2011/05/29

IFK Göteborg vidare i Cupen efter Drugges mål

CUPEN. Åttondelsfinal i Svenska Cupen, en turnering som hemmalaget IFK Göteborg satsar väldigt mycket på. Jonas Olsson har flera gånger pratat om att det är den enklaste vägen ut till Europa. Tobias Hysén och Stefan Selakovic saknades bägge två efter skador, Bärkroth och Söder ersatte de två stjärnorna.
- Vi satsar alltid på Cupen, det är lika stor motivation från vår sida som en Allsvensk match, sa Jonas Olsson innan matchen.

Svajigt försvarsspel i första halvleken
Daniel Sjölund i Djurgården tilläts agera över stora ytor ganska ohotad i den första halvleken och smekte fram två magiska framspelningar, med bättre medspelare hade Djurgården tagit ledningen två gånger om. Om Sjölund fick dominera lite hos gästerna så var Drugge väldigt vass framåt för IFK Göteborg, flera precisa framspelningar samt en nick i ribban stod den långhårige för under halvlek nummer ett.

Drugge och Bjarnason bakom det mesta offensivt
Det var Drugge och Bjarnason som stod för de mesta kreativa offensivt under den första halvleken, Söder och Bärkroth fick ett par chanser man avsluten var för dåliga. Söder rann igenom, fick bollen för långt ifrån sig och kastade sig i duell med Touray och fick ett gult kort, Söder som även fick lämna planen redan i halvtid till förmån för Sebastian Eriksson.

Sandberg började bygga upp förtroendet igen
Efter ett par svajiga ingripanden under starten på säsongen så fick Sandberg en bra start i den första halvleken och stod för flera bra räddningar. Djurgården rann igenom ett par gånger och hade bland annat två frilägen. I starten utav den andra halvleken fick man en dubbelchans men Sandberg återigen med bra. Stora skillnader i kroppspråk mellan Sigurdsson och Sandberg idag, betydligt mer positivt än senast.

Tidiga byten av Jonas Olsson
Söder ut i paus på grund av skada till förmån för Sebastian Eriksson, ”Sebban” tog vänsterytterplatsen, Bärkroth upp på topp. I den 58:e matchminuten byttes även Tobias Sana ut till förmån för Joel Allansson som ersatte Sana rakt av och tog hand om högerytterplatsen.

Dåligt passningsspel från de blåvita
Det var flera rejäla felpassningar och slarv från de blåvita som gav Djurgården fina omställningsmöjligheter. Efter 65 spelade minuter så hördes de första buropen när ännu en enkel passning hamnade hos en Djurgårdare. Jonas Olsson och Stefan Rehn var flera gånger uppe och skrek på sina spelare, just passningsspelet och slarvet var något man hade pratat om i paus.

Drugge pigg även i den andra halvleken
Det lilla som de blåvita skapade framåt under de första 25 minutrarna kom genom Drugge, antingen genom framspelningar eller egna avslut, däribland ett väldigt bra nickläge efter fin Bjarnasoninlägg. För att vara ärlig så var det nästan bara ett enda lag under starten på den andra halvleken, Djurgården höll i spelet och skapade mängder med chanser, dåliga avslut och Sandberg höll nollan intakt.

Valgardsson fick jätteläge med kvarten kvar
Med 15 minuter kvar utav matchen rinner Valgardsson igenom och kommer i ett ganska bra läge, men avslutet med vänsterfoten går rakt på Pa Dembo, några sekunder senare slår Valgardsson ett perfekt inlägg men Allansson är inte tillräckligt lång och nicken går utanför.

Drugge avgjorde i den 88:e matchminuten
IFK Göteborg tog över matchen ju närmare slutsignalen vi kom. Chanserna skapades men det såg länge ut att gå till förlängning, men då slog Joel Allansson ett perfekt inlägg, Drugge mötte perfekt och skarvade in 1-0 ottagbart i Pa Dembos ena hörn.
- Det är ett jättebra inlägg från Joel, jag känner att jag varit två steg bakom deras mittbackar under matchen så nu tog jag ett par steg framåt istället, säger Drugge till TV4.

Spelaromdömen:
Möcke, Möcke bra: Elmar Bjarnason
Möcke bra: Andreas Drugge
Bra: Erik Lund

44 kommentarer:

  1. En av de sämsta matcherna jag någonsin sett blåvitt genomföra, skämdes stundtals.
    En jävla tur att dem rede ut de tillslut, starkt drugge.

    Varför utgick söder föresten?

    SvaraRadera
  2. För att Jonas hatar honom...

    SvaraRadera
  3. Finns inga dåliga matcher så länge vi vinner.

    SvaraRadera
  4. "En styrka att vinna när man spelar dåligt"

    SvaraRadera
  5. är du full eller? Elmar bäst i blåvitt????
    Sandberg
    Allanson
    Lund

    SvaraRadera
  6. Elmar bäst? Håll dig till svenskafans...

