onsdag 6 juli 2011

Nicklas Bärkroth blir brommapojk

Bild: ifkgoteborg.se
TRUPPFÖRÄNDRING. Det står nu klart att Nicklas Bärkroth lånas ut resten av säsongen till Brommapojkarna.
– Nicklas behöver få mer speltid och vi tror att utlåningen till BP är bra för hans utveckling och därmed gynnar IFK Göteborg på sikt. I och med att det är ett låneavtal utan övergång så kan vi återkalla Nicklas med kort varsel, säger Håkan Mild på IFK Göteborgs officiella hemsida.

Nu är frågan vad som händer med Blåvitts andra stora talang, Robin Söder, som även han är i behov av att få regelbunden speltid för att bibehålla (eller kanske få ny fart på) sin utveckling som spelare. Med nyinkomna Philip Haglund i truppen har ledarstaben ett rejält utbud av offensiva alternativ att välja mellan. Det i kombination med Blåvitts något prekära tabelläge gör det svårt att ge en specifik spelare utrymme att spela sig i form.

Skall även Robin Söder lånas ut, tycker du? Och är det rätt att låna ut Bärkroth?

41 kommentarer:

 1. Helt rätt om han får ordentligt med speltid i BP. Han får inte ruttna bort på bänken, det är han för bra för. Finns riktigt mycket potential i den pojken. Söder bör dock vara kvar om Tobbe skall gå. Annars behöver han också mer speltid.

  SvaraRadera
 2. Hade de inte varit bättre att låna ut Jonas Olsson istället, så han kunde få utvecklas som ledare och att ska komma i form han med. Det kan väl inte vara så svårt att hitta en klubb som vill ha han, eller??? Skulle det börja gå dåligt för IFK så kunde vi ju kalla tillbaks han med kort varsel. Så vi hamnar i toppen igen.

  SvaraRadera
 3. ja, vem ska starta/bänkas av alla våra mittfältare/anfallare??

  Drugge, Philip, Sana, Kamal, Söder, Stiller, Pär, Elmar, Pär, Jakob, Sebban, Sella, Hysén?

  Väldigt många alternativ, men vad är egentligen bäst. Klart det hade vart kul om Kamal och Sana blommar ut på kanterna och Söder och Haglund centralt. Alla 21-23 år gamla.

  Men i dagsläget är det väl bäst att köra Söder tills Sella blir frisk och Stiller strax bakom Tobbe och Sana till vänster..

  SvaraRadera
 4. Helt rätt med utlåning, jobba på Bärken och gör många mål i BP nu

  SvaraRadera
 5. Helt rätt att låna ut Bärkroth men Söder bör stanna och få spela. Gillar idén med att låna ut Jonas Olsson också!

  SvaraRadera
 6. Varför det här inte har hänt tidigare övergår mitt förstånd.

  SvaraRadera
 7. Söder ska inte lånas ut. Han ska få speltid i blåvitt

  SvaraRadera
 8. Bra! BP är perfekt för Bärken. Låna ut Söder också! Fast båda vill jag ha tillbaka snart...

  SvaraRadera
 9. Jayo: för att folk som du alltid ska kunna hitta nått o klaga på...

  SvaraRadera
 10. bra att det inte var till en konkurrent iaf. hatar när man lånar ut spelare till andra lag i allsvenskan

  SvaraRadera
 11. Självklart ska vi låna ut Söder också! Han har inte varit bra på över 2år!

  SvaraRadera
 12. Bra att låna ut Road Runner.... Kanske kan han lära sig något mer än att springa då!

  SvaraRadera
 13. Äntligen!! Helträtt attt låna ut Bärkan, han håller itne i dagsläget.

  När truppen är intakt skulle man vilje se följande
  Sella Elmar Haglund Sana - Seb - Hysen

  Söder som första inhoppare

  Drugge, Allansson och Stiller som andra offensiva alternativ på bänken.

  SvaraRadera
 14. För dj...igt om Söder lånas ut. Aldrig har någon lyckats efter utlåning. Utlåning=väck. Bärkroth har väl aldrig blivit den spelare som talangen pekade på, tyvärr. Men Söder. Herre je att Olsson spelar med en forward. Katastrof. Ser också poäng i att låna ut Olsson...

