2007/11/06

Blåvitt nobbade 4 miljoner för Adam Johansson!

BARABEN AVSLÖJAR Adam Johansson gjorde under 2007 sitt andra succéår på backspositionen i IFK Göteborg. Idag kan BaraBen.com avslöja att Adam haft ett seriöst proffsintresse på sig under säsongen 2007. Enligt uppgifter till BaraBen har holländska NEC nyligen gjort seriösa försök att knyta till sig Blåvitts stjärnskott.

BaraBen.com erfar att Holländska NEC (Nijmegen Eendracht Combinatie) visat stort intresse för Adam under den gångna säsongen. Den holländska Eredivise-klubben började med att följa Adam på plats i Sverige under tre, eventuellt hela fyra matcher. Sedan bedömde scouterna honom som en så intressant spelare att man gjorde ett försök att försöka knyta honom till sig. Enligt uppgifter till BaraBen.com så har NEC lagt ett bud på cirka 4 miljoner kronor för Adam Johansson. Ett bud som IFK Göteborg kategoriskt skall ha tackat nej till.

Adam Johansson var under 2006 en av få spelare som kom undan med hedern i behåll efter en bedrövlig säsong för IFK Göteborg. Han vann då bland annat BaraBen:s läsaromröstning för "Årets unga spelare". Under 2007 har han ytterligare befäst sin ordinarie position som högerback på rutinerade Magnus "Ölme" Johanssons bekostnad, något som fått talangscouterna i Europa att vända blickarna mot den före detta Frölunda-spelaren.

BaraBen.com erfar att NEC representanter haft godkännande från sin klubb att återkomma med ett högre bud, men först saknat kunskap om att Adam Johansson skulle opereras direkt efter säsongen 2007. Därför ska man enligt uppgifterna till BaraBen.com just nu avvakta för ett eventuellt andra bud inför 2008. NEC är en stabil klubb i den holländska högstaseriens mittskikt.

Vad Blåvitts eventuella försäljningspris för Adam Johansson faktiskt ligger på är det ingen som vet. Inte heller om Adam själv är intresserad att gå till Holland. Men en sak är dock säker, de europeiska proffsklubbarna har fått upp ögonen för vår högerkants gasell...
_____________________________________________________
Samtidigt ryktas det...

att Mathias Ranégie är klar för Ljungskile på lån för nästa säsong...
att Andrés Vásquez även han varit aktuell för lån till Ljungskile...
att Stenungsunds IF:s talangfulle Robin Söder (16 år) är klar för Blåvitt...

49 kommentarer:

  1. 4 Mille känn inte tillräckligt för Adam.

    SvaraRadera
  2. anonym 23:56/ Uppenbarligen inte om man har nobbat 4 miljoner.

    SvaraRadera
  3. minst 15 ska vi ha, hur långt har adam kvar på kontraktet?

    SvaraRadera
  4. Vad Blåvitts eventuella försäljningspris ligger på för Adam Johansson är det ingen som ännu vet. Inte heller om Adam själv är intresserad att gå till Holland.

    Eh? Hur vet ni det? Åtminstone en person har ju järnkoll på om han är intresserad. Säkerligen har minst två personer koll på båda sakerna.

    SvaraRadera
  5. Femton får vi nog inte, men runt 10 känns rimligt om han rehabiliterar sig från sin operation. Adam har kontrakt över nästa år också.

    SvaraRadera
  6. Anonym 00:09/ Well om du menar att Håkan Mild vet så kan man väl säga att du har rätt, nu menar man väl naturligtvis av oss utanför förhandlingsrummen.....

    sen é de ju inte säkert att håkan vet heller om man inte haft saken uppe till diskussion inom föreningen än....

    SvaraRadera
  7. Vaaa, släpp för fan inte Ranegie på lån. Han har ju sett skitbra ut när han spelat. Våga satsa på honom.

    SvaraRadera
  8. Vasquez och Ranegie skall fan inte alls lånas ut..

    SvaraRadera
  9. Varför skall man låna ut spelare för? Har vi så bra trupp så att vi kan låna ut Mathias Ranégie?

    Var uppe på kamratgården och kollade träningen innan TFF-matchen. Mathias Ranégie var bäst på träningen! Ge för fan inte bort honom till ett bottengäng...

    SvaraRadera
  10. Här ska inte lånas ut nåt.. Behövs en bred trupp till nästa år sels kommer det ju bli fyra matcher till i allsvenskan och dessutom väntar cl-kval. m.a.o. tillräckligt med matcher för att vi ska behöva all talang i truppn som vi har för tillfället.

    SvaraRadera
  11. Vi har inte råd att låta framtidlöften växa fast på avbytarbänken. Vi gör en Rosenberg med åtminstonde Andres. Andres lär inte få speciellt mycket mer speltid nästa säsong.

    /Johannes

    SvaraRadera
  12. Om man väljer att låna ut Ranegie så innebär det väl att man har gjort klart med en annan gubbe på den positionen...

