2012/01/17

"Det händer mer skit på Liseberg en lördagskväll"

INTERVJU/SUPPORTERKULTUR. Lars-Rune Bohlin, pensionerad polis och medlem i IFK Göteborgs styrelse sedan ett tag tillbaka. En välkänd profil bland fotbollssupportrarna i Göteborg. Han ger för Baraben.com sin syn på utvecklingen inom fotbollen.
– På det stora hela tycker jag utvecklingen gått framåt. Media kan skriva vad de vill. Det är klart att det varit en del dumheter både utanför och inne på arenan men det har minskat tycker jag.

Foto: Kanal Glenn
Media kan skriva vad de vill, hur ser du på medias rapportering om supportrarna?
– Jag tycker de har gett en rätt orättvis bild. Det är några matcher per år då det är lite stökigt. Men de allra flesta matcherna är det inga problem alls på. Men media gillar att förstora händelserna och sätta supportrarna lite i ett och samma fack. Det händer definitivt mer ur ren brottssynpunkt på Liseberg en lördagskväll än på vilken IFK-match som helst.

Hur tycker du att det har varit på IFK:s matcher?
– Vi är på väg åt rätt håll. Jag tycker fortfarande att klubbarn får ta ett väldigt stort ansvar.

Nu diskuteras det om att man ska börja servera starköl på matcherna, hur ser du på det ur polissynpunkt?
– Där är jag väldigt delad. Antingen serverar man det på hela arenan eller ingen stans alls. Men det måste göras under ordnade former. Är det någon som är för full så ska han inte kunna köpa mer öl. Samma regler som på krogen.

11 kommentarer:

  1. Levande sittplats! Troligtvis den bästa sektionen i världen!

    SvaraRadera
  2. Levande sittplats! Troligtvis den bästa sektionen i världen!

    17/1/12 16:06

    WORD!

    SvaraRadera
  3. Ja, ni har ju alla förutsättningar att må bra på LS... Dags att leverera lite mer vad gäller sångrepertoar än att bara sjunga det motståndarklacken kör...

    SvaraRadera
  4. Koka kaffe vispa grädde hot shot hot shot hot shot

    SvaraRadera
  5. @Anonym 16:31
    Det är ju hela poängen med LS....

    När Kalmar sjunger ex heja Kalmar så sjunger vi heja Hjalmar

    SvaraRadera
  6. Bäst är när vi kör "En gång till" efter aik kört "hata Göteborg"... jäkla bra humor (och så blir de jäkligt tysta oxå)

    SvaraRadera
  7. Tycker också att Levande är fint som tusan. Men visst, någon ny ramsa för IFK Göteborg kunde nog ha kommit från den kurvan. Inte direkt så att LS fungerat så som Djurgårdens gamla sittplats gjorde när de var i högform...

    SvaraRadera
  8. Ett av de bästa minnena från LS är ju ändå när vi bad Kalmarklacken om en sång och de körde "G-G-G-A-A-A-I-I-I-S-S-S hata Gais!"

    SvaraRadera
  9. Varför babblar ni om LS?
    Men måste kommentera det bara för det, LS ska man inte ställa några krav på, dom kör sin grej och sköter det jävligt bra. Kommer det nån ny ramsa så är det väl bra men ställ aldrig krav på dom för då tappar vi grejen med LS

    SvaraRadera
  10. Bästa från Levande säsong 11 tycker jag helt klart är mot MFF. Vanliga klacken startar SvFF, Malmö klacken svarar Fouutbollsmödare. LS börjar efter en liten stund med " Malmö FF", Malmö klacken svarar återigen Fouutbollsmödare!
    Humor!:)

    SvaraRadera
  11. Ja tack till öl!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.