tisdag 19 juli 2011

"Same Lame Story..."


"Galenskap är att göra samma sak om och om igen, och förvänta sig ett annat resultat..."

- Albert Einstein

35 kommentarer:

 1. NU RÄCKER DET! Ska jag vara ärlig så har, trots guldet -07, JO inte lyckats med att föra laget framåt överhuvudtaget. Jag är så otroligt trött på avsaknaden av spelsystem som utvecklar spelarna och laget, oförklarliga byten, favoritspelare som inte håller måttet mm. Listan kan göras lång men mest är jag trött på standardsvaret: Vi kommer inte upp i vår kapacitet, vi saknar energi.
  Jonas Olsson: Det är din förbannade skyldighet att se till detta! Och eftersom du uppenbarligen inte klarar din uppgift så anser jag att du bör avgå.

  SvaraRadera
 2. Man blir så trött... fruktansvärt besviken.

  Efter varje nederlag kommer massa kommentarer om att "Starta med Söder!", "Bort med JJ", "Spela Allansson där och där och där". Men vet ni vad? Det hjälper inte. Det kommer inte hjälpa. Jag ser inga uppenbara felaktigheter i JO:s laguttagningar. Inte heller i hans matchcoaching (med vissa undantag förstås). Smaken är som baken liksom.

  Det här är dock inget försvarstal för JO. Här kommer sågen:
  Vi har inte spelat bra i en enda match den här säsongen. Typ. Vi har gjort uppåt fem riktiga katastrofinsatser på en halv säsong. I min bok är det acceptabelt med en, kanske två, katastrofinsatser per säsong. (De brukar ofta leda till att laget skärper till sig.) Vad fan har hänt? Vilka ambitioner har egentligen en klubb vars lag haverar fullständigt var tredje match?

  För att summera: Jag tror inte JO:s fel sitter i hans uttagningar, spelsystem eller coaching, utan snarare i brist på att motivera laget och inspirera dem med nya spelidéer och taktiker. Är JO kapabel att vända den långsiktigt dåliga trenden? Nej, jag tror inte det.

  SvaraRadera
 3. Jag säger bara en sak:
  Mats Persson.
  Det var han som la grunden till guldet 2007.
  Och det är han som lyfter Gais 2011.
  Inse det.

  SvaraRadera
 4. http://www.facebook.com/AvgaJonasOlsson

  SvaraRadera
 5. tror enda vägen att få bort J.O e att ge sig på där det som mest känns nämligen plånboken, om alla supporters gör en samlad aktion å håller sig på krogar runt om avenyn match dagar torskar blåvitt enorma pengar, pengar de desperat behöver ullevi,tränings anläggningar,löner m.m kostar å inga supporters igen deg.
  2st kan gå in me bandero...llen "NÄR J.O E VÄCK KOMMER VI ÅTER MVH SNEA SUPPORTERS" vet man håller på sitt lag i med å motgång men när det blir väldigt mkt motgång tycker man styrelsen bör ta sitt jävla ansvar å se till att testa ngt nytt. d J.O gör vet vi redan funkar inte, men det verkar man skita i. som sagt utan supportrar ingen deg å då kommer det snart gå åt helvete, det vet ledningen väl om. å då dröjer det inte länge innan han får en fot i ashålet. AVGÅ J.O.

  SvaraRadera
 6. Inte en jävel står bakom den gubben längre. Det är dags nu.

  SvaraRadera
 7. NU FÅR MILD TA SITT ANSVAR OCH OCH SPARKA J-O.

  ELLER SÅ FÅR HAN AVGÅ SJÄLV, JAG VET INTE VEM SOM BEGÅR STÖRST TJÄNSTEFEL AV DE TVÅ. JO, MILD FÖRMODLIGEN.

  BORT MED DE TVÅ JÄVLA IDIOTERNA. NI SABBAR FÖR SÅ JÄVLA MÅNGA MÄNNISKOR FATTAR NI INTE DET??

  SvaraRadera
 8. baraben fixa en marsch nu för att få bort mild och jo

  SvaraRadera
 9. Rör fan inte Mild.

