torsdag 11 oktober 2012

Hur man vinner SM-guld!

Hur gör man egentligen för att vinna SM-guld? Man kan försöka på den vägen Blåvitt gjort att försöka värva ihop ett lag. Man kan försöka satsa på egna talanger och ha spelare som känner varandra bra på planen. Men det finns en metod som ingen annan klubb tidigare använt. Att enbart värva spelare som ratats av andra klubbar. Det kan vara en spelare som varit totaltgenomrôtna i sin tidigare klubb. Eller spelare som inte ens fått chansen. Genom dessa får man en given matchvinnare, men bara för två matcher. Men det är också allt som behövs eftersom att man fyllt upp truppen med andra ratade spelare.

Nedan följer de spelare som tidigare representerat Blåvitt och under den gångna säsongen också gjort poäng i mötena med oss. 


Lawal Ismail - En assist. Endast gjort en poäng i allsvenskan.
Martin Smedberg Dalence - En assist
William Atashkadeh - Ett mål
Martin Ericsson - En assist & ett mål.
Alexander Faltsetas - Tre mål & en assists. Har bara gjort fyra poäng i allsvenskan totalt.
Pär Ericsson - Ett mål

Gemensamt för dessa? Det är egentligen bara Martin Ericsson som var lyckad i IFK Göteborg. Övriga har aldrig lyckats i den blåvita tröjan och har alltså inte sålts utan snarare ratats. Det är alltså givet att det är just dessa spelare som lyckas mot Blåvitt. Även om det även i Blåvitts trupp finns en hel del spelare som varit i andra föreningar så är de flesta av dessa VÄRVADE och då fäller det inte innanför ramen för tesen. Spelare som Nordin Gerzic, Pär Ericsson och John Alvbåge är därför inte givna matchvinnare för vår del.

Just Pär Ericsson blev aldrig någon matchvinnare för oss mot Gais just därför. Han värvades. Men så fort han hamnade i Mjällby, mer eller mindre gratis, så har han levererat mot både mot oss och mot Gais. Även om han nu inte blev matchvinnare mot Blåvitt så var det ändå han som gjorde ett av målen. 

Alexander Faltsetas, foto: IFK Göteborg
Alexander Faltsetas är kanske det mest lysande exemplet som styrker den här tesen. Han gjorde knappast någon lysande period i Blåvitt och har inte heller lyckats producera poäng i Gefle. Inte för att det är hans roll eller uppgift, men startar man samtliga matcher så brukar det ändå trilla in någon poäng per säsong. Nu är ju inte det riktigt hela sanningen. Räknar man bort matcherna mot Blåvitt så står han på noll poäng. Men så står helt plötsligt Blåvitt på andra sidan planen och det resulterar i att Faltsetas gör tre mål och en assist på två matcher. Han har alltså gjort fyra poäng på 45 allsvenska matcher. Samtliga mot Blåvitt.

Den klubb som hittills lyckats bäst med det här mot oss är utan tvekan Häcken. För hur många poäng har Martin Ericsson, Jonas Henriksson och Mathias Ranégie gjort mot oss? Till nästa säsong räknar jag kallt med att Andreas Drugge ansluter sig till den trion, oavsett vilken form han är i. Även Andrés Vasquez lär göra det...

Det finns ex-änglar lite överallt hos de allsvenska konkurrenterna och alldeles för ofta är det just dessa spelare som avgör. Kanske är det dags att anamma denna metoden mot SAMTLIGA allsvenska lagen? Kan vi på så sätt garantera den allsvenska seriesegern? Europaspelet löser vi genom att det skapats en grym vinnarkänsla i gruppen.

Så alla ni som snackar om att köpa in en ny vänsterback, en ny mittback och/eller en ny anfallare. Ni är på rätt spår. Men utöver detta behövs ytterligare en anfallare, en till mittback, en högerback, en målvakt. Ja, jag tror ni förstår vinkeln. Men när det snackas spelare har det snackats om att plocka hem Oscar Wendt, låna in Marcus Berg och värva in Simovic och så vidare. Tänk om! Att värva spelare som förväntas leverera direkt fungerar uppenbarligen inte. Därför får vi helt enkelt plocka in ratade spelare!

NÄSTA ÅR, DÅ JÄVLAR!