2011/07/10

Favorit i repris: Sellas sommartradition 1.0HATTRICK-KUNGEN. Klippet från Hisingen visar förvisso inte upp ett äkta hattrick - vilket Sella mäktade med i dag - utan "bara" tre mål under en match. Men det visar även på att den gamle skyttekungen har lite löd kvar i dojan, hur mycket de andra anfallsspelarna brukar tråka honom för att enbart vara en passningsspelare nu för tiden. I dag blir straffen helt avgörande, för han får vänta länge länge, innan det är dags. De flesta spelare hinner tänka så mycket i det läget att det till slut blir pannkaka av hela skiten, men Sella, rutinerad från flera perioder som lagkapten, från landslag och utlandsspel, från att ha varit en blåvit härförare under många säsonger - är iskall.

Ett kliniskt avslut och proppen gick ur den långa (och anfallsmässigt trubbiga) väntan som fansen genomled i dag. Men före det att vi spårar ur totalt i en hyllning till Stevan och hans comeback får vi rikta två anfallstack till Stiller - som köttar in i motståndarnas målvakt och skapar straffläget, och till Hajsen - som föredömligt är på språng när det behövdes som mest. Stiller ger Blåvitts anfallsspel den attityd och tyngd vi saknat stundtals under året och Tobias Hysén är en kvalitetsspelare, som trots en i övrigt tuff match i dag, är där och skapar straffen som ger oss det matchvinnande målet. Tvåan och trean blir Sellas bonusbetalning till fansen, till sig själv i sin comeback och återbetalning till Jonas Olsson, som bytte in honom.

För med handen på hjärtat, när det står 0-0 och "JO" bytte ut en av de piggaste på planen, Sana, mot en kille som varit skadad i två månader, hur många var det som svor och spottade spe? Jag hörde ett helt gäng omkring mig, i alla fall. Men de blev väldigt tysta efter hand. Selakovic såg till att BK Häcken - som han sänkte med ovanstående hattrick i fjol - inte ryckte i från oss i den Allsvenska tabellen. Nu är Blåvitt med i matchen om "bäst i stan". Det är alltid en början. Tacka Varbergssonen för det.

25 kommentarer:

 1. haha sella får gärna göra ett hattrick per år i många år till. sicken kille!

  SvaraRadera
 2. Vad jag har längtat till denna comeback. Det är typiskt Sella "ketcupeffekt" när den som bäst behövs, då korven känns smaklös. Hoppas det nu han får starta nästa match, då han bör vara full av självförtroende.

  SvaraRadera
 3. Hoppas att både Sella och Sana (som fram tills han blir utbytt var bäst i laget ihop med Dyre och Elmar) får spela i nästa match och inte att en bra spelare försvinner för en annan medan sopan Jakob J får fortsätta spela och medan Hjalmar ökar på förvirringen maximalt i backlinjen (vafan gör han på Ijehs skott i ribban????)...

  SvaraRadera
 4. Något är väldigt fel när ett lag är så svagt att det behöver kompensera sin brist på kunnande och spel med "attityd och tyngd". Dålig fotboll och tomma läktare dessutom.

  SvaraRadera
 5. Han borde ju förvisso plockat ut Elmar mot Sella och kört Sana till vänster. Elmar var rätt platt idag, stod mest och stampade på bollen. Sana låg bakom allt i första halvlek, det lilla vi skapade.

  SvaraRadera
 6. Tobbe har inte varit sig själv dom senaste matcherna..

  SvaraRadera
 7. Sana pigg förvisso, men knappast bra - många missar och felaktiga beslut

  SvaraRadera
 8. Att ta ut Drugge och Sana kändes märkligt. Drugge, gjorde inte någon bra match och såg väldigt vilsen ut i sin nya roll som def.mittfältare.
  Sana däremot var lika pigg som vanligt, och borde fått fortsätta.

  Hur många på läktarna var det inte som hoppades få se Elmar ta ett steg ner (Drugges plats), samtidigt som Sella och Sana tog över kanterna?

