2012/01/19

Klara för final i Norge!

MATCHRAPPORT. Ännu en gång vände vi en match från underläge till att vinna. 6-3 blev slutresultatet.

Dock var det dom regerande mästarna, Viking Stavanger som började bäst genom att göra både 0-1 och 0-2 efter bara 10 minuter.

Vi var inte med i början och det straffades vi för omedelbart. Viking var ett lag som spelade 4-3-3 vilket Jens Wålemark hade påpekat redan innan matchen. Ett högt passningstempo var vad som behövdes för att komma förbi deras intensiva press.

Men vi kom igen och David Moberg kunde bryta sig loss på vänsterkanten innan han spelade bollen in till mig som ganska enkelt kunde placera in reduceringen till 1-2.

Vi var tillbaka och som i dom andra matcherna tog vi energin från motståndarna.

Nikola Zivanovic som har skött sig galant på högerkanten denna turneringen stod för assisten vid kvitteringsmålet, då han känsligt stack in bollen till David Moberg som inte gjorde några misstag när han sköt in den i bortre.

2-2 i paus och alla delade samma känsla: detta var vår match.

I andra halvlek stod matchen och vägde tills den 50 minuten då David Moberg stod för matchens pärla. Två överstegsfinter, ryck i sidled och rätt upp i målvaktens första kryss. Man fick en Ungern-Sverige-känsla från 2006 då Zlatan gjorde ett liknande mål.

Man såg nu hur frustrerade Viking spelarna började bli efter att vi hade fullbordat vår vändning och efter 3-2 målet gick dom all-in. Johan Karlsson som stod i målet fick göra en och annan svettig räddning.

Men i och med att Viking tryckte upp allt dom hade så skapades det enorma ytor på deras planhalva, detta utnyttjade vi på bästa möjliga sätt.

Så fort vi erövrade bollen så droppade vi den bakom deras höga backlinje. 4-2, 5-2 och 6-2 var alla frilägen. Moberg stod för två och Sebastian Ohlsson ett.

Matchen slutade tillslut 6-3 och en final imorgon var ett faktum.

Tre glada målskyttar (David, Sebbe, jag) som taggar inför en tuff final imorgon. Frågan är
om David kan andas...

Negativt -
Jag tycker att vi vaknade till rejält efter 0-2 målet och började dominera men vi kan inte fortsätta att komma in i matchen först efter motståndarna har gjort mål på oss. Så det är något vi får ta med och förbättra. Full fokus redan från start.

Positivt +
Precis som mot Stabaek och Odense så ger vi fan inte upp och det känns riktigt skönt att ha med sig det till finalen imorgon. För det spelar ingen roll om något lag tar ledningen mot oss därför vi kommer att komma tillbaka starkare än någonsin.

Tänkte testa något nytt och bedöma lagdel för lagdel i dagens match:

Johan Karlsson: Gjorde en bra match med några matchavgörande räddningar i andra halvlek. Fanns inte så mycket han kunde göra på något utav målen.

Backlinjen: Ett osäkert ingripande vid 0-2 målet. Hade trots allt två helt nya mittbackar (Jonathan. A & Malek. I) om man jämför med dom två första matcherna (Tobias.B & Fredrik.L) så m. Annars var backlinjen solid i nästan hela andra halvlek.

Mittfältet: Innemittfältarna balanserade allting väldigt bra och stod nästan hela tiden i rätt position. Allan Mohideen som vanligtvis brukar spela som högerback gjorde det bra, när han även denna matchen gick upp som innermittfältare i andra halvlek istället för den skadade Hampus Zachrisson.

Muhamed Dizdar vann som vanligt dom flesta närkamperna och kämpade på.
Nikola fick precis som jag jobba hårt både i defensiven och offensiven som yttrar. Nikola stod för två assist och jag ett mål.

Anfallet:
David Moberg gjorde 4 mål och 1 assist. Sebastian Ohlsson gjorde 1 mål och 2 assist. Vad mer finns det att säga? Dom kompletterar varandra väldigt bra då Sebastian jobbar mycket som en mötande och Moberg som en löpande.

Här är sammandraget från matchen:

Imorgon är det final då FC Köpenhamn förmodligen står för motståndet. Tid är ännu inte fastställt.