2012/01/05

Stahre skrek sig hes redan på uppvärmningen

TRÄNINGSRAPPORT. Det är aldrig varmt på Valhalla. Jag tror inte jag någon gång varit på ett varmt Valhalla. Inte ens på 90-talet när man spelade i det klassiska tältet (som alltid skars sönder på nätterna) var det varmt. Nåväl. Det är ju inte så att man inte vet om detta när man ändå kikar förbi för att kolla på en Blåvit träning.

Spelarna därmed riskerar inte att frysa. Inte när dom har en "galning" som står och skriker frenetisk på dom redan från start. Stahre lugnar dock ner sig emellanåt och senare under matchspelet så tystnar han nästan helt. Däremot samlar han gänget i en ring då och då för att dela ut direktiv.

Spelet då, vad finns att säga? Det var första gången sedan premiärträningen som jag såg en Stahreträning. Rapporterna har ju varit väldigt positiva har man läst. Det skall vara intensivt som aldrig förr och spelarna ska tydligen ha studsat omkring som på glödande kol anförda av den energiske tränaren. Jag vet inte om jag håller med, om jag ska vara helt ärlig.

Det är inte så att det är dåligt. Och lite grann känner man också att det är eftermiddagsträning med ett fyspass i benen bara ett par timmar tidigare. Storleken på lagen och planen skiljer sig också en del från hur JO brukade köra. JO körde ofta mycket mindre plan och tre lag. Korta matcher och intensivt spel. Nu är det lite större plan och två lag.

Lund, Sobra & August saknas men resten är med. Robin och Jakob kör dock rehab när det vankas spel. Kommer inte ihåg exakt men har för mig att i ena laget spelar Dahlin, Azulay, Elmar, Adam, Hjalle, Bärkroth, Hysén, Sana, Stiller. Andra laget borde då bestå av Salo, Haglund, Alvbåge, Sam, Pärlan, Logi, Sella, Dyre & Joel. Senare ansluter DMK till andra laget och då får Sam agera "neutral" och tillgänglig för båda lagen att spela med. Intressant. Det är också Sam som inleder målskyttet när han snyggt driver in från höger och hänger in bollen i krysset med vänstern. Sella gör mål för andra laget och sen också Elmar med ett välplacerat skott. Pärlan kvitterar genom att ta vara på ett slarvigt bolltapp från Adam i allra sista sekunden.

Tempot var sådär och det kändes att det inte alltid var full precision i det som gjordes. Detta varvades med en del bra grejer och det var framförallt när man tog in bollen i mitten och sen rullade ut den på kanten igen. Individuellt utmärkte sig Elmar framförallt, men även Sam glimtar till ibland med bra mottagningar och bollbehandling. Försvarsmässigt är det lite tuffare för Larsson men det är inte heller där han ska lägga sina krafter.

Det är svårt att se skillnader redan nu tycker jag, alltså att jämföra hur spelet på JO och Stahres träningar ser ut. Skillnaden lär dock märkas mer när första matchen spelas, mot Spartak Moskva 28 januari. Och framförallt sen när "lunken" i Allsvenskan är igång.

Känslan är att skillnaden då kommer handla om ett lag som gör mer ändringar för att anpassa sig efter motståndet än vad det gjorts innan. Med JO kändes det lite som det var same-same vilket motstånd vi än mötte. Ibland passade det, oftast inte. Så kändes det åtminstone sista två åren. Nu lär det bli mer aktivt coachande med större ändringar i laget från match till match, speciellt när Stahre har Sultan som lär scouta motståndet noggrant varje match.

Tre månader kvar till allsvensk premiär. Då vet vi vad den här satsningen ger för resultat.

22 kommentarer:

  1. Byt plats på Bärken och Sella, Hjalle och Dyre så blev det nog rätt vad gäller lagen.

    SvaraRadera
  2. David Moberg-Karlsson DMK
    /LPRF

    SvaraRadera
  3. Det kan vara hur bra tempo på träning som helst..

    Blir det tjongbollar, träben och joggande i hemjobbet eller press-spelet, då är vi tillbaka igen.

    Vill se vinnarskallar som skäller ut spelare som inte tar jobbet i år.

    SvaraRadera
  4. Pär kvitterade ju. Sella och Elmar målade för ena laget, Pär och Sam för andra.

    /thomaz76

    SvaraRadera
  5. Tycker man främst ser skillnaden i det aktiva coachande på träningarna. Spelmässigt är det ju omöjligt att se någon skillnad än så länge.

    SvaraRadera
  6. Du har rätt Thomaz, Sella satte en balja med vänstern minns jag nu. Svårt att komma ihåg allt med lagen dock men det känns inte som hela världen.

    SvaraRadera
  7. Dmk e han dark mage of k-chaos

    SvaraRadera
  8. Ville bara få vifta med pekpinnen lite hehe :)

    /Thomaz76

    SvaraRadera
  9. Matchen mot Spartak Moskva är väl 28 Januari?

    SvaraRadera
  10. En lite oseriös intervju med Alvbåge från dagens träning som jag hittade på http://www.fotbollsoraklet.se/en-kort-pratstund-med-john-alvbage/

    "Hoppas jag får stå nån match 2012"

    SvaraRadera
  11. Johan@ Hur vet du att matchen är den 28 och inte 29 Januari?

    SvaraRadera
  12. Utveckla "dark mage of chaos" ang. DMK

    SvaraRadera
  13. 28 stämmer. Står på off. Har ändrat det nu.

    SvaraRadera
  14. Erling; Förstår inte riktigt hur du lyckats skriva en träningsrapport. Imponerande!
    //"AH"

    SvaraRadera
  15. Gött att man var i blåvittshopen idag då och införskaffade försäsongsbiljetterna, så man kan få se på spektaklet när det börjar närma sig Allsvensk premiär! Längtar redan till dessa matcher.

    SvaraRadera
  16. Kom igen Erling. Klart att Sam måste lägga krafter på försvar. T.o.m. Messi anstränger sig i försvarsspelet.

    SvaraRadera
  17. Var också där, det som gör mig fundersam är hur det blir med Elmar. Verkar fått en nytändning, var helt klart bäst idag! Kanske nästan skall hoppas på att han inte får några bud och blommar ut detta året.

    SvaraRadera
  18. Bra rapport!

    SvaraRadera
  19. En tränare som anpassar laguttagningen och spelet efter motståndet har jag längtat mig blodig efter.

    SvaraRadera
  20. Elmar kan blomma ut i år, men han måste lära sig att spela på få tillslag. Han är lite omständlig, kan han bli lite kvickare så bör snacket om Nordin Gercic till Blåvitt upphöra helt. Elmar har potential o kan bli den spelfördelare som faktiskt Nordin är. Det är upp till Elmar själv att överbevisa Stahre att inte kasta ut honom från klubben. Go on Bjarna!!

    SvaraRadera
  21. I spy Elmar och Logi at Yaki Da...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.