  SvaraRadera
 15. 13:56: Inte helt sant. Sana lånades ut till Qviding förra(?) säsongen och han är ordinarie idag. Jag håller med om att lån ofta är ett första tecken på att en spelare är på väg bort, men det finns exempel på när en utlåning är till sin fördel för Blåvitt.

  SvaraRadera
 16. Fan va deprimerad man blev av att se den filmen med Söder, känns väldigt långt borta i dagsläget. SATAN vad man saknar han...

  SvaraRadera
 17. Möcke bra! Låna ut Kamal ock.

  SvaraRadera
 18. Sälj Pärlan, Stiller, Drugge och alla andra dussinlirare och lägg pengarna på Hasse Blomqvist!

  SvaraRadera
 19. Klockrent att låna ut Jonas. Låna ut spelare för att de inte utvecklas under en viss tränare borde ju vara en väckarklocka för ledningen om att det är hos den som ska utveckla våra talanger som det brister. Sen att det finns talanger som ändå kan utvecklas är ju klart.
  Ingen kan ju ge Roland Andersson cred för att han gjorde Zlatan till världsstjärna direkt..haha

  SvaraRadera
 20. Någon ängel som bor i stockholm som kan ta på sig att hålla ett litet öga på Bärken? Ta sig till en match eller två och kolla vilken klass han håller?

  SvaraRadera
 21. Bra! Låna ut bägge två! Kan väl inte vara positivt att Söder sitter och surar på bänken. Och skulle nu Hysen gå så är tyvärr inte Söder någon bra ersättare.

  Håller för övrigt med om att vi måste göra oss av med alla dussinlirare, nu går ju TO iaf. (eller har han redan gått?)

  O folk som vill se Killer i en startelva är ju inte kloka! Jaja, han har gjort 2 baljor nu... fine, men om vi ska försöka va bäst i Sverige kan vi inte spela med en halvsnabb, halvstark, halvteknisk spelare som är bra på hövvet och över 30... de gååår ju inte!

  A just de ja... Ja vill se allansson från start, jämt!

  SvaraRadera
 22. Anonym 17:44

  "Söder sitter och surar på bänken"?

  Vad vet du som inte jag vet? Har han visat taskig attityd på något sätt eller snckar du bara skit?

  SvaraRadera
 23. Fan vad mycket boll Söder har i sig! När han får lika många (eller hälften så många) chanser som JJ kommer han vara bättre än Hysén.

  SvaraRadera
 24. 77:an är Söder nöjd med att nöta bänk så har han nog ändå inte i Blåvitt att göra. En spelare i hans ålder och hans "talang" borde vara skitförbannad för att han inte får spela och krävt en flytt för längesedan. Men om han nu är nöjd som du vill påstå så tvekar han uppenbarligen på sin egen förmåga och har kanske för sig själv insett att den där knäskadan kan ha satt stopp för den tidigare så lyckade utvecklingen. Kanske är det mentalt, kanske har skadan gjort att han tappat en del av snabbheten som ändå var det han främst levde på förr.

  Han borde iallafall vara allt annat än nöjd med situationen. Själv blir jag fortfarande flyförbannad så fort den där Lennartsson kommer i rutan. Han borde verkligen bytt ut Robin i den där Englandsmatchen. Då var skadan lindrig och Robin hade vart tillbaka på några månader.

  SvaraRadera
 25. Jag hade hoppats på att Qviding skulle låna Bärk så att han kunde rädda dem kvar men för Bärks och IFKs skull är ju BP ett bättre lag då de spelar en fotboll som passar honom bra. Jag gillar Bärk och tycker att han har utvecklats det sista året men det kommer göra honom gott att få spela regelbundet. Det som saknas är att få upp lite snabbare tempo och vänja sig vid att värdera pressade situationer och skjuta i match så kommer Bärk att bli en stor tillgång för IFK 2012-2014!

  Söder tycker jag inte att vi ska låna ut än men jag hoppas att han får fler matchtid. Svårt dock när vi spelar med 4-5-1 och Tobbe på topp. Vill inte se Söder som OM, det är inte där hans talang utvecklas bäst, hellre som HM i så fall.