    SvaraRadera
  13. Utlåningssnacket är totalt skitsnack. Kommer inte att hända.

    SvaraRadera
  14. Holländska NEC !?
    Skojar dem med oss ?

    NEC = Nippon Eletric Company !

    4 Miljoner , HA HA HA

    Visar kanske hur långt vi har till respekt om inte annat.

    Hur många andra ligor i Europa skulle NEC ha vänt sig till en mästar klubb och försökt köpa en U 21 landslags spelare och bjudit 4 Mille?

    SvaraRadera
  15. Även om vi har gjort klart med en annan anfallare så behövs Ranegie ändå. Eftersom Ali och Geroge lämnar då har vi helt plötsligt bara 3 forwards. Därför behövs Ranegie.

    SvaraRadera
  16. OM Andres och Ranegie ska lånas ut så är det ju krav att dom skriver på nytt först..

    blir knappast Rosenberg-succé om nån av dom lämnar som bosman efter

    SvaraRadera
  17. det kan inte vara så att man skriver ett nytt kontrakt med Mourad och lånar ut honom?

    SvaraRadera
  18. Håkan får ta o skriva nytt med Adam typ nu! Har han bara 1 år kvar så är kanske 4 mille vad vi kan få, bättre att få det än att Bosmana honom om 1år... Men pojken är ju värd 1,5 gånger dom 4 vi erbjudits.

    Håkan, förläng allas kontrakt med 2-3år!!!

    SvaraRadera
  19. Ranegie kommer inte att lånas ut. Han har ju ett år kvar på kontraktet! Då skulle man ju sälja honom istället.

    SvaraRadera
  20. Om man lånar ut Ranégie så blir jag fan så upprörd att jag åker up till kamratgården och skär sönder allas däck...

    SvaraRadera
  21. Här ska ingen lånas ut!

    anonym 09:43:

    Låt mig gissa att trashade ullevi av glädje förra söndagen också?! Skära sönder allas däck??? Hur fan skulle man ens komma på en sån tanke att göra något sånt om man verkligen älskar ifk? Pucko!!!

    SvaraRadera
  22. Härligt, det räckte tydligen med en veckas glädje över sm-guldet, sen var adhd-mentaliteten tillbaka i den blåvita supporterskaran...
    Sorgligt...

    SvaraRadera
  23. de får nog dubbla budet om det ska vara aktuellt. 8 miljoner tycker jag verkar rimligt.

    Ang ranegie så kan det ju vara bra att låna ut honom ungefär halva säsongen. speciellt då jag har svårt att tro att han kan ta en ordinarie plats då allsvenskan börjar. men får han spela med ljungkile och visa att han kan prestera under en längre tid på den här nivån. så kan ifk plocka tillbaka honom inför allsvenskans slutspurt.

    SvaraRadera
  24. okej ranegie har sett kanon ut de gånger han har hoppat in, men det betyder inte att han kan prestera lika bra under en längre tid. därför så tror jag det är bättre för framtiden att han får spela ordinarie en halv säsong i ljungkile och sen komma tillbaka för att ta en plats i startelvan hos oss.

    SvaraRadera
  25. Men vafan e ni goa i huvet eller, det är klart de inte ska lånas ut. Det där ryktet är en bluff.

    SvaraRadera
  26. Raniege behöver ju matcher och jag tror att steget till blåvits start-elva är för stort. Låna ut honom för vi behöver ju en djupledslöpare där framme. Targetplayers har vi ju en fyra, fem stycken beroende på hur man räknar (Wernbloom, Wallerstedt,Mourad, Raniege). Nej vi behöver en snabb djupledslöpare som kan ta till vara på Pontus skarvningar. En vass sniper, typ Marcus B.

    SvaraRadera
  27. Det är ETT RYKTE, varför flippa ur över det?

    SvaraRadera
  28. Vad Ranegie behöver är att få spela, men frågan är om det är så bra för honom att göra det i ett bottenlag i Allsvenskan.

    Han är väl inte dirent en vindsnabb kontringsspelare.

    Kanske hade det passat bättre i toppen av Superettan.

    4 millioner för Adam är en ren skymf, finns ingen anledning att sälja för en sådan summa. Förläng i stället kontraktet för honom.

    SvaraRadera
  29. varför ska ranegie lånas ut nu när han kommit tbaks från skadan? ja tyckte han såg omåttligt pigg ut oo teknisk va han också, trots att man sett så lite av honom. Ge honom chansen i träningsmatcher först...

    SvaraRadera
  30. Vasquez kan behöva speltid eftersom han i nuläget inte petar varken TO eller Gurra, men Ranegie vore vansinne att låna ut. Han är vår tredjeforward just nu. Och då har han just hämtat sig från sin skada. Det är bara en tidsfråga innan han slår sig in i startelvan.

    SvaraRadera
  31. Problemet är ju att när blåvitt lånar ut spelare så plockar man aldrig tillbaka dom igen..