    SvaraRadera
  7. 1. Sandberg
    2. Lund
    3. Allanson

    SvaraRadera
  8. Bjarnason bra? Tyckte han gjorde en av sina sämre matcher ärligt talat...

    SvaraRadera
  9. Elmar var riktigt bra. Precis som han varit de sista matcherna. Den som inte ser det är blind.

    SvaraRadera
  10. Elmar var bland dom bättre, om inte bäst.
    Vad gör Janlind då? Judas! ;)

    SvaraRadera
  11. Nu såg jag itne denna matchen, men mot Halmstad var Elmar inte alls bra. Två gånger tar han emot bollen i defensivt läge och bollen går 5 m bakåt till en halmstadspelare som kommer i princip helt ren. Detta får EJ ske. Det är generalfel och blir lätt två mål mot ett bra lag. Dessutom märks det extremt tydligt i slutet på matcherna att blåvitt tappar ytan mellan mittfält och backlinje då varken elmar eller JJ orkar/kan spurta hemåt efter ett anfall. Där behövs Seb, för han har till skillnad mot dom andra två en till växel, förutom att semi-jogga.

    Elmar/JJ är båda två ganska stabila, men tillsammans blir det kaos efter matchminut 60.

    SvaraRadera
  12. Söder gick ut på grund av en översträckning i knät som varit skadat tidigare enligt IFK Göteborgs hemsida. Tro inte det värsta om JO hela tiden.

    Sandberg gjorde för övrigt en bra insats ikväll och var bäst på plan. Kul att Allanson tog chansen i sitt inhopp och spelade fram till målet!

    SvaraRadera
  13. Elmar och Drugge var bland de bättre i ett, för dagen, förvirrat blåvitt. JJ tog, som vanligt, på sig alibi-rollen med undantag för en del enkla bakåtpass och allmänt slarveri.

    SvaraRadera
  14. var vi på samma match???

    Elmar bäst??
    Drugge?

    Sandberg bäst på plan, för en gångs skull. Lund och Drugge godkänt, resten mer eller mindre underkända. Slarvigt, omotiverat och ofokuserat matchen igenom från de flesta. Som tur var även i DIF.

    SvaraRadera
  15. Jävla skitmatch. INGEN var bra. ärligt.

    SvaraRadera
  16. Som vanligt är Bjarna bäst på plan... ett skämt, han är en ok spelare inte mer. Kan han sluta gnälla och lära sig titta upp lite och släppa bollen itid blir han bra. Men han är inte så fantastisk som många vill ha honom till.

    SvaraRadera
  17. Ni som gnäller på att det var dåligt: Förutsättningarva var ärligt talat inte så optimala. Spela i gråregn på ett cupödsligt ullevi mot ett tungt, desperat Djurgården kan få vilket lag som helst att bli oinspirerat. Sista halvtimman visade vi i varjefall klassen och så länge man vinner såna här skitmatcher ska laget ha all eloge. Fint att Drugge ser pigg ut!

    SvaraRadera
  18. Bjarna bäst? Han slog ju bort så många pass så man hade tappat räkningen efter en kvarts spel.

    SvaraRadera
  19. asså skojar ni eller?!?!?
    Den ENDA killen som var bra på planen idag var ju Joel Allansson! All heder till honom.
    Kanske att att Lund kan få ett G- också

    SvaraRadera
  20. Man kan inte jämföra JJ och Elmar. Elmar har boll så mycket mer och är med så mycket mer i matchen Vem kommer ner och hämtar boll vid uppspel (elmar). Vem är med i det offensiva (elmar). Vem e med hem när motståndarna kontrar (elmar).Han har bollen så många gånger mer i matchen än nån annan i blåvitt. Titta lite på rörelsen och bollinnehavet mellan han och JJ under en match. Då märker ni skillnad. Bjarna gör det riktigt bra. Låt han slå en pass fel, det gör ju alla andra. Annars kan vi lika gärna gå tillbaka å tjonga bollen. Älskar när vi försöker spela lite boll använda mittfältet. Speciellt nu när JJ börjar komma in i det bättre, fastän jag själv hade föredragit Seb bredvid bjarna.

    Förövrigt va det inte bra idag.Drugge som va bäst och stod för det mesta framåt han blir en tillgång framöver bättre och bättre. Kul att sandberg fick hålla nollan, så han får lite självförtroende, det behövs. Sen det bästa är att det blir seger även när vi lirar dåligt. Det kommer behövas. Trenden ser ju faktiskt bättre och bättre ut.

    SvaraRadera
  21. Elmar och Drugge bäst idag. Sandberg gör bra ifrån sig. Elmar fanns överallt, Drugge många fina framspel och den enda som hade vettiga avslut.

