2015/04/10

Införanalys - mff hemma, 12/4

INFÖRANALYS. Jag lyssnade på (efter tips av @BBPatrik, shit, en parentes igen!) podden "Della Sport", vilken roddas av han mff-snubben Simon Svensson som var senaste gästen i #BBpodd. Där snackades det om jinx-begreppet och huruvida man alltid oroar sig för att jinxa ett resultat och utgång i "sin" fotbollsmatch. Sällan är man orolig över att jinxa sin mat man beställt in på restaurang, ej heller orosjinxar man särdeles ofta till exempel ett möte på jobbet. Intressant tanke det där. Videskepligheten. Jag är väl dessvärre en jävla sucker på det där med vidskeplighet och är uppriktigt orolig för att gå in med en viss förhoppning, eller statuera någon form åsikt som kan "röja allt" innan en match, och på den vägen då kanske "i onödan" jinxar att allt kommer att gå åt helvete. Helt jävla efterblivet egentligen om man tänker på det. Varför har det blivit så?

Men, för att inte utmana ödet allt för mycket då får man kanske helt enkelt sälla sig till hoppet att vi faktiskt är såpass mycket bättre, både på och utanför planen, att vi kommer att göra allt som behövs för att manövrera ut superherrejössesmästarlaget mff.

Efter att ha sett matchen igår mellan världens i särklass bästa lag mot världens i särklass mest osympatiska lag är nästan frågorna fler än svaren. Dels, hur i helvete kan han Rosenberg klara sig undan både gula och röda kort gång efter annan? Det var flertalet satsningar som i 9 fall av 10 hade renderat reprimander för vilket annat lag som helst. Kanske inte Andess Svensson i och för sig, men alla andra. Likaså, deras nya superherrejössesvänsterback, han borde lätt haft ett rött i någon satsning nere vid hörnflaggan.

Skit samma. Spelmässigt var ju mff rätt mycket snabbare än a*k och det är väl en parameter som vi såklart måste se upp med. Å andra sidan är vi ruskigt snabba när det väl stämmer för oss, kombinerat med kvalitet i våra gubbar (Sören/Ankersen vs. han den där Sana/Rakip), så där ser jag helt klart att vi är bättre. Sana som förövrigt visserligen agerade lite frejdigt, men var lik sig själv från tiden hos oss, tämligen ofarlig i närheten av straffområdet. Jag kan inte påstå att jag är det minsta missnöjd över Grens agerande i den där snurren med Sana. Inte alls.

Visst, mff kom till en del avslut, men dessa var förhållandevis dåliga och de skotten de lyckades få iväg hade sämre adress än Hjalmars rensningar. Å andra sidan kanske man inte ska ta detta för givet, herrejössesmff har ju faktiskt spelat i Champions League. A*k gjorde sitt yttersta för att dra ned på tempot och försökte väl satsa en del på omställningar, men även de gick bet där när det kommer till avslut och målchanser. Storyn med Kjetils brorsa Brustad och Grens agerande där också kan ju intet annat än belönas med dubbelguld igen. Visst, Brustad är ju rätt snabb, men så mycket mer än så då?

Självklart säger jag inte (med risk för att jinxa alltså) att vi kommer att jogga hem matchen mot mff, inte alls. Men jag måste ändå vidhålla att jag inte är jätteimponerad över deras insats och kommer därför för den sakens skull inte att börja darra på läppen tack vare de idoga superduperguldtipsen på mff från den samlade mediekåren. Säger som den evigt kloke Salomonsson (my god vilken jävla mancrush jag har på honom), vi måste vara ödmjuka inför uppgiften och göra jobbet.

Kort och gott tror jag att vi kommer att jobba ner dem. Både i egenskap av fart och finess, men i huvudsak kombinerat och kryddat med tyngd, kamp, brottning och sång. Tillsammans löser vi detta!

Underbart gött att det är biljetthets. Om du inte vill stå utan i framtida matcher, gör det enda rätta och det absolut enklaste, köp ett årskort. Du är värd det. Blåvitt är värda det. Vi alla är värda det.

Till sist. Stort grattis på födelsedagen, Jörgen Lennartsson. 50 år ung.

Mot 3 poäng!