söndag 27 juli 2014

(Jävligt korta) Matchtankar - Mjällby borta, 27/7

ANALYS. Analys och analys, jag vet inte riktigt. Efter matchen drog jag iväg med en polare och försökte dra lite makrill i södra skärgården. Det gick inte bra, inte någonstans. 5 fiskar totalt, varav 4 var på tok för små och fick döna ner i djupet igen. Endast en av dessa var dessutom makrill. Den fick åka ner i hinken och ligga där och kippa efter andan lite efter att ha fått ett slag i pannan. Mådde väl ungefär så gött som en fisk och en fotbollssupporter kan göra. Hur som helst, det gick fanimej våldsamt mycket bättre med fisket än insatsen som beskådades (stort, gigantiskt jävla kredd till er som åkte dit) på helvetessvåra (?) Strandvallen i Blekinge.

Sällsynt dåligt inlägg från min sida? Analys? Matchtankar? Jajamän! Det man kan förvånas över är självfallet hur i helvete ett lag som anses som "topplag" kan skåpas ut och torska (höhö) mot ett, på pappret och i serielång realitet, "bottenlag" på det sättet. Jag förstår det inte.

Man kan ju självklart förundras över uttagning, vem och vilka som hade 90 minuter i kroppen efter torsdagens EL-kvalmatch, vem som borde och inte borde spelat idag och så vidare... Det är Stahres uppgift att matcha och instruera vem som ska spela och hur det ska spelas. Vari det brister, uttagning, matchning, matchplan eller om det är trötthet hos spelare, mental svaghet i spelares skallar, eller om det bara är jävligt dåligt är för mycket att sia om. Vad man dock kan konstatera och tycka efter denna söndagseftermiddagens fruktansvärt dåliga match är att det är fan inte värdigt IFK Göteborg att förlora som man gör. Visst, en förlust är en förlust. Saker som händer. Men, på IFC-manér och rätt av stulen text från dem: "Vi har nämligen under vår finfina tid utan torskar, tack vare en räcka onödiga kryss, blivit akterseglade. BP, Halmstad, Peking, Ellos och så vidare. Matcher vi bara skulle vunnit men slarvade bort. En och en kan de viftas bort som olyckshändelser. Tillsammans är de ett irriterande mönster". Det är precis vad det är. Ett irriterande jävla mönster.

Och visst, man kan komma dragandes med att "det ska andas positivism", "vi tillsammans måste ändra på detta", "vi kommer tillbaka på torsdag på läktaren", "vi ska inte bara leta fel utan se ljuspunkterna" o.s.v., inget snack, det måste vi också göra. Men, då måste fanimej varenda jävel som drar på sig den finaste av tröjor i blåvit färg som ställs på planen förutsättningslöst göra detsamma.

Några korta från matchen kommer det inte. Det finns inget mer att säga om Mjällby borta 27/7 2014. Vi ses på torsdag. Då jävlar måste det till ett par pinnhål till för att få någon som helst värdighet i denna säsongen. Igen.