  SvaraRadera
 26. Filmen visade u tydligt vad som är fel med Bärken - han gör många schyssta prestationer men han följer alltid upp dem med ett felbeslut eller ett snepass...

  SvaraRadera
 27. Ps. glömde ju skriva att det inte är så underligt att BP är intresserade, Bärken har ju satt tre av sina allsvenska mål mot just dem och firma Bärkroth+Selakovic uppvisning hemma mot BP för något år sedan när de låg bakom tre mål var fantastisk!

  SvaraRadera
 28. När ska dom låna ut Sandberg???

  SvaraRadera
 29. faaaaaan... låna ut gajsarn istället

  SvaraRadera
 30. Helt rätt. Ibland känns det som om pojken har nåt, men banne mig, han har inget spelsinne känns det som ibland.

  SvaraRadera
 31. Äntligen säger jag om Bärken, äntligen separeras far/son precis som alla hillbillys borde göras. Kommer göra pojken gott..

  SvaraRadera
 32. Pat the Cat6/7/11 22:42

  Jag tycker att det är positivt att Bärken lånas ut. Bra att få speltid och framförallt i ett lag som spelar fotboll.

  Sedan tycker jag att det måste finnas goda anledningar till att Söder inte också lånas ut. Det måste vara för att de vill ge honom speltid i Blåvitt. Annars hade en utlåning till Landskrona varit intressant. En Henke som kan ge lite goda råd till en supertalang har ju gett frukt förut.

  Pärlan borde säljas...

  SvaraRadera
 33. Pat the Cat6/7/11 22:44

  Jag tycker att det är positivt att Bärken lånas ut. Bra att få speltid och framförallt i ett lag som spelar fotboll.

  Sedan tycker jag att det måste finnas goda anledningar till att Söder inte också lånas ut. Det måste vara för att de vill ge honom speltid i Blåvitt. Annars hade en utlåning till Landskrona varit intressant. En Henke som kan ge lite goda råd till en supertalang har ju gett frukt förut.

  Pärlan borde säljas...

  SvaraRadera
 34. Ja, en utlåning på Bärken är ju bra, egentligen. Allt som gör att vi kan ha kvar honom om ett par år när han blommar ut är bra. Sälj inte.

  Söder kan vara kvar nu när Tobbe drar, i det nya tvåmannaanfallet alla utom JO tycker vi ska ha.

  SvaraRadera
 35. JO körde väl dock ett 4-4-2 i förra matchen mot syrianska, med Stiller/söder på topp och ett rakt mittfält med Sana-Drugge-Jakob-Elmar... Alla skriker efter 4-4-2, men ser inte ens när det används?

  SvaraRadera
 36. Gillar idén med att låna ut Olsson :)
  Kanske till River Plate så han kan lära sig lite hur man lirar fotboll och dansa tango?

  Söder får inte lånas ut. Han måste spelas!

  SvaraRadera
 37. Det är ju svårt att bli en bättre spelare om man bara får sitta på bänken,så en utlåning måste ju vara bra för spelaren......

  SvaraRadera
 38. Ryktas att Pär Ericsson vill tillbaka till sitt Gais men att Grönsvart viss tinte vill ha honom längre han platsar visst inte?
  Bärkroth borde lånats ut till en allsvensk klubb istället för BP.

  SvaraRadera
 39. Helt rätt att låta Bärkroth spela för en annan klubb. Han har aldrig gjort en bra match i Blåvitt. Sorry Bärkroth - och lycka till i BP. Söder är en spelare av en helt annan kaliber och skall så klart stanna kvar i Blåvitt.

  SvaraRadera
 40. Man blir ju deprimerad när man ser Söder på bilderna. Hur kan en sådan gudabenådad spelare tappa formen så totalt :-(
  Ett 4-4-2 med honom på topp ihop med Tobbe + ett löfte från JO att han får minst 5-6 matcher från start oavsett hur det går, det tror jag skulle göra susen både för Robin och Blåvitt

  SvaraRadera
 41. Bärkroth är min favorit... Hans namn står till och med på min matchtröja!! Men det är bra att han blir utlånad för då får han spela mer och blir ännu bättre på fotboll. Och han ville till och med:)

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.