2012/01/04

Full fart på Valhalla

TRÄNINGSRAPPORT. Baraben fanns på plats och följde dagens träning på Valhalla. Ett tjugotal åskådare fanns på plats däribland GP (Balkander), GT (Lund) samt Aftonbladet (Wagner).


Nästan omgående från att jag anlände var det dags för spelarna att fylla på med lite sportdryck. Kändes lite konstigt att inte se Jonas Hellberg stå där med sportdrycken i högsta hand. Enligt övriga på plats så missade jag inte särskilt mycket inledningsvis. Kul att se att spelarna är rejält svettiga redan efter uppvärmningen. Tror aldrig jag såg de under åren med Jonas Olsson.


Den första övningen jag fick se under ett helt bollpass med Mikael Stahre var en passningsövning där han och Edlund delade upp spelarna i två grupper. Stahre tog hand om de mer rutinerade spelarna och är extremt tydlig i sina instruktioner. Tvekar inte en sekund för att blåsa av och visa vad han vill ha av sina spelare.


Stahre samlar spelarna och delar in spelarna i två lag. Under Jonas Olssons tid var det ofta väldigt ojämna lag. De bästa spelarna hamnade i samma lag. Nu är det andra regler som gäller. Betydligt jämnare lag och matcher. Betydligt mer energi och frenesi. Tobias Hysén som inte tränat länge sedan skadan kastar sig in i flera tuffa 50/50 dueller.
Det är tydligt att det egentligen endast är en spelare som är säker på sin plats i startelvan. Resten måste kämpa och visa varenda träning att de förtjänar sin plats i laget.

Matchen slutar ändå med en förlust för Hyséns lag trots att anfallsstjärnan var på väldigt bra spelhumör under dagens träning. Istället blir det laget med bland andra Hannes Stiller, Philip Haglund, Emil Salomonsson och David Moberg-Karlsson som tar hem segern.

Nästa övning är matchsspel, där spelarna delas upp i tre lag. Nu är det ett lag som dominerar och tar flera snabba segrar. Tobias Hysén sätter nästan varje chans han får, Alvbåge är fruktansvärt bra i mål. Precis när hyllningarna till vår nye målvakt börjar komma från läktarplats så bjuder han på en riktig blunder.
När inget av lagen vinner efter fem minuter får lagen välja ut en spelare var. Dessa två spelare möts sedan själva. En mot en. Tobias Hysén vinner över Tobias Sana och Elmar Bjarnason tvålar dit Sam Larsson.
Den sista matchen vinner laget som bestod av de äldre spelarna. Glädjen är total och spelarna kastar sig över målskytten Elmar Bjarnason i en TV-puckshög.

Övrigt noterat från träningen:
- Erik Lund, Daniel Sobralense, Stefan Selakovic och Joel Allansson saknades från dagens träning.
- Marcus Sandberg har nu lämnat klubben, gjorde sin första träning med Ljungskile i måndags
- Adam Johansson tränar med IFK Göteborg tills landslaget åker på januariturné
- "Det är roligare på träningarna i år än vad det var på matcherna förra året!" - En supporter till Håkan Mild

Intervju med Mikael Stahre efter träningen:

16 kommentarer:

  1. LÄNGTAR TILL MATCH!!!! :)

    SvaraRadera
  2. Tack för rapporten, ser också fram emot match.

    SvaraRadera
  3. Riktiga politikersvar från Stahre. Notera att han gång på gång upprepar frågan på ett helt annat sätt istället för att svara på densamma...

    SvaraRadera
  4. Tråkig abstinens man har...

    SvaraRadera
  5. Har Hellberg slutat i blåvitt nu?

    SvaraRadera
  6. Bra jobbat Jan Lind =)

    SvaraRadera
  7. Stort tack Janlind

    SvaraRadera
  8. Re Anonym 13:38:

    Stahre är verkligen bra på att ta journalister, riktigt bra mediatränad.

    SvaraRadera
  9. 14:43 inte bara media han är bra med. Hans snack går hem hos en del blåvita supportrar också.

    SvaraRadera
  10. Skön läsning!

    SvaraRadera
  11. Stefan Rehn2012-01-04 17:52

    Skaffa ett par vettiga nyförvärv så skall jag köpa årskort

    SvaraRadera
  12. Svarte Filip2012-01-05 01:58

    Det är fascinerande hur dyrkan av AIK:aren Stahre antar Kim Il Sung-proportioner i blåvita led. Leve den store ledaren! Och som grädde på moset ska vi värva en spelare som för inte länge sedan sa att han aldrig har gillat "Göteborg".

    Jag tror jag ska gå och kräkas.

    SvaraRadera
  13. Svarte Filip: Det är känslan av nyvunnen frihet efter två säsongers förtryck under JO.

    SvaraRadera
  14. Svarte Filip

    Det var JO som var Kim Jung il. Han är borta och nu är det Kim Jung Un som gäller

    SvaraRadera
  15. Suveränt! Riktigt ambitiöst och bra, synd bara på den halvdåliga filmkvaliteten.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.