2005/11/18

Smokinglirarna numer Blåvita...

RÖKNING ORSAKAR CANCER Vår nytillsatta sportchef Håkan Mild avslöjades som feströkare av den här bloggen i somras. Han hade för vana att från sin bostad strax ovanför Kungsgatans topp vandra ner till Seven Eleven på Kungsgatan, inköpa ett litet paket cigaretter (ofta tillsammans med lösgodis) och sedan vandra antigen ner till krogen M2 eller hemåt.

Håkan dementerade självfallet dessa uppgifter. Sen kom rökförbudet på krogen. Lite senare började Håkans polare Javier De Pedro träna med IFK Göteborg.

Och den fula ovanan att röka gick igen. Under onsdagen syntes Javier De Pedro med sitt entourage glida in på en välkänd mobiltelefonaffär vid Kungsportsplatsen med två paket Marlboro Guld i handen. Så Javier, feströker du? Och i så fall, festar du på en onsdag mitt i träningsveckan? Eller vardagsröker han? Kanske är en anledning till att hans flås inte hittills hållit samma drag som hans tillslag...

14 kommentarer:

  1. Det stals cigarrer för miljoner i frölunda för ett tag sen. De Pedro?

    SvaraRadera
  2. hmmm. har sett honom ta ett bloss jag med, utanför Keybar.

    SvaraRadera
  3. De Pedro skall hålla sig till oliver om han ska vara med i Blåvitt. En rökande spanjor som drar sig för långa löpningar kan vi förpassa till La Sombrita.

    /Koffe

    SvaraRadera
  4. anonym/ Ok, nu såg inte Baraben-folket honom röka i och för sig. Han kom in i affären med två paket cigg i handen...

    Koffe/ La Sombrita har goda tapas.

    SvaraRadera
  5. hur ofta köper någon annan än en storrökare två pack på en gång? Javve köpte väl till polarna, han är säkert mer bemedlad än de är. Men med rökförbud och svenska minusgrader tror jag De Pedros eventuella ovana kan hållas på ett minimum.

    SvaraRadera
  6. Härlig skvaller blogg ni har här.

    SvaraRadera
  7. Att Håkan skulle röka är ju knappast någon nyhet: Vem tror ni annars att märket Mild Seven är döpt efter?!

    http://www.discount-cigarettes-store.com/images/product_details/mildseven_super_lights.gif

    SvaraRadera
  8. går inte att röka och spela allsvensk fotboll. löjligt.

    SvaraRadera
  9. Någon som kom ihåg Kroat/Juggen Robert Prozinevski (Stavning?). När han spelade i Portsmouth hade han ett snitt på 40 cigg PER DAG!
    Han är f.ö den ende spelaren att representera två nationer i ett VM-slutspel. (Forna) Jugoslavien och Kroatien.

    SvaraRadera
  10. går inte att röka och spela allsvensk fotboll. löjligt.

    Johann Cruyff (bilden), en av tidernas störste bolmade i sig ett paket om dagen.

    SvaraRadera
  11. För övrigt är det väl många professionella fotbolsspelare på de brittiska öarna som röker dagligen.

    SvaraRadera
  12. Danske Preben Elkjaer Larsen hanterade andningen på den höga höjden i VM i Mexico 86 betydligt bättre än övriga spelare. Varför? Ett paket cigg om dagen.

    SvaraRadera
  13. Dem gamle skyttekungen Dario Hübner var ju också en känd storrökare. Dessutom stod han ibland över träningen med Perugia för att ibland sköta sin bar. Vid 35 års ålder så gjorde väl han över 20 mål i Serie A. Så visst fan går det!

    SvaraRadera
  14. Visst finns det undantag. De som nämns ovan, cruyf och socrates är de mest kända. Den ryktesspridningen bevisar ju att det är extremt ovanligt.Cruyf fick f.ö hjärtattack 91.
    Med ökade chanser för infektioner, förkylningar och kraftigt försämrad lungkapacitet och därmed kondition, så skulle inget lag i allsvenskan signa en rökare.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.