2011/07/04

Här dör festivalen

44 kommentarer:

 1. Så jävla sant!

  SvaraRadera
 2. Skitlöjligt. Småbarnsfasoner och oansvarsfullt att jämföra med festivaler. Ta ansvaret och hjälp till att bli av med dräggen och ta inte deras parti hela jävla tiden!

  Festivaler har sina problem fotbollen har sina. Gör inte fotbollsarenorna till en plats bara för vissa, alla ska kunna gå på fotboll.

  SvaraRadera
 3. Håller med dig Simon. Var fan det dummaste jag har hört och jag hoppas verkligen inte att Erling postade detta för att han håller med dom... pajasar.

  SvaraRadera
 4. Det är väl ganska klart att det skulle gå att jämföra. Klubbarna har väl samma ansvar som festivlarrangörerna att se till säkerheten för de aktiva. Likaväl som att bötfälla klubbar för något en full individ gör på en match, kan man väl bötfälla festivalerna med. Och anmälningsplikten kan väl gälla där med. Men sen kanske det inte är rätt väg att gå och lite humor är det i jämförelsen med.

  SvaraRadera
 5. 22:25

  Jag tar egentligen inget parti i det här för tillfället, även om jag tycker herrarna i programmet har vissa poänger. Med det menar jag dock inte alls att jag försvarar idiotbeteende inne eller utanför arenorna.

  Låter däremot gärna debatten flöda och höra vad folk tycker. Det är trots allt en viktig diskussion.

  SvaraRadera
 6. Niklas
  Detär ju SvFF som bötfäller och inte staten eller motsvarande. Så om det finns något ansvarande organ inom musikfestivalsbusinessen så fine så får väl dom ta ut böter...man ska inte jämföra äpplen med päron

  SvaraRadera
 7. Så typiskt 08:or att skylla ifrån sig. Resonemanget låter lite som AIK:s "det var inte vi som kastade första smällaren" (skit samma att de sedan kastade in all möjlig skit mot bollkallar och andra människor) Det pågår skit på festivaler, alltså är det ok att det finns idioter på fotbollsmatcher. Resonemanget håller inte riktigt.

  MFF:s spelare, fans och ledning ska ha cred för det rakryggade sätt som de stod upp och tog konsekvenserna samtidigt som de fördömde killen som förstörde deras fotbollsfest. Sedan har de väl en poäng men jag håller med Simon 22:18, det går inte att jämföra fotboll och festivaler rakt av.

  SvaraRadera
 8. handlar ju för fan inte om att ta dom som förtör i försvar utan handlar mer om att sett fotbollen i ett perspektiv. Det händer bra mycket värre grejer på andra arrangemang än på de "farligaste" matcher och skandalmatcherna. Där håller däremot politikerna o allmänheten käften.

  SvaraRadera
 9. tycker de har en poäng, sedan innebär inte det att man skall få uppföra sig hur som helst på en fotbollsarena. men visst faan är det moralpanik när en person slänger in en smällare men inte riktigt lika mycket upprörda känslor när det sker misshandel, våldtäkt eller grov fylla på konserter,lördagkvällar på avenyn eller andra nöjesjippon.

  SvaraRadera
 10. Jisses vilka töntar.

  SvaraRadera
 11. Poängen är ju hur väldigt olika media behandlar de olika fallen.

  Jag tror inte någon här inne försvarar eller önskar se mer "skandalscener" inom fotbollen.

  SvaraRadera
 12. Hahaaha så fruktansvärt jävla klockrent.

  På festivaler våldtas det och knarkas utan rubriker. Men om någon råkar skrika domarjävel kommer det upp blodbads-rubriker som går ända upp till Reinfeldt.

  Ps, jag vill inget mer än att idioterna ska bort. Men moralpaniken inom svensk fotboll nu är patetisk.

  Skönt att se lite herrar med humor skämta om det i stundens hetta - det behövs.