  SvaraRadera
 10. är du puckad allt är milds fel

  SvaraRadera
 11. Tobias Hysén är en landslags spelare vilket gör han till en av Sveriges bästa anfallare. Tobias spelade i dag en match i IFK Göteborg mot ett lag långt nere i främmande Danmark, Tobias spelade 93 minuter utan att träffa mål en ända gång då undrar jag e det Tobias fel eller gubben på sidlinjen som bestämmer hur vi ska spela fram tills Tobias får bollen och kan sätta den i mål?

  AVGÅ JO!

  SvaraRadera
 12. Att lägga all skuld på JO är att göra det jävligt lätt för sig, när fan skall spelarna ta sitt ansvar och ge järnet. Springa omkring och tro att nån annan skall ta jobbet för en är en skam.

  SvaraRadera
 13. Visst Franky. Det är för lätt att bara lägga skulden på JO. Visst måste spelarna ta ansvar på planen. Det är spelarna som måste prestera. Men JO är ytterst ansvarig för just spelarna. Det är hans jobb att se till att dom ger allt. Det är hans jobb att ge dom instruktioner på hur det skall se ut på planen och det ser allt annat en bra ut. Men han är stolt över gubbarna allt som oftast när dom gjort en usel insats. Attityden vid sidan av planen avspeglar sig till spelarna på planen. JO uppträder inte som en tränare för en storklubb med ambitionen att vinna ligan. Tror du Sir Alex, Guardiola eller Mourinho hade agerat lika avslappnat och hyllat sina spelare match efter match när spelet är katastrof? Man måste ju fan visa lite känslor och bli förbannad när man spelar dåligt. Men tydligen får det se ut hur som helst bara man tar 3 poäng. Och tar man inte 3poäng så fiskar man efter de få saker som var bra och försöker sopa all skit under mattan. Man måste ju inse att man har problem för att lösa dom. JO & Mild är precis som en alkolist som inte vill inse att man har stora problem. Förnekelse och bortförklaringar i mängder. Det är otäckt att sitta bredvid och se eländet.

  SvaraRadera
 14. Spelarna i laget bör skämmas!

  SvaraRadera
 15. Mild är så in i h-vete bra för blåvitt och jag blir så förbaskat besviken när jag inser att vi har en mängd trångsynta idioter i våra led som vill sparka allt och alla hit och dit.. fattar inte folk att sådant beteende på riktigt kan få vår underbara förening att gå under??

  Vi har en strategi och en långsiktighet i klubben som vi ska vara enormt stolta över.

  det är ju egentligen kanonförvärv som Mild fått till oss för rätt billiga penningar men på något sätt så har de inte klarat av trycket det är att vara i blåvitt. Jag menar Pärlan var ju helt grym i GAIS men han klarade inte av det. Samma nu med Drugge som kom utan större övergångssumma. Helt suveränt bra i Trelleborg senaste säsongerna - men i blåvitt bara trög och ovillig att ha boll.. det är så himla tråkigt att det blivit så här. Haglund? Ett av de bättre nyförvärv vi gjort på flera år - nu hoppas jag att inte allt ska hänga på honom.

  Det jag tycker man kan kritisera blåvitt för med rätta är dock att man håller för hårt på ett låst spelsystem som absolut inte passar vår spelartrupp i den form den är i just nu! För att det ska fungera som vi vill så måste, verkligen MÅSTE, vi ha superspeed och kvalitet på kantspelet - samt aggressivitet på innermittfältet. Spelsystemet kräver kollektivit självförtroende på ett sätt vi inte har.

  Rent poängmässigt så är det j-igt hårt att säga det men vår målvakt har kostat oss minst poäng i år. Kanske också det kollektiva självförtroendet. Detta är en sorglig historia. Men han är inte ansvarig för att vi spelar så dåligt och numera kan ge upp fullständigt i matcher när det går emot oss.

  SvaraRadera
 16. senaste anonym..
  På vilket sätt är mild så himla värdefull för blåvitt??

  vad?

  AVGÅ för helvete!

