2015/04/20

Tillsammans är vi starkare

Intresset för biljettsläppet till finalen av Svenska Cupen har idag varit stort. Sociala medier vimlar av inlägg där människor stolt berättar om sina bokade platser. Där finns framförallt mycket glädje och stor förväntan.

Tyvärr ser jag även inlägg av det negativa slaget. Inlägg som genom ”likes” och favoritmarkeringar får medhåll från flera håll. Man kallar folk som kanske inte brukar gå, eller aldrig tidigare varit på en blåvit match, för ”medgångssupportrar”. Man menar att det är tråkigt att många av dessa ”oäkta fans” köper biljett nu och inte annars. Det finns en tydlig irritation mot människor som inte stöttar laget i varje match, utan plötsligt dyker upp när det finns chans på en trofé och en titel.

Jag kan förstå tankarna som ligger bakom. De är egentligen positiva, även om de yttras på ett annat sätt. Alla vill vi ha ett högre publiksnitt på de allsvenska matcherna. Det ska vara en ynnest att ha biljett till en hemmamatch på Gamla Ullevi. Att se fotboll på plats och att stötta IFK Göteborg bör vara något allt fler vill göra. Motståndarlag ska rädas det massiva trycket på en kokande stadion när de sätter sin fot i Göteborg.

Men.. Lösningen för att locka mer publik är inte att kalla folk för medgångssupportrar, då de väljer att gå på just cupfinalen mot Örebro. Vill man ha mer folk på läktaren, blir det fel att klaga då folk faktiskt kommer och tittar. Är det inte ett ypperligt tillfälle att ta med personer som inte vanligtvis ser Blåvitt spela på plats? Att föda ett fortsatt intresse och en kärlek till klubben? Att se IFK Göteborg ta en titel på hemmaplan skulle kunna bli starten på något fint i mångas liv. ”Det var där och då jag blev blåvit. Det var kärlek vid första ögonkastet.”.

Så. Få inte möjliga blivande supportrar att känna sig ovälkomna. Dra med dig varje människa du kan hitta. Visa dem varför de ska fortsätta dyka upp på matcherna. Få dem att sjunga, så skapar vi ett makalöst tryck.

Gå inte emot varandra. Tillsammans är vi starkare.


Älska Blåvitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.