  SvaraRadera
 13. "Det kunde man ge sig faaaaaan på..."

  SvaraRadera
 14. Framför allt är det ett humoristiskt sätt att spegla en medial missvisning av ett porblem.

  Finns ett problem? Ja, enligt de flesta? Är det ett stort problem? Jag är mer tveksam.

  Det finns så grymt många andra större problem att vänta sig mot än det som sker i samband med fotbollen. Problem som folk nästan ser som en del av vardagen idag, vilket egenltigen bara säger hur mycket värre problemen ändå är.

  Idag förväntar sig folk att det ska vara fylla och slagsmål på stan under helgerna. Varje valborg har vi rapporter om våldtäkter, misshandel och väpnade rån. Varje år vid midsommar dör en handfull människor i trafiken. En polare fick magpumpas och låg i intensivvård på sin studentnatt efter att ha drucki några Long Islands för mycket. Vägverket beräknar att 13 000 personer kör onyktra PER DAG! Man beräknar att 900 000 personer dricker ohälsosamt mycket alkohol i Sverige (dvs ca 10% av befolkningen, eller nästan hela Göteborgsområdet omsatt till befolkning) och av dessa anses 325 000 personer vara beroende.

  Och i mitten av allt detta, så får en incident, den första i Malmö på länge, flera heluppslag, där en kille springer in på planen och knuffar en målvakt.

  Det är helt utan proportioner.

  50% av Sveriges befolkning beräknas någon gång under sitt liv ha allvarligt övervägt att ta sitt eget liv och 2001 tog 1200 människor sitt liv i Sverige.

  Räddningsverket lade 2001 5,5 miljarder på självmord och varje enskilt självmord beräknas kosta samhället ca 18 miljoner kronor i humankapital, vilket gör att självmorden i Sverige kostar samhället ca 21 Miljarder per år 2001. Det är värre idag.

  2007 anmäldes 4749 fall av våltäkt, många fler anmäldes inte.

  Och mitt i allt detta, så pratar man om hur mycket samhället lägger på polisinsattser kring fotbollen, på hur väldigt isolerade och enskilda individer förstör.

  Antalet incidenter som sker inne på arenorna under ett år kommer knappt ens upp till hundratalet.

  Och det är fotbollen, som kollektiv rörelse som får bära hundhuvudet, allt positivit det för med sig till trots.

  Hur många liv har inte fotbollen räddat genom att bara ge en ung människa en plats där denne hör hemma? Både som spelare eller på läktaren? Hur många har inte sökt efter en gemenskap och hittat den genom fotbollen?

  Jag vågar påstå att detta är betydligt fler än de som hittat den i botten av en spritflaska någonstans i Göteborgs nattliv.

  Fotbollen är i grunden god. Fotbollen verkar för det fina i samhället. Den ska inte behöva bära hundhuvudet för allt som är fel i samhället. Fotbollen representerar så mycket mer som är vackert. Fotbollen representerar gemenskap, engagemang, kärlek, stolthet och hopp.

  SvaraRadera
 15. Pihlbaoge: väl rutet.

  SvaraRadera
 16. Jag kan garantera att om någon idiot hade gått upp på scen och knuffat Bob Dylan under Peace and Love så hade det fått betydligt större rubriker än vad idioten i Malmö fick.

  SvaraRadera
 17. Jag tycker absolut att det finns poänger att hämta från deras resonemang.
  En festival och en fotbollsmatch är båda nöjesjippon, med en arrangör som ansvarar för säkerheten. Dessutom är båda vanligtvis plats för berusning, och en liknande problematik uppstår.
  Det ena rättfärdigar inte det andra, men den mediala bilden av de två är intressant.

  SvaraRadera
 18. Har man sett 08 fotboll innanan så vet man att panel-herrarna är dödströtta på de som vandaliserar på och utanför fotbollsarenorna. Tro inte att de tycker det är okej med allt vad wannabe-huliganerna håller på med.