  SvaraRadera
 17. Ja men du (Anonym 08:47) säger det ju själv, att talangfulla spelare "dör" i blåvitt. Varför, det är väl detta som skall åtgärdas, skit samma vem som offras. Är det så enkelt att spelarna inte håller tillräckligt hög kvalitet så har man köpt fel, annars är klubben för dålig på att utveckla eller ens bibehålla spelarna och då måste ju något hända eller?

  SvaraRadera
 18. Håller med anonym 02:24 till fullo. Spelarna bör även skämmas, blir inga europaproffs om man går runt som robotar och får gamnacke när de man tänkt göra inte fungerar. Lite vilja o kreativitet kan man kräva.

  SvaraRadera
 19. Jodå, allt är JO:s fel. Jag resonerar som så här: Är man ledare, ansvarig för uttagningarna så är man också ansvarig för resultatet. Jag läste här ovan från anonym. Jag tror liksom han att, egentligen "sitter i hans uttagningar, spelsystem eller coaching, utan snarare i brist på att motivera laget och inspirera dem med nya spelidéer och taktiker." Han har ingen förmåga att skapa glädje och entusiasm i laget. Han är helt enkelt för dålig ledare. Han är i sig så tråkig och trist att alla runt honom blir så otroligt osäkra och inte vågar. Rubriken talar sitt tydliga språk, han spelar med samm gubbar, samma taktik och får samma resultat. Han har helt enkelt kört fast.

  Det som gör mig mest ledsen (förutom att vi är sämsta lag i GBG, ligger farligt nära botten, får stryk av sämre lag osv) är den handlingsförlamningen som ledare likt Mild och vår Styrelse visar. De leds av prestige "vi sparkar ingen tränare" De mantrat gräver föreningen djupare ned i dyn. Handlingsförlamning helt enkelt. När företag går dåligt, under lång tid byter man till nya ledare. Det finns en ledig. JONAS THERN heter han, ihop med NICKLAS ALEXANDERSSON skulle de stå för just det som saknas. Ledarskap, tjurighet, glädje, engagemang, vilja, klubbkärlek och vi skulle börja vinna!

  AVGÅ JO! Elle AGERA ni ledare i Blåviit. Vi skall inet vara ett FÖRLORAR GÄNG! Visa ledarskap, våga ta obekväma beslut.

  SvaraRadera
 20. Vänta lite nu, det fanns ljusglimtar.

  SvaraRadera
 21. Ja, klart det finns ljusglimtar men laget IFK Göteborg, mesta mästarna, 18 SM-Guld, 2 UEFA - cupguld, flest supportrar. Skall inte ligga där de ligger i tabellen, år efter år! Det är fan-ta-mig dags att AGERA!

  SvaraRadera
 22. Vadå inte Milds fel?
  Han är SPORTCHEF, chef över det sportsliga!
  Han har huvudansvaret!
  Mild har varit en hjälte för oss alla, likaså JO och Rehn.
  Men detta håller inte längre.

  Ni som snackar om långsiktighet hit och långsiktighet dit, vad snackar ni om?
  Föreningen har inte presterat på snart 2 säsonger, även om vi var med enda in på mållinjen säsongen 09 så började raset redan på hösten det året.
  Vi kommer att hamna i övrebotten av tabellen (om inte värre) och vara sämst i stan.

  Jag älskar Blåvitt faan mer än jag älskar min familj och därför gör det extra ont just nu.

  Visst "älska dem mest när det förtjänar det minst."
  Men allt har sin gräns, det är oss de tjänar sina pengar på.
  Något måste hända!

  SvaraRadera
 23. Det är inte JO man skall flytta på.
  Det är det där jävla bortaställets fel.
  Om jag hade spelat i chockrosa hade jag också blivit snurrig i bollen.

  SvaraRadera
 24. Det sorgliga är att man ser att alla underpresterar och inte har självförtroende. Spelar får spela 2 matcher sen är dom bänkade om dom är dåliga en match ingen känner sig säker och ingen tror på sig själv längre, och just detta gör att det bara handlar om en ledarfråga.
  Vi värvar spelare som är bra i andra lag men lyckas inte här, ledarfråga igen. Vi ser ju spelare efter spelare som är talanger i våra led och som kommer som talanger utifrån underprestera. Det är upp till organisationen runt ledarna att göra så dom klarar pressen, inget annat. Nu hade vi spelare 2007 som redan hade pallat pressen från år innan. Som nu lyckades då, hmm ju fler spelare som kommer in under tränarna idag underpresterar. Det måste ske en förändring och det nu så att nya tränare får en möjlighet att va igång till nästa år.
  Truppen är inte för tunn, truppen är inte dålig den saknar självförtroende totalt och kanske en riktigt bra målvakt så vi får en trygghet för det finns tyvärr inte.

