På gång


tisdag 10 juli 2012

Tankar efter gårdagen

(+) Jakob Johansson, en gigant i försvaret. Brytningar som hans tänder hela publiken och laget.
(+) Tobias Sana, även om han borde passa i ett antal lägen går det inte att blunda för lekhumöret han var på igår. Ett ständigt hot för Helsingborgs backar. Tänk om han kunde slå inlägg också, då hade motståndarna inte vetat att han kommer dribbla varje gång.
(+) Pontus Farnerud, gör sin bästa match i IFK enligt mig. Första gången man ser att det faktiskt händer något annat än säkerhetspassningar till närmsta gubbe i sidled eller bakåt.

(-) Tobias Hysén, hade två frilägen, inga mål. Första avslutet är två och en halv gånger högre än vad en målbur är. Det andra lyfter han nätt i famnen på målvakten. Han verkar inte tro på att han kan göra mål själv längre. För stort namn att bänka antagligen. Tur för honom. Är med sina 22 offsides en löpning ifrån att vara "bäst" i Allsvenskan. (Majeed leder, men han har gjort 13 mål så han är nog förlåten av sina fans.)
(-) John Alvbåge, såg ut att göra en bra match med åtminstone två jättefina räddningar. Sen kom frisparken. I Allsvenskan är det en så otroligt liten chans att en spelare knorrar bollen perfekt över muren och ner i krysset på andra sidan att Alvbåge bara ska kunna stå kvar i sitt hörn och hålla det. Utöver detta så är han återigen extremt osäker i luftrummet och man får hjärtat i halsgropen varje gång han ska ut från sin linje.
(-) Hjörtur Logi Valgardsson, slår en enda lyftning rätt och den kommer sista tio minutrarna. Håll dig du till kortpassningsspelet om du inte behärskar annat. Hellre det än att ge bort bollen så enkelt.

Några punkter:
  • Erik Dahlin hade förra säsongen 12 insläppta mål på 13 matcher. Fem hållna nollor. 82% räddningar.
  • John Alvbåges facit i år: 19 insläppta på 14 matcher, en nolla och 69%. Släpper alltså in ett av tio skott fler än Dahlin. #startadahlin
  • Domaren var så bra som bara Stefan Johannesson är i Allsvenskan.
  • Fördelen med Haglund som mittback är hans snabbhet. Nackdelen med att Kjetil kommer tillbaka är att snabbheten försvinner totalt från mittbackarna då Philip blir mittfältare igen. Jakob må vara brytningarnas konung, men snabb är han inte.

Slutligen skulle jag, i samarbete med Ica-handlarna, vilja utse Max Lyxshake med choklad till matchens lirare. Höjdpunkten igår. Fortfarande obesegrad.
Ha det!
/patricw
@patricwestberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.