2012/10/28

Know your enemy: Örebro borta

Ytterligare en riktig jävla plattmatch mot AIK, börjar bli ganska många för säsongen nu. Vi skapar egentligen bara en målchans och då är Stiller offside med två meter. Och bara det säger en hel del om hur illa det var framåt senast. Tycker inte att det var någon spelare som lyckades uträtta något konstruktivt överhuvudtaget. Sella var uppsnurrad gång efter annan och så slutkörd ut redan efter en kvart. Och han var knappast ensam om det. Enda som fick knappt godkänt var nog Alvbåge. Men trots ett par riktigt bra räddningar är jag inte helt nöjd. Var flera tillfällen han höll på ställa till det på grund av dålig kommunikation med backlinjen. Men så mycket mer än så här orkar jag inte ens ens ta upp kring matchen. Under alla kritik kan man väl sammanfatta det. Enda egentliga ljusglimten var, som många andra redan varit inne på, Sam Larsson som gjorde debut. Efter en skadefylld säsong fick han till slut göra ett inhopp och förhoppningsvis kan han få mer speltid under de resterande matcherna.

Hur Blåvitt ställer upp i dagens match finns det egentligen inga större frågetecken kring. Om man utgår från träningen jag bevakade så kommer vi att spela med samma elva som senast. Bortsett från att Gerzic tar sjuke Farneruds plats. Enligt de rapporter som kommit kring gårdagens träning kunde man inte utläsa något speciellt utan det blandades tydligen en hel del kring lagen. Startelvan lär således bli:

Alvbåge
Salomonsson - Bjärs - Kjetil - Hjalmar
Sella - Gerzic - JJ - Hysén
Stiller - Sobra

Även om DMK/Söder även spelade med "startspelarna" så var det Stiller/Sobra som fick överlägset mest speltid där.


Dagens motståndare, Örebro, är precis som Gais redan klara för Superettan nästa år. Man har alltså inget mer än hedern att spela för och som det ser ut i tabellen så är väl den så bortblåst en heder kan bli. Inte minst på hemmaplan där man endast lyckats ta sex poäng på 13 omgångar. Det gör att man är sämst i allsvenskan på hemmaplan. Likt Blåvitt har Örebro haft senaste veckan matchfri och man spelade senast förra söndagen. Då spelade man borta mot Helsingborg och lyckades få med sig ett oavgjort resultat efter att ha kvitterat på övertid. Att få ett kryss på bortaplan mot Helsingborg är ett resultat som de flesta lag är ganska nöjda med. 

Man har under säsongen haft problem med det mesta egentligen. Målvaktsfrågan har det inte funnits något givet svar på. Jonas Sandqvist är den som spelat flest matcher men har de tre senaste matcherna varit petad till förmån för Tomer Chencinski. Inte heller målskyttet har man fått att fungera. Lagets bäste målskytt är William Atashkadeh som gjort sex mål. Detta trots att han haft stora skadebekymmer under säsongen. Och det blir givetvis inte lättare när även nästa spelare i ett tilltänkt anfallspar varit skadad nästan hela säsongen. Andreas Haddad som man i Örebro hade stora förhoppningar på har bara spelat fem matcher, något som givetvis bidragit till uteblivna mål.

När man inför säsongen tappade både Alvbåge och Gerzic har man givetvis försökt ersätta. För Alvbåge plockade man in Sandqvist och Chencinski. Ingen av dessa två har lyckats och att tappa sin målvakt är alltid tungt. När man dessutom tappar sin mittfältsstjärna blir det inte lättare. Som ersättare plockade man in Tobias Grahn. Inte heller Grahn har varit direkt lyckad i Örebro och kommer tydligen inte spela med laget i superettan nästa år.


FRÅGETECKNET Vad finns det egentligen i Örebro som inte är frågetecken just nu? Det man kan fundera kring är om man inte redan nu är fokuserade på nästa säsong. Kanske släppa fram unga spelare som vill visa att man skall få chansen att ta Örebro tillbaka Allsvenskan. Snacket har även varit liknande i Blåvitt. Den stora skillnaden är att Blåvitt har något kvar att spela för. Att hamna under en åttondeplats är inte bra inför lottningen av Svenska Cupen framåt våren. Att få en lättare lottning vore givetvis att föredra. Så man har i allra högsta grad något att spela för. Även om det inte är riktigt så här man vill att säsongen skall sluta... Så frågetecknet är helt enkelt hur lagen lyckas att motivera sig i dagens match.

UTROPSTECKNET Även om Örebro varit totalt urusla i år så har man endast vunnit mot Åtvidaberg på bortaplan av lagen som ligger efter i tabellen. Det gäller alltså att inte underskatta Örebro, trots tabelläget för Blåvitt har inte haft det lätt mot bottenlagen i år, man har ju även själva varit ett under delar av säsongen. Om man ska peka ut någon spelare så har det bara funnits en spelare som stuckit ut i de matcher jag sett Örebro spela. Och det är Kalle Holmberg som varit klart bäst enligt mig. Där har Örebro en duktig spelare som det gäller att se upp med.

VEM FAN VILL BO I ÖREBRO!?

*UPPDATERING*
Dagens startelva är nu släppt och är följande:
Alvbåge
Emil - Kjetil - Bjärs - Hjalle
Sella - Gerzic - JJ - Tobbe
Söder - Stiller