2015/04/08

Matchtankar - gnell sk borta, 8/4

ANALYS. Tätt mellan matcherna nu. Gött. För första gången på länge infaller sig den välbekanta ångesten och hårt anspänningsfyllda känslan innan match. Inte kanske för att det är ÖSK vi möter, kanske inte heller för att det är på plast. Kanske mest för att man så innihelvete jävla gärna vill att vi ska ta poäng, döna på och att den gamla äckliga rädslan för förlust kanske i viss mån är större än jaget efter segersötman. Åtminstone innan match. Kan bara claima Mr. Känslomässig hiss himself här. Eller, kanske borde uppsöka någon att prata med? Vetefan. Visst, ett uns nervositet och pirrkillig känsla bör man ju ha, vilket även är gött, men lagom är ju bäst.

Vi inleder matchen med en ganska väntad elva, där man kanske hade velat se Tom tillsammans med Gurra på mitten för att spara på Seb och dessutom kanske balansera laget lite mer defensivt, å andra sidan är det ju ett vågspel att köra med bästa bästa laget vs. bästa laget för motståndet, matchbilden och tyvärr underlaget. Skit samma. Å tredje sidan är det väl kanske inte riktigt melodin att gå ut direkt med en defensivt inriktad uppställning bara för att vi spelar borta, och dessutom mot Örebro. Bra drag där ändå Jögge!

Inledningsvis är vi rätt passiva och ser rätt tagna ut av uppgiften, inte direkt påkopplade. En ganska bekant syn, blåvitt på bortaplan de senaste åren. Ytan mellan backlinje och mittfält provas direkt där Gerzic får sticka igenom passningar lite för ofta. Farligt redan i tredje minuten där bollen går ut på deras högerkant (han Yasin var ett ständigt hot) och jag kan tycka att hajtand är först felvänd och sedan väldigt passiv. Skott i stolpen! Kunde blivit en svettig start. Vi shejpar upp oss en stund in i första, och äter oss in med bra variation på i huvudsak högerkanten där Ankersen och Salomonsson jobbar bra ihop. Mycket välförtjänt arbete av Emil i bra uppbyggnad från Sören, till Ankersen som slår insticket till Vibe, som söker avslut men Engvall fepplar sig emellan och bollen når Emil som hugger fram med ett kliniskt avslut i svår vinkel. Han är sannerligen allsvenskans bästa högerback vår käre ärkeängel. Att hänga på där längs kanten upp och ner, gång efter annan. Möcke möcke bra!

Avslutningen av första känns rätt bra och ett noll-ledningen är tämligen välförtjänt. I andra känns det som att vi bytt plats, vilket visserligen var fallet. Men ösk dönar på rätt bra och vi blir direkt tillbakapressade igen, i synnerhet när de vänder bra på mitten och överbelastar återigen vår vänstersida där DJ Alessi jobbar upp sig riktigt bra och gör jobbet. Även om det kanske känns lite farligare än vad det är emellanåt (kanske för att Sören jobbar rätt mycket in i banan) så löser han ju faktiskt uppgiften bra som sagt. Några farligheter kommer från ösk där vi återigen blir lite för passiva och bland annat ett friläge rinner igenom varvid Alvbåge (som förövrigt buades ut gött frekvent, hallå, er bästa spelare under 2000-talet? Gajslogik) och räddar ett rätt svettigt läge. Innan det har även stolpen räddat oss igen efter farlighet på hörna.

Alvbåge som sagt. Utbuad big time efter en riktigt underbar situation (eller ja, han Kalle i ösk ska ju ha ett gult, men frias av Glenn för att han redan hade ett) där John först blir nermejad och efterföljande sekvens skäller ut Enyavallenkillen efter noter. Finfina känslor på utsidan där John. Love it!

Vi trycks ned rätt ordentligt som sagt men förutom friläget, någon stolpe som sagt och lite hörnor, så känns det inte direkt farligt ändå faktiskt. Mittlåset tillsammans med Alvbåge och ytterbackarna gör det bra idag. Det gör de.

Engvall byts ut till förmån för Mikkelsen som debuterar i allsvenskan. Engvall som för övrigt redan innan matchen hade outat att han säkerligen inte skulle palla 90 minuter. Mikkelsen är snart inblandad i en situation efter en fin spelvändning och kontring på högerkanten och får iväg ett rätt hårt skott som räddas av målvakten. Fortsättningsvis gör han ett mycket bra jobb och i slutet av matchen då han suger ner bollen på bröstet, flyttar sin försvarare och serverar Vibe (som missade ett jävligt givet läge tidigare, vilket han hade satt elva gånger av tio förra säsongen) till att dunka in den i målvaktens högra hörn. Till slut komfortabel (efter hårt jävla jobb) seger där Tom Petting och MSD får lite speltid. Mina orostankar innan match var rätt felaktiga, men samtidigt, som matchen startade kontra historiken trodde jag att det var rätt det jag känt. Som tur var har Jögge gjutit lite mer mod och spelidé i skallarna på gubbarna, så jag kan bara tacka för segersötman.

Några korta från matchen då:

+ Salomonsson. Maskin. Bäst i AS på högerbacken. Inget snack.
+ Ankersen. Gör lite krångligt ibland. Mycket rätt. Viktig!
+ Alvbåge. Snabb igångsättning. Avgörande räddning. Bra stolphjälp och extremt bra agg!
+ Bra drag på vår läktarplats! Grädde till er!

- Behöver man nämna plast?
- Vår start är inte 100%, men det gick ju bra ändå. Kan dock straffa sig framöver.
- Är inte helt nöjd med ytan mellan backlinje och mittfält inledningsvis, måste bli bättre mot bättre motstånd.

Ja, inte så mycket mer att säga faktiskt. Ingen motorsåg. Än. Ska bli jävligt spännande att se hur vi står emot mäkCtiga mff på söndag. Fullsatt. Det blir gött det.

Kan btw passa på att puffa Tobbes pod denna veckan. Jävligt gött snack med Bjärs.