    Sämst måste varit Seb igen. Slår han en av tre passningar rätt idag?

    Sana dribblar och är kul, men får inte mycket uträttat.

    Hönsgård i försvaret idag.

    Allansson gjorde ett bar inhopp.

    SvaraRadera
  22. Bra att Drugge hittade målet, vi måste ha igång någon mer som gör mål än Hysen.

    Kändes i andra halvlek när vi började trycka på lite mot slutet av matchen, ingen ville gå på avslut, alla ville passa.

    Tyckte att Drugge verkligen hittade sin roll idag, var som en andra forward när vi hade bollen i anfallsläge, och var uppspelsbar länk direkt vi bröt.

    Men försvarsspelet var under all jävla kritik. Skönt att Sandberg fick göra lite "Svåra" räddningar, de räddningar som vi har gett honom kritik för att han aldrig gör.

    SvaraRadera
  23. haha Elmar va fan inte bäst. va en hel del missar från han idag

    SvaraRadera
  24. Att folk snackar om att Sebbe troligtvis lämnar i sommar är ju ett skämt. Förstår inte vad folk ser i honom.
    Han har för stor bredd. Kan spela lite överallt men är inte speciellt bra på någon av positionerna. Han är inte något utländska lag letar efter.

    Ni som tror att han lämnar i sommar eller i vinter får gärna kommentera era anledningar till varför han kommer ha den möjligtheten.

    ............
    Det var rent ut sagt en skitmatch. Spelet, vädret, publiken. Men det enda viktiga var att vi vann idag. Synd att Söder inte fick göra ett mål så han fick lite självförtroende och kanske kan få lite mer speltid.

    SvaraRadera
  25. Allansson från start!

    SvaraRadera
  26. Det är så jävla sorgligt att se hur man kan glädjas åt dagens match. En av de absolut sämsta fotbollsmatcher som jag har sett Blåvitt spela. Sigurdsson, Hysén, Sella, Eriksson, Bjanarsson o möjligtvis Söder o Lund/A. Johansson. Resten av spelarna förtjänar inte ens en plats i GAIS. Allt eller inget nu. Värva, o gör det bra. Ny tränare. Ny styrelse.. Hade glatt mig åt förlust idag, o den borde ha kommit. Sandberg, är det ett jävla skämt eller? Avgå.

    SvaraRadera
  27. Det är så jävla sorgligt att se hur man kan glädjas åt dagens match. En av de absolut sämsta fotbollsmatcher som jag har sett Blåvitt spela. Sigurdsson, Hysén, Sella, Eriksson, Bjanarsson o möjligtvis Söder o Lund/A. Johansson. Resten av spelarna förtjänar inte ens en plats i GAIS. Allt eller inget nu. Värva, o gör det bra. Ny tränare. Ny styrelse.. Hade glatt mig åt förlust idag, o den borde ha kommit. Sandberg, är det ett jävla skämt eller? Avgå.

    SvaraRadera
  28. Det sorgligare är snarare hur somliga här inte förstår hur jävla sjukt svårt det är att spela fotboll på en dyblöt plan där man inte kan göra en vändning utan att halka. Kunde lika gärna spelat matchen på is ärligt talat.

    Sen är det ingen ursäkt för nåra av de patetiskt usla passarna snett bakåt till motståndarna som kommit de senaste matcherna, speciellt from JJ.

    SvaraRadera
  29. Anonym 29/5/11 22:25

    Grymt bra skrivet. Håller med dig helt och hållet.

    Det går inte att jämnföra JJ & Elmar eller någon annan i laget. Vi har fått ett helt annant spel med elmar. Nu kan vi spela genom mittfältet. Han kanske slog bort 3 bollar av 90. Det är fan xavi klass. Det roliga är att om elmar misslyckas och det gör alla så kämpar han som en galning för att lösa sitt misstag medans andra bara lägger av.

    JJ har visat att han är på G. Första 30 igår gjorde han en hel del brytningar och 2-3 riktigt snygga krossbollar. Sen kollapsade killen tyvär. Inte många rätt efter det, ibland är han totalt livsfarlig. Anser ändå att han skall spela för Sebb ser hämmad ut. Frågan är om han inte är såld för nu ser han helt vilsen ut.

    Hoppas söder får spela mer även om han inte såg vidare bra ut men sen jämnför man ju med Hysen vilket känns lite orättvist.

    SvaraRadera
  30. När spelas matchen mot Falkenberg?

    SvaraRadera
  31. Hmm Elmar var ju bedrövlig idag!! Såg vi samma match?

    SvaraRadera
  32. Elmar var bäste man på plan tillsammans med Sandberg. Bärkroth var pigg men måste sluta med sitt beteende att slå ut med armarna (mot domare, motspelare och medspelare) så fort minsta lilla går emot. Inget positivt i det alls.