  Tyvärr så är det väl så att JO nu kan ta på sig vinsten genom sitt "geniala byte".

  SvaraRadera
 9. Gott att det lossnade sådär för Sella, trots att hans första bollkontakt var en "sådär" lyckad knäning till inkast. För övrigt borde JJ som vanligt blivit utbytt istället för Sana, som ändå sprang och skapade lite. Allansson gjorde ett mycket bra inhopp i mina ögon, och framstår mer och mer som den som äntligen kan knuffa JJ utanför startelvan.

  SvaraRadera
 10. Det bytet jag suckade över var att man valde att ta ut Sana framför JJ tex. Inte att Sella kom in.

  Sedan undrar man hur JJ tänker när han har en ledig högreplats inför matcken och väljer att flytta runt 3 gubbar. Drugge ner, Sana till höger, Elmar till vänster istället för att bara sätta in Söder.

  SvaraRadera
 11. Underbart att se Sella på plan igen. men naturligtvis borde Sana spela på andra kanten, vill även se Söder bakom Hysén och Elmar o Allansson som defensiva.
  Någon mer än JO som fattar varför Drugge var def. i dag? Han har väl aldrig i hela karriären spelat i den positionen tidigare?

  SvaraRadera
 12. Drugge har spelat i den positionen i blåvitt minst tre gånger innan, varav en i den förra matchen mot Syrianska...

  SvaraRadera
 13. Pat the Cat2011-07-10 20:13

  Det var ju inte att JO bytte in Sella som var problemet utan snarare att han valde att ta ut Sana istället för Elmar (eller kanske Jakob och flyttat in Elmar). Elmar kladdar för mycket på bollen för att vara en bra kantspelare i mitt tycke. Han ska spela centralt.
  Sedan undrar jag nu ännu mer varför inte Söder får mel speltid efter det inhoppet. Han är så mycket bättre fotbollsspelare än Hannes Stiller att det är skrämmande. Ska man spela 4-4-2 (som idag) så ska Söder och Hysén spela på topp, punkt slut.

  SvaraRadera
 14. Nu får ni sluta gnälla och gilla JO:s bästa taktik i år, Sana dribblar och är kvick men passningarna går inte fram dit de ska. Drugge börjar bra men sjunker för lågt och fortsätter med den ängsliga "blåvitkrampsjukan" som drabbat alltfler i år. Obegripligt att han och JJ visar sig så dåligt i uppspelsstarter, "gömmer sig" i stället för att visa att de vill ha boll. Vad gör JO då, jo efter 55 minuter sätter han in en hungrig Allansson i mitten och årets comebacklirare på kanten. Att ta ut Bjarna idag hade varit sanslöst, en av giganterna. Sen ytterligare JO-genialitet, in med Söder och ut med Stiller, fy f-n första gången man sett JO lyckas så klockrent med "fingertoppskänsla". Äntligen en taktisk tränartriumf, grattis JO. Som det såg ut idag så är frågan om inte Söder och Stiller skall starta nästa match.

  SvaraRadera
 15. Erik Lund äter hund2011-07-10 20:49

  Varför var inte Erik Lund med?

  SvaraRadera
 16. JJ gjorde inte mycket fel idag. Vann mycket boll och slog bort få bollar.
  Drugge skulle antagligen vara den defensive mittfältaren som skulle föra vidare bollen mest och drf fick jj inte så mycket boll. Helt rätt men JJ ska verkligen INGEN skylla på.

  Sana är pigg men ni måste börja se fotbolls poängmässigt. Sana dribblar och har mycket boll men fixar han några poäng.. NEJ! Inga assist, inga mål och tar hela tiden dåliga skott med fel fot.

  JO gjorde allt rätt. FÖrutom att han startar med drugge. Störta skämtet någonsin. Skulle visst vara en bra spelfördelare - Slår ju inte EN boll rätt för FAN!