  Men lika trötta är dom på SvFF och disciplinnämndens inkompetenta och slumpmässsiga sätt att bestraffa klubbarna i tid och otid för något som ANDRA människor gör. Det är ju huliganerna som ska få bestraffning, inte arrangörerna. Och där håller jag med dom, det fungerar liksom inte med att böta klubbarna hipp som happ hela tiden.

  SvaraRadera
 19. Jag tror att anledningen till att fotbollsvåld fått så stort medialt utrymme är för att det är en plats för alla. Festivaler är ju nästan uteslutande ungdomar. Lite den-som-leken-ger-mentalitet.

  Ramaskriet sker när en pappa eller mamma med sina barn tvingas se våld, höra könsord, kränkningar osv. Det finns starka krafter som vill att fotboll ska vara till för alla. Men det finns även krafter som tycker att den förra nämna kraften är ett gäng moralpanikande kärringar.

  Det handlar dels om en liten klick som slåss (som givetvis ska bestraffas individuellt), men det handlar också om en stor jävla klick som sjunger könsord och kränker domare och spelare (Gerndt igår tex).

  Kalla mig gärna moralkärring, men jag tycker det handlar om ett par grundfrågor. Vilka vill vi ska gå på fotboll? Vilka ska fotbollen finnas för?

  SvaraRadera
 20. Och ett grundproblem är att ingen tar ansvar.

  "Varför får vi så mycket skit när festivalerna kommer undan?"

  Jävla barnungefasoner som sagt. Väx upp, ta ansvar. De flesta tar ansvar, Stockholmskubbarna gör det sannerligen inte!

  SvaraRadera
 21. Här dör den seriösa debatten. Sikka jävla ägg som sitter där och svammlar, värre pack får man leta efter!

  SvaraRadera
 22. Festivalerna får ju faktist också betala, dyra pengar. Förmodligen kommer flera av dem gå omkull just pga av säkerhetsnotan. Peace and love har väl fått en rätt smaskig nota, men har överklagat.
  I övrigt håller jag inte med 08:orna och tycker, resonemanget och jämförelsen är löjligt och överdrivet.

  SvaraRadera
 23. Har ni totaltorka på BB nu eller? Skriv för fn om Blåvitt och vad som händer med Tobbe, nyförvärv, fler som går... Tjuvkika på 08 orna gör väl ingen glad! De är ändå så patetiska. De tre som sitter där företräder ju kriminella gäng på sina läktare

  SvaraRadera
 24. Ni som tycker att det är jätte farligt att gå på fotboll kan ni svara på följande?

  Den 22/5 mötte vi Trelleborg inför den fantastiska publiksiffran 8317.

  Hade vi mött aik vid exakt samma datum då hade det minst kommit 12,000.

  Hur kommer det sig, att en av sveriges "farligaste" matcher lockar fler folk, borde det inte vara tvärtom?

  SvaraRadera
 25. Så jävla bra!

  SvaraRadera
 26. Anonym 10:50, du är ju ett prakt exempel på den största PK-horan som någonsin vandrat på denna jord, "kriminella gäng" va i helvete, är fotbollssupportar kriminella? Sen ni som kritiserar fattar ju inte poängen i det hela, när det är nåt med fotbollen blir det löpsedlar men när det sker grövre brott i Sverige så får det notiser..

  SvaraRadera
 27. Jag vill att mina barn ska slippa se drägg. Därför tar jag inte med dem på fotboll. Vi går på hockey istället.

  SvaraRadera
 28. Jag tycker att grabbarna i programmet tar har en rätt skön instälning till "problemet". Ta inte allt så bokstavligt utan läs lite mellan raderna så går andemeningen fram lite lättare.

  SvaraRadera
 29. Herregud, könsord på fotbollsläktaren? Har ni varit ute i ert egna samhälle någon gång? Gått utanför dörren? Besökt eran son eller dotter i grundskolan?

