2015/04/12

Matchtankar - mff hemma, 12/4

ANALYS. JAG JINXADE DET! Aldrig mer några jävla analyser innan match. Å andra sidan, utan att ta i var detta väldigt, väldigt, väldigt dåligt. Oavsett Införanalys eller ej. Skapar man inga chanser gör man inga mål. Spelas bollen snett bakåt varenda jävla gång blir det inga mål. Slår man passningar som är antingen i knähöjd eller såpass lösa att de knappt kommer fram blir det inga mål. Tror man inte på det blir det inga mål. Har man ingen som tar tag i det blir det inga mål. Skjuter man inga skott blir det inga mål. Gör man inga mål, blir det inga mål. Och, gör man inga mål vinner man inga matcher.

Jag trodde på fullaste allvar att vi skulle gå in och visa resoluthet, jävlar anamma, stå upp, spela med hjärtat utanpå tröjan och framförallt ge gröthalsjävlarna en match både på och utanför plan. Inte för att vi på något sätt blev utspelade, men att det ändå ser så mycket enklare ut för motståndaren att vinna första-, andra-, och tredjeboll eller slå den där enkla passen framåt och med rätt adress. Det är frustrerande. Som sagt, främst för att mff verkligen inte är ett lag som är så mycket bättre. De är ett lag som har fördelen i sin framgång. Det är frustrerande att vi i avgörande lägen är så pass mycket sämre och det smärtar i den blåvita själen. Jag hatar fotboll.

Att gå in i sekvenser och pinpointa händelser i första halvlek känns rätt svårt och smått onödigt egentligen. Men det som utmärker sig är ju just det jag manglat på innan. Vi ser så jävla rädda ut för vad som ska hända med den lösa passningen som vi slår. Det känns som att vi tror inte på det. Som att ängsligheten redan på förhand talar om att det är lika bra att slå bollen bakåt istället, då händer förhoppningsvis inget farligt. Jag vetefan. Framåt i banan, med precision, hårdhet och tro är inget som vi blir bortskämda med i alla fall.

Gurra går in och ger en hård och ordentlig tackling. Får ett gult. Kanske rätt. Kanske fel. Tyvärr kom det lite för tidigt i matchen för honom och laget. Inte för att han är direkt dålig efter kortet, men en köttdimension försvinner när han är varnad. Det är tydligt. Deras mål kommer till på ett anfall som varit genomgående i flertalet fall innan. Lång boll, snett igenom hela offensiv del av banan (slår vi en enda sådan passning idag? Nej.) till deras ytterback som följt med upp. Emil, som såklart och symptomatiskt blir den som "går bort sig", faller istället för att stöta, och deras lille ytterback gör såklart en drömmål. Jag kan tycka att backen, oavsett vem det är, ska stöta där. Hellre gå bort sig än att släppa till ett skott. Å andra sidan är det ju rätt sällan en gubbe gör ett sådant mål, och skott utifrån ska målvakten ta. Nja. Jag vetefan. Kändes billigt bara. Typiskt.

Andra startar och Mikkelsen går in istället för Engvall. Den sistnämnda hade verkligen ingen bra dag idag. Här känns det som att ond spiral byggs på rätt snabbt. Lite smärta, lite motgång, lite psyke, lite frustration och inget funkar. Lika bra att byta direkt som Jörgen gör där. Kanske var det mest skadekänning som föranledde bytet, hur som helst var det ingen höjdarhalvlek från Engvall som sagt. Samtidigt, det gör ju ingen.

Vi visar ingen nämnvärd desperation i andra och tiden bara går. Även om Mikkelsen suger ner ett par långbollar, men de efterföljande sekvenserna fortsätter att vara helt ofarliga. Det fortsätter mer att vi sölar omställningarna, fortsätter att slå lösa och långsamma passningar, och ingen tar tag i det. Även om Seb så gärna vill. Så många gånger. Han är dock inte det minsta vän med bollen ikväll och övertron plus viljan leder till konstiga beslut och förlorad boll pga antingen för lång långboll utan adress, eller för stillastående medspelare.

Känns som att jag kan hålla på och mala hur länge som helst. Jag kommer ingen vart. Det gjorde vi inte på plan heller. Inte heller på läktaren. Åtminstone kändes det inte så. Pyro i all ära, men idag lät det verkligen som att en majoritet blev helt tagna av det mäCktiga ljuset och gav fan i att sjunga. Jag vetefan, men det känns lite som att om man ska lägga statement visuellt med kraftigt orange ljus, borde man göra detsamma med än mer kraftigt blåvitt ljud.

Svårt. Även där.

Några korta från matchen då:
+ Bjärs. Raderar ut rosenberg.
+ Säsongen är lång. Inget är förlorat än.

- Spela framåt för helvete. Åtminstone någon gång.
- Tro på det. Fullfölj passningen. Spela hårt. Idag. Not so much.
- Måste. Ha. Mer. Kreativitet. På. Mitten.
- Desperation? Hur kan vi inte stressa på och trycka på snabbare i slutet? Ös för fan.
- Det offensiva spelet generellt. Dåligt.

Nej, det var tråkigt detta. Vi måste steppa upp oss. Allihop.

Edit 2015-04-13, 06:33: Så här med några timmars distans till det kanske man kan hålla med vissa röster om att det inte var så jävla jävla bedrövligt. Det var det kanske inte heller. En förlust smärtar alltid, oavsett om vi är usla eller inte.

Nu samlar vi ihop oss, tränar ordentligt och ser till att skåpa ut hisingslaget igen. Så länge vi torskar nån enstaka gång, vinner desto fler, men framförallt ser till att skippa förra årets orgie i kryss, då är vi med. Framåt!