2012/01/17

Vilja och kamp i Norge

MATCHRAPPORT. Självförtroendet var på topp när vi gick ut på planen. Odense som stod för motståndet i dagens match hade förlorat mot Viking igår med hela 4-0. Vi visste att dom siffrorna inte sa någonting, men det gjorde inte saken bättre när vi fick reda på att Stabaek hade spelat 2-2 mot Viking.

Betydde det att vi skulle slå Odense med 6-0?

Nej det trodde vi inte. Men det handlade inte om underskattning utan det var deras spelstil vi fick problem med. Stora och starka spelare.

Hela första halvleken var danskarnas från start till slut. Vi var uddlösa och skapade knappt något framåt. Vi hade svårt att få fast bollen och etablera ett simpelt passningsspel.

En annan sak som inte underlättade var att domaren satte en låg nivå på närkampsspelet. Jag skyller inte något på domaren, men han gjorde inte saken lättare. En bra domare ska inte synas utan bara flyta med, enligt mig.

Danskarna som var ett huvud högre än dom flesta av oss fick ett tiotal bra frisparks ägen och det var bara en tidsfråga innan 1-0 skulle komma. Vilket det gjorde i minut 39 då en Odensespelare vann en nickduell på en frispark och hittade en omarkerad spelare på bortre som enkelt kunde bredsida in bollen i nät.

I andra halvlek visste vi vad som krävdes och Jens Wålemark påpekade det även i halvtid. Flera löpningar och mycket aggressivare både defensivt och offensivt.

Jens & Olle kommer med direktiv

Vi började sakta och säkert ta över matchen, vi skapade halvchanser men inte mycket mer än så.

Men när fyra minuter återstod fick vi äntligen hål på dom genom Allan Mohideen. Jag hämtade bollen och tittade upp. 3.40 var kvar av matchen. Vi hade energin och Odense såg omotiverade ut.

Vi började ösa upp bollar bakom Odenses backlinje, där dom var osäkra. Malek Iskander som hade blivit inbytt fick ett utmärkt läge efter ett inlägg från högerkanten, men lyckades inte få den innanför målramen.

Vi får en frispark tio meter utanför straffområdet på högerkanten. Jag försöker slå den hårt mot bortre, i hopp om att någon skarvar in den. Den blir för hög så jag träffar inneribban istället. Bollen studsar sedan precis över en framrusandes Sebastian Ohlsson som annars bara kunde nickat in den i öppen kasse.

Allan Mohideen. Glad men återhållsam målskytt

När 40 sekunder återstår slår Malek upp bollen bakom backlinjen, där Sam Larsson är först på boll. Målvakten kommer ut och Sam stannar upp och går i sidled. Dock hade Odense snabbt samlat sig och 3 försvarare står redan på mållinjen och gör sig stora. Sam träffar ena spelaren i magen och bollen studsar retsamt tillbaka till målvakten som enkelt kan skopa in den i famnen.

Matchen slutar 1-1 och trots att vi fick med en pinne så kändes det lite som en förlust p.g.a. alla bra lägen vi fick i slutet.

Två matcher i rad har vi hamnat i underläge och det är roligt att se att även fast spelet bokstavligen suger så kan man komma tillbaka med hjälp av vilja och lite jävlaranama.

Någon som man skulle vilja berömma extra mycket är målvakten, Felix Nyström som gjorde några avgörande räddningar i matchen. Annars var det ingen som stack ut mer än andra, alla slet och vi gjorde det återigen tillsammans.

Positivt +
Det vi kan ta med oss från matchen är att vi inte gav upp, trots att det inte funkade spelmässigt.

Negativt -
Det vi kan förbättra och tänka på tills nästa match är att spela lite enklare vid i vissa tillfällen så vi minskar antalet bolltapp i uppspelsfasen.

Imorgon är det en vilodag. Nästa match är på torsdag 09.45 mot regerande mästarna Viking Stavanger. Dom spelade idag 2-2 mot Stabaek, vilket betyder att både vi och Viking står på 4 poäng vardera. En gruppfinal väntar därmed.

Följ mig även på Twitter ( @fredrikalnas ) där jag uppdaterar hur det går och vad som händer.