  Är det på grund utav könsorden inne på arenorna som vi måste ta tag i detta enormt upplåsta problemet? Ett problem som egentligen är helt fantastiskt litet om man jämför med andra problem vi har i detta land?

  Varför ska fotbollen bära hundhuvudet för allt möjligt ont i samhället? Som en tidigare skrivit härinne.


  INGEN försvarar idiotbeteende i klippet! FÖRSTÅ DET NU. INGEN FÖRSVARAR IDIOTER PÅ LÄKTAREN. Man riktar bara på ett humoristiskt vis kritik mot media och förbund som startar helt sjuka mediadrev med jämna mellanrum(när var det senast ett sådant mediadrev över någonting överhuvudtaget? 18 helsidor i valfri kvällspress ungefär) över en 18 år gammal skåning som knuffar en målvakt!
  Smällare på fotboll också! Nu får vi ta tag i detta killar!

  Polisens Erik Nord vill förbjuda ståplats och torrlägga utvalda krogar för supportrar etcetera.

  Hur ska vi förhindra att en och annan dåre kommer in på svenska arenor och gör bort sig? Hur ska vi förhindra att en och annan full ungdom kommer in? DET GÅR INTE. Det är också något folk får lära sig härinne. Det är heller inte världens största problem om man säger så.

  "Men mitt spädbarn då? Jag vågar inte gå på hemmamatcher?"

  Men du kan inte lösa problemen med svordomar och banderolltexter genom att bara förbjuda och bötfälla till höger och vänster, som förbundet nu gör. Det kommer alltid finnas folk som står och svär intill dig när du går på fotboll med flera tusen människor(så länge du inte höjer biljettpriserna och med våld tvingar folk att inte svära). Det kommer alltid finnas idioter bland så stora mängder människor överallt annars i samhället också, förstå det nu!

  Försvarar ni SvFFs bötfällning av arrangörer för detta? Tycker ni att SvFF borde ha kontroll över vår liga efter dom senaste besluten man tagit? Till och med media är på vår sida efter dom senaste sinnessjuka reglerna som SvFF delvis har backat med för tillfället. Är det SvFF och Lagrell som ska leda svensk fotboll in i framtiden?

  Släpp Aftonbladet och kom in i matchen nu alla ni som tror att ni går på krig varje gång det är fotboll.

  SvaraRadera
 30. Law&Order2011-07-05 12:50

  Stäng av dräggen på Livstid

  SvaraRadera
 31. Rätt klockrent inslag och diskussion, men poängen flyger högt över huvudet på en del av pk-maffian märker man... "Idioter, försvarar ni dräggen och de kriminella gängen eller?!?!"

  SvaraRadera
 32. Orka att folk tar detta seriöst! skratta bara åt de istället för att bry er så mycket! Det är roligt!!

  SvaraRadera
 33. "Simon :Ta ansvaret och hjälp till att bli av med dräggen och ta inte deras parti hela jävla tiden!

  Festivaler har sina problem fotbollen har sina. Gör inte fotbollsarenorna till en plats bara för vissa, alla ska kunna gå på fotboll."

  Du skriver först att fotboll inte skall vara för alla, utan för vissa, för att sedan i meningen efter bevisa din dubbelmoral genom att skriva att alla skall kunna gå på fotboll. Hur får du ihop detta?!

