På gång


fredag 26 oktober 2012

Rapport från ett kallt och blåsigt Skatås

TRÄNINGSRAPPORT Dagens träning var likt gårdagens förlagd till Skatås konstgräsplan. Detta beror givetvis på att man vill komma så väl förberedda till söndagens match mot Örebro som möjligt. På dagens träning saknades Pontus Farnerud och Joel Allansson . Farnerud var hemma sjuk medan Joel har problem med sin höft igen. Farnerud känns än mer tveksam då det var hans första sjukdag idag, inte vanligt att man är sjuk i en dag. Jag räknar in med honom på söndag. Bägge två är tveksamma för spel på söndag, men beslut kring detta tas under lördagens träning.

Edlund instruerar om vilka som skall spela ihop.
Trots att solen tittade fram lite då och då var det ingen större värme under träningspasset. Detta var dock inget som såg ut att påverka spelarna utan det var som det varit under större delen av säsongen. Högt tempo och hög intensitet. Som brukligt startade man med lite passningsövningar för att komma igång lite. Målvakterna (John Alvbåge, August Strömberg och Erik Dahlin) körde för sig med målvaktstränaren Stefan Remnér. Till att börja med var det även här lite uppvärmning och man fortsatte sedan med att arbeta en del med spelet med fötterna. Under uppvärmningen var det nog Strömberg som stod för flest svettiga räddningar. Snyggast mål gjorde helt klart Erik Dahlin som helt sonika drog upp bollen i bortre krysset från nära håll. 

August Strömberg räddar Erik Dahlins avslut.
Fel på bollen?
Under passningsövningarna för utespelarna hörde man Magnus Edlund flera gånger berömma för sin fina touch och passningar. Hela tiden hör man Stahre mana på spelarna, "Högt tempo!", "Högre intensitet!", "Fokus nu!". Överlag är det också det som syns på planen även under uppvärmningen. Efter dryga två minuter hör man dock Emil Salomonsson säga till Nordin Gerzic, "Det är nåt fel på den här bollen.". Så man kan nog nästan anta att Salomonsson inte var helt nöjd med sin egen insats under första 2-3 minutrarna. Eller det kanske var så enkelt att det var fel på bollen? 

Man fortsätter även med passningsorienterade övningar där spelarna delas in i två lag. De med västar är det som känns som den troliga elvan i nuläget. Flera konmål fanns uppställda och det gick helt enkelt ut på att passa bollen mellan dessa. För att målet skulle räknas skulle även en medspelare ta emot bollen efter att den passerat emellan.

Med västar: 
Emil - Bjärs - Kjetil - Hjalle 
Sella - JJ - Nordin - Tobbe 
DMK - Söder

Utan västar:
Mohideen - Zackrisson - Azulay - Logi
Bärk - Haglund - Sam - Ohlsson
Sobra - Stiller

Det skall sägas att jag inte är helt på juniorerna, men jag tror det var så man ställde upp. Det var även dessa lag man spelade med under tvåmålsspelet. Målvakterna roterade lite och den inte hade något lag körde istället själv med Remnér. Är osäker på om Alvbåge någon gång gjorde det, utan jag tror han hela tiden spelade västat lag.

Under tvåmålsspelet skapades det inte sådär jättemycket utan det var istället försvarsspelet som fick beröm. Den spelare som stack ut mest på dagens träning var utan tvekan Emil Salomonsson som, helt befogat, fick mycket beröm av Stahre för just sitt försvarsspel. Träningens enda mål gjorde Hysén efter en väl slagen hörna av Sella. Efter ett par minuter av tvåmålsspelet bytte Söder/DMK lag med Sobra/Stiller, någon större skillnad märktes faktiskt inte i spelet trots att det är två oerhört olika anfallspar.

Hysén var den som tajmade bäst och gjorde mål.
Utöver målet hade de bägge lagen varsin riktigt vass målchans. För ovästat var det Sebastian Ohlsson får mer eller mindre fritt läge på vänsterkanten men Alvbåge gör en bra enhandsräddning. Han lyckas dock inte stoppa bollen utan får den bara att tappa fart innan Bjärsa kan rensa undan på mållinjen. För västat var det Sobralense som drog på ett avslut en bit utifrån, bollen går upp i ribban och studsar sedan ut

Ohlssons missade läge. Bra räddning av Alvbåge!
Sobralenses ribbskott. Strömberg chanslös i målet.
Sammanfattande punkter:
  • Salomonsson fick mycket beröm för sitt försvarsspel, välförtjänt!
  • Sam visade god teknik i uppvärmningsövningarna, syntes inte mycket i spelet.
  • Stahre ville vid flera tillfällen se bättre värderingar vid kontringar. Fokus på att man inte kontrar med en spelare utan att hela laget. 
  • Stahre ville se ett frenetiskt "backcheck", passande ordval i och med att hockeyexperten Niklas Wikegård var på plats. Se hans utlåtande om träningen här.
  • Var flera spelare som var ovanligt anonyma, spelare så som Philip Haglund brukar både synas och låta mer på planen. 
På frågan om det var fotbollsspelare han egentligen ville bli svarade Wikegård att han spelat mittback som mest sprang och sparkade på motståndarna. Ingen stjärna alltså, kanske blev bäst med att han ägnade sig åt hockeycoachandet.

Fler bilder: