Matchtankar - Györi ETO hemma, 24/7

ANALYS. Återigen brutaljinx från officiella håll när det skickas ut e-post om hur avancemanget ser ut och biljettinformation angående Rio Ave. Visserligen, efter kanonresultatet 3-0 borta i Ungern borde ju saken ha varit klar. Så uppträdde åtminstone spelarna. En helt okej första där det borde ha stått 1-0 (minst) på tavlan efter ett gäng kvalificerade chanser, i synnerhet efter fasta situationer i form av bra hörnor och Sams giftiga frispark.

Nu stod det istället 0-0 efter 45 och känslan satte sig mer att "inte släppa in fler än 2 baljor så är det klart" syntes jävligt tydligt på spelarna. Självklart då att efter ett rött (domaren var väldigt frikostig med korten ikväll, och rätt eller fel på rött vetefan) på han Rudolf svenskdödaren kom logiskt nog deras 0-1.

Kändes ju såklart lite som skit samma ändå eftersom inte direkt mycket tydde på att det skulle ringa flera gånger bakom Sandberg. Ändå. Jävligt onödigt. Stundtals bedrövligt spel på högerkanten (i synnerhet) efter halvdana rensningar och insatser av Adam kombinerat med ett mycket märkligt och rentav dåligt alibispel av MSD som gång efter annan föll in i banan när han borde bredda, och få gånger gick på kanten när han borde mött boll. Andra konstiga i kråksången var ju också att både Vibe och May fick 90 minuter, men som tur var/är syntes ju inga direkta utmattnings- eller nedbrytningssymptom på någon av dem. May som återigen lirade mycket bra på mitten, och Vibe, som gång efter annan visar så sjukt mycket hjärta att alla, oavsett sexuell läggning skulle vilja sätta bo tillsammans med den fantastiska dansken. Se bara på maxlöpet i slutminuterna. Han är för jävla dejlig Vibe.

Sen har vi Joel. Oj, oj, oj. Fullkomligt älskar (har dravlat, orerat, mässat och spaltat meter om det förut, men det skiter jag i) när Joel spelar boll. Förläng med smålandspajken, ögonaböj!

Att Söder sedan kom in och spelade högerytter, där jag gärna ser honom framöver var ett positivt inslag, även om han inte uträttade allt för mycket så kändes det ändå bra för framtiden att han var inne på den positionen.

Några korta från matchen då:

+ Joel!
+ JJ! Jösses så komplett han är som spelare nu. Bara att lyfta på hatten och tacka för allt snart?
+ May. Vinner boll, flyter fram och skapar lugn för medspelare.
+ Sam. Man kan inte riktigt få nog av hans göttigött. Något slarvigt vid ett tillfälle, men vafan.

- MSD. Nej, ingen bra insats. Idag heller.
- Adam. Nej, ingen bra insats. Idag heller.
- 6000-isch? Wtf?
- Sobrafilmningarna? Sobrafrisparken i slutet? Komigen nu...
- Lite onödigt att paja den förlustfria sviten, men okej, "rätt match att förlora".

Mot tre extremt viktiga poäng på svårspelade ålarensvallen, så kör vi järnet mot Portugiserna nästa vecka! Då kräver jag fan 5-siffrigt på läktaren. Allt annat är för bedrövligt.