    SvaraRadera
  32. Efersom att det blir fler matcher nästa år tycker jag man ska vila thomas olsson och alexandersson vissa matcher & låta Berg och vasquez få lite speltid.

    SvaraRadera
  33. Finns det någon substans i det här ryktet? Har man fler källor än det som någon skrev på Alltid Blåvitts forum?

    SvaraRadera
  34. Ranegie var förfan bäst mot gnaget och kung på de senaste träningarna, man ser att han har en ruggig potential, lånar man ut han så har man gjort ett stort misstag!

    SvaraRadera
  35. 40 matcher nästa år, då ska vi fan inte låna ut Ranégie.. Han står ju på gränsen för ett stort genombrott. Om vi värvar en innermittfältare av klass så kan jag gå med på att låna ut Andres iaf..

    SvaraRadera
  36. "Problemet är ju att när blåvitt lånar ut spelare så plockar man aldrig tillbaka dom igen.."

    Men man slipper ju betala lön för någon som inte väntas konkurrera såmycket som väntat...

    Vasquez är bra, men har gjort sitt i Blåvitt. Han är inte en av de elva karaktärsspelare vi behöver.

    Däremot är Ranégie precis en sån kille vi vill ha. Jag är jätteimponerad av hans inhopp, och hoppas verkligen inte han lånas ut. Det ser jag heller inte som troligt eftersom både Ali och Mourad ändå sticker...

    /Johan

    SvaraRadera
  37. Dagen efter Barabens det ryktas:

    "Enligt vad eurosport.se erfar skriver den 16-årige supertalangen och pojklandslagsspelaren Robin Söder" inte bara Laul som läser Baraben...

    SvaraRadera
  38. Anonym 14:58/ Hela poängen med ett rykte är ju att det är ett RYKTE. Så om substans och källor osv fanns skulle det väl inte vara ett RYKTE. shiet.

    SvaraRadera
  39. Lånar dom ut Ranegie ska ja fan hänga mej (= Däremot SKA George Mourad dra åt pesos...

    SvaraRadera
  40. Fatta att det är ett helt planlöst rykte. Hade det spelats en-två matcher till i allsvenskan i år så hade Raniege spelat från start istället för Walle, garanterat. Han kommer därför inte lånas ut.

    SvaraRadera
  41. Själv lutar jag mig tillbaka och njuter av att ha en sportchef som jag litar exakt 100 % på, och en tränartrojka som bevisat att de vet precis vad de håller på med.

    De kan få låna ut Hysén till FC Trollhättan om de tror på det!

    Så enkelt är mitt liv för stunden. (Till skillnad från de jobbiga Arne-åren ......)

    /Perra

    SvaraRadera
  42. LÅNA FÖR FAN INTE UT RANEGIE! OCH SÄLJ ADAM FORT!

    SvaraRadera
  43. Om man väljer att gå ifrån svenska mästarna IFK Göteborg, UEFA-mästare på 80-talet, som nästa år ska kvala in till Champions League måste man ha ett bättre alternativ. NEC - ett bonnalag för närvarande nånstans i mitten på holländska tabellen är väl inget bättre alternativ?! Vilket j-a kval ska dom spela i nästa år? Kvalet för att inte åka ned till Holländska div.1?

    Nej vakna upp nu allihopa!

    Om man väljer bort Blåvitt för Ajax eller PSV kan jag förstå det, men att välja bort Blåvitt för NEC är ju som att sälja sin själ eller nåt.

    Jag är ganska övertygad att Adam är mycket smartare än att gå till NEC. Spelar han bra nästa säsong så lär ju garanterat mycket bättre lag än NEC knacka på dörren...

    SvaraRadera
  44. Adam är förfan allsvenskans bästa högerback! Behåll!

    SvaraRadera
  45. Ranegie var förfan bäst mot gnaget och kung på de senaste träningarna, man ser att han har en ruggig potential, lånar man ut han så har man gjort ett stort misstag!

    6/11/07 16:13

    Nja bäst mot gnägget var "Den attraktive" och ingen annan, men jag förstår vad du menar. Grymt bra inhopp även om AIK var totalt slutkörda och var väldigt långt som lag sista 10-15 min eller så.

    Ranegie tror jag stenhårt på, ingen utlåning där om det nu inte är riktiga ess på ingång.

    SvaraRadera
  46. angående robin söder så ät han klar även enligt eurosport.com

    SvaraRadera
  47. och just ang söder har det varit pågått förhandlingar ett tag och de flesta insatta har vetat om att han snart är klar. alltså innan ryktet droppades på sf och senare här.

    ang utlångingarna är det ju otroligt att folk går på ett sånt påhittat rykte. helt osannolikt.

    SvaraRadera
  48. Om man ser till den gångna säsongen så tyder väl ändå det mesta på att tränartrion ser nåt i ranegie då han nästan fick speltid i varje match när han va hel?
    Ranegie>Walle!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.