2007/02/09

Alexandersson: Det är dags att de unga tar stort ansvar

SPELARINTERVJU Baraben.com tog ett snack med Blåvitts lagkapten Niclas Alexandersson efter torsdagens träning på Valhalla IP för att höra lite åsikter kring årets säsong, ambitionsnivån och matchen på lördag.

Idag spelade du ju på innermittfältet, är det den positionen som gäller för dig på lördag?
- Jag vet inte, Tomas Olsson är ju borta så om det beror på det eller om det är någon annan tanke bakom. Vi har inte pratat om det än så det återstår väl att se.

Är ni revanschsugna efter förlusten mot Häcken senast?
- Ja det är klart, men det viktigaste är att hitta ett bra spel i de första träningsmatcherna egentligen. En förlust är väl inte hela världen tycker jag utan det viktigaste är intentionerna, att man sätter det man tränat på. Sen vill man ju givetvis alltid vinna så det är klart vi ska försöka att göra det.

Motståndet blir lite tuffare än senast, hur ser ni på det?
- Nej, det är ju mästarna vi möter nu men det är ju väldigt olika förutsättningar, olika träningsförhållanden för lagen. Vissa lag har ju tränat hårt inför matcherna och det påverkar ju så man ska inte döma alltför mycket utifrån träningsmatcherna. Det är först i April det räknas vart man står.

Har ni börjat diskutera målsättningar för 2007 än?
- Nej det har vi väl inte gjort. I alla fall inte gällande något övergripande mål utan vi får väl se. Men det känns ju spontant som att vi givetvis ska satsa på att komma så högt som möjligt men samtidigt ska man vara försiktig och inte snacka guld och sådana saker. Man ska ju se realistiskt på saker och ting.

Men vad är en realistisk målsättning för IFK Göteborg i ett tidigt stadium av säsongen?
- Ja realistiskt och realistiskt, det är lite svårt att säga än så länge. I alla fall innan det har fått sätta sig med alls nya spelare och så. Vi blev ändå åtta i fiol så vi ska ju givetvis upp flera snäpp i tabellen. Men om det innebär topp fyra eller vad det blir är svårt att säga.

Så kan målsättningen bli en plats under topp fyra?
- Nej, målsättningen är ju att komma så högt som möjligt. Men realistiskt sett så finns det ju lag som har betydligt hårdare än oss så med tanke på fiolårssäsongen så ska vi ju inte nöja oss med något sämre. Men det är ju onödigt att sätta någon extra press på oss, jag tycker det finns lag som förtjänar den pressen mer än oss.

Är du rädd att tappa din kaptensbindel till Magnus ”Ölme” Johansson nu när du har varit sjuk?
- För det första så är det ju inte jag som avgör det så, men det händer ju från och till att man tappar bindeln när man är borta. Sen så spelar ju kaptensbindeln inte in på hur jag spelar.

Det har pratats mycket om det unga Blåvitt, innebär detta en extra press på er rutinerade spelare att ta större ansvar kring laget?
- Det är klart, räknade man i andra halvlek mot Häcken senast var det väl tre spelare över 22 år i laget så det är klart att vi har ett väldigt ungt lag. Det är ju ett par etablerade som har försvunnit inför varje säsong med Håkan Mild, Kilhberg med fler så att det är klart att det blir lite större ansvar att ta.

Krävs det fler rutinerade spelare för att balansera truppen?
- Det är svårt men det är klart man tackar ju aldrig nej till några bra spelare oavsett om de är unga eller gamla, det behövs ju alltid men samtidigt så har ju flera av dem som är lite yngre varit med ett par säsonger så det är dags att de tar lika stort ansvar som oss äldre.

11 kommentarer:

  1. Bra intervju Frankie! Det är sånt här man älskar att läsa på Bara Ben!

    Niclas verkar inte ha självförtroendet på topp direkt, tycker han tonar ned förväntningarna onödigt mycket. Sen är det la som det är med att dra växlar på träningsmatcher i februari. Det viktigaste man vill se är att det finns samspel mellan spelare och lagdelar och att det finns en glädje och vilja på planen.

    SvaraRadera
  2. Appropå att han alltid välkomnar nya spelare: någon som vet om blåvitt är på J Aubynn? Han verkar ju vara utfryst i Bajen...

    SvaraRadera
  3. Sen så spelar ju kaptensbindeln inte in på hur jag spelar.


    hur faan kan man saga nagot sadant? javla idiot

    SvaraRadera
  4. Vad för det för dum jävla fråga, om han är rädd att bli av med kaptensbindeln? Vad ville Frankie ha ut av den frågan? Svåret kan väl knappast bli annat än nej, men frågeställningen är jävligt provocerande.

    SvaraRadera
  5. Sen så spelar ju kaptensbindeln inte in på hur jag spelar.
    hur faan kan man saga nagot sadant? javla idiot


    Undra om det är han eller du som är en idiot.

    SvaraRadera
  6. det ar nog han.

    SvaraRadera
  7. Kanske klokt av Niclas att ta ner förvantan av oss suportrar och samtidigt höja ansvars ribban för ungtupparna själv/från de äldre spelarna?

    Kan kanske vara lättare att ta kravbilden från den som förstår situtionen innifrån?

    SvaraRadera
  8. Vad för det för dum jävla fråga, om han är rädd att bli av med kaptensbindeln? Vad ville Frankie ha ut av den frågan? Svåret kan väl knappast bli annat än nej, men frågeställningen är jävligt provocerande.

    Alla som träffat Niclas vet att man måste provocera honom en hel del för att få intressanta svar, han är nämligen för att uttrycka det snällt: kung av sportklyschor...

    Kul för övrigt i Frankies artikel med Alex från igår där han frågas om han stack till egypten för att undvika träning haha

    SvaraRadera
  9. Niclas är som tidigare sagt extremt slipad och tråkig i sina svar, men jag ansåg att det var han som bör uttala sig i frågorna kring målsättningar eftersom han just är kapten, varpå jag försökte provocera honom att fundera kring kaptensskapet och vad det innebär, dock med svag respons...

    SvaraRadera
  10. alex var förövrigt inte med de andra pojkarna när de spelade bowling idag... ('renen' gjorde nog det bästa resultatet)

    SvaraRadera
  11. åbäng... haha

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.