  Bäst idag 12345

  Sella
  Dyre
  JJ
  Stiller
  Allansson

  SvaraRadera
 17. Snarare tvärtom bland mig och mina kompisar, som tyckte det var gött att Sana blev utbytt som inte fick mycket uträttat.

  SvaraRadera
 18. Dom som håller på att tjata om att JJ är kass kan inget om fotboll! Han är given i laget som truppen ser ut idag. Ni jämför äpplen och päron med era ideer om vilka som ska bytas in istället för JJ. Ett lag måste byggas på ett visst sätt om det ska fungera.

  SvaraRadera
 19. Pat the Cat2011-07-10 23:53

  Bratwurst:

  Håller med dig om JJ generellt sett. Idag hade vi dock bara 0-0 mot Syrianska på hemmaplan och då kanske man kan släppa hängslena lite.

  Till er andra som tyckte Elmar var bra: Han kladdar sjukt mycket på bollen vilket gör att motståndarna hinner samla sig. Han passar därför bättre i rollen som en av två centrala mittfältare...

  SvaraRadera
 20. I mitt tycke platsar inte Elmar över huvudtaget just nu. Hans kluddande stoppar upp väldigt många anfall, visst han vinner en del boll men efter det så blir det nästan uteslutande en piruett eller 2 och helfa försvaret hinner samla sig.

  //D-Day

  SvaraRadera
 21. Sana var sämst i laget. Skall bara stila och dribbla fullständigt meningslöst. Väntade bara att Olsson skulle starta direkt med Sella i halvtid, vilket inte skedde, men han gjorde det nödvändiga bytet efter 10 min i alla fall. Glöm inte bort Allansson. Där har vi en kommande storspelare. Blick för spelet, massor av talang - och ett fighterhjärta. Joel, Söder och såklart Sella lyfte laget! Gott Blåvitt!

  SvaraRadera
 22. Sluta hylla Sana, killen måste lära sig att släppa bollen i tid... börjar lukta Vasques om den killen. Ge Söder chansen från start nästa match. Allansson är en blivande stjärna och Dyre får vi inte behålla länge.

  SvaraRadera
 23. Ni som tycker att Elmar kladdar för mycket och att JJ är given. Kan fan inget om fotboll. Elmar kämpar och fick som vanlig rädda JJ genom sina löpningar. Ni pratar hela tiden om JJ:s kross passningar. Gjorde han några, nope. Gjorde Elmar det jupp. Bra, Ja. Har JJ gjort framsteg. Absolut. Platsar han. Absolut inte. Vill se elmar och Allonson i mitten. Sana & Sella på kant. Sen byta in Söder efter 55 min på Sellas bekostnad, han orkar inte mer ändå. Har vi råd att ha en så osynlig spelare som Stiller. Visst som anfallare får man vara osynlig men inte som offensiv mittfältare.

  SvaraRadera
 24. Jätteskönt för oss fans och jätteroligt för Sella men jag var en dem som skrek som en tok när Jonas gör bytet, jag kommer gapa lika mycket nästa gång när Jonas gör sina "genidrag". Det är alldelles åt helvete att byta ut Sana mot Sella!!
  Sella och Blåvitt gör sina mål med en man mer vilket är ett jävla flyt då vi blir tillbakatryckta av Syrianska?.
  JJ skulle naturligtvis klivit av till förmån för Sella och Elmar gått in i mitten där han hör hemma!!
  Jag kräver 4-4-2!

  Jonas Olsson bör avgå!

  SvaraRadera
 25. Radiosporten toksågade att man bytte ut Sana istället för JJ. Jag såg som inte matchen men det känns lite löjligt att man sedan geniförklarar JO för att han bytte in Sella, Allan och Söder.

  Det är väl helt självklart att han byter in Sella när denne låg bakom minst 6 av Tobbes mål under våren?

  Säger inte att JO gjorde ett dåligt jobb igår men tycker det är larvigt att man först sågar honom med fotknölarna och sedan hyllar honom som ett geni för att han byter in Sella. Jag blev en aning konfunderad över alla turer kring startelvan igår...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.