  SvaraRadera
 34. HÄR DÖR DET MÄNSKLIGA INTELLEKTET

  SvaraRadera
 35. Jag tycker det finns vissa poänger. All denna moralpanik...Och det är så oerhör tröttsamt att så fort man vill visa på den bristande logiken i rättstillämpningen etc så är det det samma som att man försvarar idioterna på läktaren. Det är oseriöst, odemokratiskt och farligt att man inte kan få diskutera olika problem utan att man ska behöva höra "sluta försvara huliganerna". Alltså, har man minsta lilla avvikelse från en del här inne så sympatiserar man med huliganerna. Och visst, det är inte staten som beslutar om böterna men hur fan är det med anmälningsplikt? Det är väl ändå staten som verkställeer detta? Och om man nu tar det som exempel: varför - om man ser till lika rättstillmpling - ska inte alla som någon gång bråkat eller begått brott vid avenyn en lördagskväll också anmäla sig och blåsa varje lördagskväll. Hur många misshandelsfall och annan brottslig verksamhet inträffar inte en lönehelg på avenyn, på en gata, i en stad...det hade blivit svårt att ge alla personer i Sverige som bråkat en lördagskväll anmälningsplikt, hade fått anställa 10 000 fler poliser...Men de som bråkar i samband med fotboll är så pass få att det går bra att införa en lag som dessutom strider mot svensk grundlag om rörelsefrihet.

  Alla jävla huliganer, de utgör inget samhällsproblem. Ett jävligt stort problem för alla som drabbas, men jag råkar vara av den uppfattningen att småsaker som våldtäkter, kvinnomisshandel, gatuvåld vid krogar och narkotika utgör ett större problem. Ja just det glömde säga ddet självklara för att inte bli kölhalad här inne "jag försvarar inte huliganernas beteende"....Och just det ja, glömde nästan "död åt alla huliganer"

  SvaraRadera
 36. Ni som reducerar frågan till ett 08 syndrom kan dra åt helvete! Det har inget med saken att göra. Kommentera sakfrågan..

  SvaraRadera
 37. Jag gillar idioten som väljer att ta sina barn på hockey istället. Där våldet inte utövas på läktaren utan på plan..

  SvaraRadera
 38. Jag tycker det här är ett löjligt resonemang. Och den tykna arrogans som sprider sig med skämtandet igenom stockholmsdialekten äcklar mig.

  Det här är inte roligt. Det här är bara dumt. DUMT.

  SvaraRadera
 39. @5/7/11 11:15
  +1

  Det finns ingen som försvarar beteendet på fotbollsmatcherna, däremot tycker jag att det är en relevant fråga varför samma beteende är ok på en festival.
  Ni okritiska hunsade ägg som inte fattar detta tycker jag synd om.

  SvaraRadera
 40. Dom har så jävla rätt! Fotbollspubliken är ju exemplarisk jämfört med festivaldräggen! Varför inte tre veckors krigsrubriker nu, svensk töntmedia?

  SvaraRadera
 41. Tycker det är lite ironiskt att folk tycker det är värre när det är något bråk runt/på arenan som får så mycket mer uppmärksamhet än när 7 st tjejer(jag utgår från att dom va det)blir våldtagna under en festival????

  men vad vet jag......

  SvaraRadera
 42. Vidare på samma ämne, hur många vet att en tjej till och med dog på Peace and Love?

  Det var alltså en människa som dött på festivalen och detta har inte fått någon uppmärksamhet alls. Inte ens jag som trots allt var där hade koll på det.

  Och det känns som om det är så det generellt sätt är. Folk som inte går på festival har bättre koll på hur farligt det är att gå på festival, och folk som inte går på fotboll har bättre koll på hur farligt det är att gå på fotboll, men vi som fatkiskt är där upplever sällan alla de här "farigheterna".

  SvaraRadera
 43. Dom som ska betala poliskostnaden:

  Fotbollsklubbarna vid match.

  Avenykrogarna helger och kvällar.

  Bankerna vid rånarjakt.

  Journalister som blir hotade ska betala vid polisanmälan för att den ska tas emot. (vinstdrivande verksamhet har orsakat brottet)

  Var och en sköter sitt!!

  SvaraRadera
 44. 08orna har äckligt rätt! man kan ju tro att alla GPs journalister skriver här ovan. Gå och dö för fan pKsvin.../Petter

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.