2015/04/30

Matchtankar - gefle borta, 30/4

ANALYS. Så var vi där igen. Gefle borta. Ångest. Hybris. Magsjuka och plast. En sörja som får även den mest genomtänkta häxblandningen att framkalla vomering klockan 21:28 på valborgsmässoafton. Så skulle man kunna börja en "krönika" om man vore obotlig pessimist. Jag vill, men ändå inte sälla mig till det epitetet. Obotlig gnällrövspessimist. På ett sätt är man ju det under match. I synnerhet, skulle jag vilja påstå, borta på Strömvallen mot jävla gefle. Men, med den poängskörd och status vi har just nu är det ändå lite lite svårt att rasa ut ordentligt och slå på stora superchockmegatrumman.

Resonemanget har väl egentligen dryftas på Twitter flera gånger om i detta nu, men saken är ju ändå den, en poäng kan vara viktig. Länkat till det har vi släppt in jävligt få, håller nollan igen och är med i rejset. Match redan på måndag igen, har allt i egna händer, behöver bara nöta på, lika för alla att spela på plast, och så vidare. Så. Nog om det positiva.

Matchen i sig är inget annat än katastrof. Visst, en förlust hade varit katastrof. Ett kryss är bara lite katastrof, eller, resultatet är inte heller katastrof, alls egentligen. Känns som att jag målar in mig i det berömda hörnet nu och itererar floskler likt han vår förra tränare (och Sparven) här, men, matchbilden, spelet, bristerna, håglösheten, slarvet, enskilt dåliga prestationer och brist på driv, det är katastrof. Eller åtminstone snudd på. I alla fall om man vill vinna SM-guld. Samtidigt, resultatet och utfallet av denna dyngmatchen ser vi ju inte nu ikväll, utan redan på måndag mot Falkenberg. Det är då vi måste visa att vi minsann är med och har vad som krävs för att bli mästare.

Så, vad var det som jag tycker var så innihelvete jävla bedrövligt uselt då? Ptja, det skrämmande ickekonstruktiva spelet på centralt mittfält. Lojheten i Sören och Lasses uppträdande på plan, våra oresoluta avslut (Ronkens nick på hörnan i första undantagen), den uppenbara "matchbildsförändringen" i att slänga in MSD och Määääds i sjuttiofemte, ingen desperation i slutet för att forcera fram ett mål och det så jävla väntade spelet på just strömvallen mot gefle. Det är det som är uselt.

Jag vet inte om jag ska ge mig på att plita ner och pinpointa några direkta matchreferatlika tankar vad som hände där, då och vid den tidpunkten i matchen egentligen, utan tänkte väl mest som sagt spy ur mig en, som tidigare nämnd, häxblanding och semikonstruktivt gnäll.

Vad som visserligen kan och bör nämnas då är ju att vi faktiskt höll nollan och deras farligaste lägen främst kom utifrån dåliga insatser av enskilda personer och prestationer, typ när Sören släpper till och bidrar till ett genomstick, eller när Hjalle ramlar och tappar sin markering, eller när Tom/Gurra ovanligt nog går bort sig på mittfältet. Samtidigt, DJ Alessi övertygar återigen, Ronken gör en riktigt fin match och är sånär målgörare igen samt Emil kämpar på bra på högerkanten. Kombinerat med det gör Ankersen en bra match, oberoende om han lirar på höger eller vänster sida av plan. Så visst, domedagsnattsvart är det ju ändå inte.

Repetitionsdravlet fortsätter. Jag kommer ingenstans. Jag gör inga mål. Jag är otroligt nog rätt lik vår (forne?) målkung i det avseendet. Tar konstiga avslut, agerar smått nonchalant och gnäller mest. Nej, det är inte roligt att skriva en text om en bortamatch mot gefle. Så, lika trökigt som detta är, lika trökigt kanske det är att spela, vad vet jag?

Skit samma, match redan på måndag igen som sagt. Och där är vi för att se blåvitt, inte motståndaren, så köp biljett nu!

Några korta från matchen då:

+ DJ Alessi. Visst, finns lite kvar att jobba på, men går från klarhet till klarhet.
+ Ankersen. Gör mycket rätt. Tyvärr inte mål iofs, men visar vilja, löper bra, ständigt farlig och spelbar.
+ Ronken. Vilket ansvar han redan tar och förväntas ta. Uttalet i media kring spela långt kontrakt osv. kanske är sant? Inte mig emot. Jag gillar honom. Skarpt.

- Sören. Jösses så ointresserad han ser ut. Gör inte mycket rätt nu tyvärr.
- Vibe. Spelar både mot motståndaren och sig själv nuförtiden känns det som. Märkliga avslut, dålig timing och ser ganska skärrad ut. På nåt sätt.
- Tom. Hade så gärna velat att han skulle gå in och dominera i vakansen från Seb. Ville mycket. Inte mycket stämde. Måste få nicken på mål i slutet där.

Sådär. Slut på eländet. Mot 3p på måndag. Vi ses!