hjärtat i Häcken och höll på Blåvitt under uppväxten." Om det nu är så att Laul på fullt allvar tror att Tobbe H, son till en av de största genom tiderna har hjärtat hos BK Häcken misstar han sig å det grövsta. För även om killar som Kim Källström och Tobbe Hysén lär ha viss tacksamhet mot Häcken där de fick sina genombrott är det knappast klubben i deras hjärtan. Tvärtom är Tobbe Hysén så Blåvit att det nästan är löjligt, det sägs att han grät så vilt i lägenheten att grannarna började klaga efter att han hade sänkt Blåvitt på Ullevi. Till och med en viss Klara (på Bråkmakargatan) ringde upp till Stockholm och hotade med vräkningsbesked för hon hade allt hört att en Blåvit gosse väsnades någonstans.

Men det kanske inte är vad Laul menar. Han kanske menar att Tobbe Hysén rent fysiologiskt har sitt hjärta placerat i Häcken. Det är i så fall helt klart något för löpsedeln snarare än fotbollsbloggen att chockkuppsavslöja hur en fotbollsspelare har en anatomi så remarkabel att till och med redaktionen på "En ding ding värld" häpnar. Hjärtat i röva? Det va det jävligaste.

17 kommentarer:

  1. Hehe, det tog minsann va? Klart Tobbe har hjärtat i Häcken och i Blåvitt och i Liverpool och i Barca..Så,lugn och fin nu.. :)

    SvaraRadera
  2. Det är väl snarare så att Tobbe har omdömet i röva...

    SvaraRadera
  3. Frankie//

    Om han nu har ett så blåvitt hjärta kan du förklara varför han

    1. Inte började spela förr blåvitt då han började spela fotboll?

    2.Varför gick han till Djurgårdens IF om han nu älskar Blåvitt så mycket?

    3.Varför hatar ni Göteborgare inte Tobias Hysén som barcelona supportrarna hatar Figo?

    SvaraRadera
  4. här e nån som inte hänger med iaff..

    SvaraRadera
  5. Jag gillar Tobias Hysén. Klandrar honom inte för att vi inte har honom i laget. Kommer faktiskt ihåg att jag läste för några år sedan att han gång på gång gick ut i media och sa att han vill till Blåvitt. Tillslut blev han tillsagd av Häcken-tränaren att lägga av. Så det känns som att ledningen kunde fått honom till IFK om dom ville. Men de tyckte väl inte att han var tillräckligt bra?

    SvaraRadera
  6. Jag gillar Tobbe även fast han spelar i difffffff.

    SvaraRadera
  7. Känns jävligt skumt att Tobbe Hysen inte spelar i Blåvitt, måste kännas skumt för honom själv. Det som räddar hans samvete är la att han vet att han förr eller senare kommer komma till Blåvitt. "Det är kuken att bo i stockholm och spela för ett jävla fjollag, så fort jag får chansen kommer jag hem till Göteborg och Blåvitt för att vinna sm-guld och spela CL" (T Hysen 06)

    SvaraRadera
  8. Laul/ 1. Familjen Hysén bor på Hisingen och har därför självfallet mycket närmare till träningar etc i samma del av staden än på andra sidan stan där Blåvitts ungdomar har sina träningsanläggningar.

    2. Blåvitt ville inte betala det som Häcken krävde för honom. Vår dåvarande tränare tyckte det var för stora resurser på en spelare.

    3. Varför skulle vi hata en spelare som är den del av vår kultur? Dessutom är inte Dif ett speciellt stort hatlag för oss, det är knappt nån som bryr sig om Dif i Göteborg.

    AIK, Gais och MFF är våra rivaler,

    SvaraRadera
  9. Tyder ju iaf på dåligt omdöme att bosätta sig på Hisingen... ;-)

    SvaraRadera
  10. Helt rätt Stellham

    Hisingen suger verkligen.

    SvaraRadera
  11. Frankie

    Lite kul är det att tobbe Hysén kan vinna pris som månadens stockholmare. Han är nominerad av StockholmCity till det priset.

    Vad skulle du säga om han blev månadensstockhomare?

    SvaraRadera
  12. Här har du länken om du är intresserad

    http://www.city.se/ArticlePages/200511/17/20051117200634_130/20051117200634_130.dbp.asp

    SvaraRadera
  13. Tobias kanske inser snart att det hade varit rätt trevligt att fullfölja vad pappa, farfar, farfarsfar och farfarsfars bror startade...

    I värsta fall får vi väl vänta till Tobias har avlat fram en blåvit grabb... :-D

    SvaraRadera
  14. Svar från Tobbe idag:
    "Eftersom jag har spelat i Häcken så håller jag stenhårt på Häcken i ett möte mellan lagen. (läs ett möte mot IFK Göteborg). Sen är det ju klart att jag har hållt på IFK när jag spelade i Häcken. Men om jag måste välja så blir det självklart Häcken eftersom jag har spelat där."

    End of discussion! :-)

    SvaraRadera
  15. zappa/ Spel för gallerierna kallas det...

    SvaraRadera
  16. Ja, ja...detta är surt förstår jag men se till att kom över detta nu. :)
    Simma lugnt..

    SvaraRadera
  17. "...det sägs att han grät så vilt i lägenheten att grannarna började klaga efter att han hade sänkt Blåvitt på Ullevi."

    Yeah, right...

    En insatt källa hävdar för övrigt att T. Hysén, efter det att DIF hade bärgat SM-guldet, blev så deprimerad att han måste uppsöka Sahlgrenskas psykakut.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.