    Joel kommer in och gör det kanonbra. Han spelar redan oerhört bra och välvårdat. Tror mycket på honom.

    SvaraRadera
  33. 1 sandberg
    2 drugge
    3 joel
    hysen bli frisk nu

    SvaraRadera
  34. Elmar stod för en del katastrofalt farliga felpass, men det var också han som låg bakom de flesta farligheterna. Och han springer mer än Ji-Sung Park. Att han inte får kramp är den stora gåtan.

    SvaraRadera
  35. Intressant är ju hur JJ kan blanda och ge så jädra mycket. Emellanåt slår han ju helt kliniska crossbollar, och i andra läget fepplar han bort sig och alla andra genom att bjuda på ett livsfarligt läge bakåt. Elmar måste värdera lite bättre (sluta med trängda klackar och svåraste passet), annars börjar han bli riktigt jävla bra.

    Seb har några bra ryck emellanåt, men han är (på gott och ont) absolut inte bra nog för att lämna i sommar.

    1. Sandberg
    2. Allansson
    3. Drugge

    SvaraRadera
  36. Vem äter hund?2011-05-30 10:07

    Erik Lund är alltid bra.

    SvaraRadera
  37. Håller med Janlind (och många andra) om att Elmar och Drugge var bäst. Sandberg, Lund och Allansson gör också klart godkända insatser. I övrigt en bedrövlig match att skåda...

    SvaraRadera
  38. Elmar var helt klart bäst. Han är så jävla viktig för vårat mittfälltsspel. Han är kreatören. Han har spelförståelsen. Ibland sticker han upp med riktiga konstnummer. Men framför allt sliter han som ett djur. Tro fan att Håkan Mild hade slagit bort både en och femton bollar på gårdagens underlag (och bitvis stillastående medspelare, vilket också bidrar till felpass), men han var en krigare och blev legend.

    Drugge gjorde en del bra, verkar börja hitta sin roll.

    Bärkroth måste sluta försvåra allt för sig varje gång. Han tycks ha behov av att snurra runt fem gånger innan beslutet tas, då är det ofta för sent. Funkade inget vidare som anfallare heller?

    Sandberg gör förvisso en hel del bra räddningar igår, men oj vad han svajar. Greppsäkerheten ställer till det för honom på distansskott, även om de går rakt på honom. Dessutom känns det fortfarande inte som att försvaret litar på honom till fullo. Det är viktigt.

    Kalle har varit bra senaste matcherna, har vi tur är han på väg tillbaka till storformen.

    Sana har en tendens att falla ur matcherna en aning. Vissa matcher glänser han oavbrutet med sin kvickhet, men ibland är han mer eller mindre osynlig.

    Seb är viktig för laget. Det värsta är att jag inte riktigt vet var jag vill ha honom nu. Defensiva mittfältet har känts ganska bra senaste matcherna och 10-rollen lutar mer åt Drugge. Och på vänstermittfältet vill jag nog aldrig mer se honom.

    Lund sliter och jobbar och gör en hel del riktigt viktiga brytningar samtidigt som han är med bra i anfallen.

    Joel har bara spelat två matcher men gjort det riktigt bra. Känns säker med boll och har en stil som påminner lite om Luka Modric. Ska absolut bli intressant att följa resten av säsongen.

    SvaraRadera
  39. 5 segrar, 2 oavgjorda, 0 förluster på 7 senaste mot allsvenskt motstånd räcker för att göra mig nöjd

    SvaraRadera
  40. jag är en stor fantast av Elmar. Men han hade stor felprocent igår. Han kompencerade det genom att springa kopiöst mycket, han fanns över hela banan. Sen har han mod att göra eller slå en svårare boll, därav kanske hans felprocent. Elmars spelskicklighet centralt är en stor anledning till att vi vänt trenden. jag har klagat på JJ hela året och ifjol. men ihop med Elmar funkar det, JJ sköter galant sin uppgift nu, samt att han är bra på att bredda spelet..
    /SFAC

    SvaraRadera
  41. ML:
    Du ser samma som jag ser, känns skönt att det finns vettiga personer även på nätet.

    SvaraRadera
  42. Till "Vem äter hund"?

    Erik Lund är aldrig bra! Men en fysik och kordination som en 12-åring...spelar ingen roll hur arg han ser ut. Just att se arg ut är hans enda egenskap. I övrigt: Långsam. Dålig i luften. Dåligt positionsspel. Dåligt tillslag. Svag i kroppen.

    Han skulle inte vara en bra spelare i div 4.

    SvaraRadera
  43. Elmar bäst? Avgå

    SvaraRadera
  44. Drugge firade med att åka till stor svensk djurpark.
    Först sänker han Djurgården för att sedan åka till Kolmården

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.