lördag 20 oktober 2012

Temperaturen höjs - "This is...

… the fucking champions League, not amateur football!”  En "klassisk fras" från Stuart Baxter i alla gnagaröron, en komisk och paradoxal replik i alla andras öron. 

Likheterna mellan MFF och AIK Solna är slående. Klubbarna, vars största ögonblick inte är segrar, utan en finalförlust i MFF:s fall, och ett praktfiasko i ett gruppspel för AIK Solnas del. Faktum är att AIK Solna tillhör de absolut sämsta lagen i Champions Leagues historia, men en hel inspelad poäng! Det pratas dock än idag om Nebos ”konstmål” mot Barcelona hemma på Råsunda, och då förstår man hur illa det är ställt i och omkring Solna.

Det är nästan så man tycker lite synd om gnagarna, och det lillebrorskomplex de tvingas bära med sig gentemot Blåvitt.  IFK Göteborg, Mesta Mästarna; Guld i Europa, gruppspelsseger i Champions League, 18 svenska mästerskap. Där Blåvitt har regerat, där har AIK Solna endast deltagit. 

Nu färgas löven utanför, höstdimman lägger sig tät, och Allsvenskan går in i ett avgörande skede. För Blåvitts del handlar det om att rädda upp det som räddas kan, efter en säsong som aldrig riktigt hann starta, innan känslan var att det hela var över. 

Men att få se Blåvitt sparka undan den mikroskopiska chans som AIK Solna fortfarande har på en topplacering, skulle göra att den här hösten blixtrade till lite extra. Lövspelet utanför skulle bli vackrare, kläderna lite lättare att hänga på sig, luften skulle bli lättare att andas. Och Blåvitt skulle stärka sina egna aktier inför avslutningen.


 
Så gå ut och kör över AIK Solna på söndag! Visa hjärta, visa glädje! Och gör motståndarna, AIK Solna, till de amatörer de vant sig till att vara.