  SvaraRadera
 25. Jag håller med anonym 08:47.. :)

  - i medgång är allt blåvitt gör det rätta. I motgång är det precis som om allt är värdelöst.

  Nyckeln är att inte släppa sin tro på ett långsiktigt arbete och i en sådan strategi tar man motgångar genom att fightas. Inte sparka folk hit och dit och ta risker. Vilka vinster kan man göra genom att byta tränare idag jmrt med efter säsongen? Glädja kortsiktiga supportrar? Risker då? Tänk om det inte blir bättre..?

  Det är bara för j-igt att se allt vi tvingas stå ut med men långsiktigheten inom hela verksamheten tar jag alla dagar i veckan istället för ex. GAIS och deras halvårs-lån hit och dit. Det funkade nu, men i höst? Nästa år? Om fem år - vilken grund har man då? Det är ju inte osannolikt att man då är i division ett om några skador och dåliga lån inte blir lyckade...

  Nej, nu gör vi nödvändiga förändringar till nästa säsong och kämpar oss igen den här skiten.

  SvaraRadera
 26. JJ statisk:

  Fel pass / Fel: 7 stycken

  Brytningar/bryta passningar/pressa spelare så de missar: 1 gång.

  Pass som går rätt framåt: 3 stycken.

  Pass som går rätt antingen sidled eller bakåt: 7 styken

  Stora fel som skapar anfall för motståndet: 4 gånger.

  Inga offensiva pass som blir farliga

  Elmar statistik:

  Fel pass / Fel: 3 stycken

  Brytningar/bryta passningar/pressa spelare så de missar: 6 gånger

  Pass som går rätt framåt: 10 stycken.

  Pass som går rätt antingen sidled eller bakåt: 22 styken

  Stora fel som skapar anfall för motståndet: 1 gång

  Vad bevisar detta. JJ skall inte spela och elmar vill ha boll. JJ har en uppgift och det är att hålla position, endast.

  SvaraRadera
 27. Det är fan att man inte ska kunna få glädjas åt att blåvitt spelar bra fotboll. Mår så grymt bra när det funkar och man skapar massa chanser och man har råd att bjuda på lite bolltrolleri osv.

  Tyvärr var Håkans chansning (eller var det ekonomisk feghet?) kring att ha kvar tränarna ett år till inte direkt lyckad. Riskerna var så stora då missnöjet var enormt. Men samtidigt förstår jag honom. Det fanns signaler på att många var på väg tillbaka från skador osv och om man ser på namnen seb-bjarna-hysen-söder-bärken-sana-sella-pär osv. så var ju potentialen grym.. men tränarna har inte lyckats skapa form/självförtroende och kanske haft lite skador emot sig (sebs och sellas skador) när vi kom in i en något bättre form.. men till nästa säsong får vi rensa och nu kör vi...

  SvaraRadera
 28. det pratas om AVGÅNG hela tiden men inte om vem som skall ersätta....
  förräns "Glänn sa..19/7/11 09:49"

  JONAS THERN heter han, ihop med NICKLAS ALEXANDERSSON

  hmmmmmm inte helt fel

  jag säger Jörgen Lennartsson ihop med Nicklas Alexandersson

  //Glenn

  SvaraRadera
 29. Jo Mild har gjort väldigt många fel, ingen som kommer ihåg Ali Gerba? Dalex? Pärlan? Drugge? Hur han släppte Risp? Hur våra stjärnor som Gustav Svensson, Bjärs, Ragge släpps för kaffepengar för han inte sett till att förlänga deras kontrakt i tid..

  SvaraRadera
 30. I stället för att hålla på och gnälla efter varenda skit match, är det inte dags att inse att Blåvitt inte är mer än ett "mittlag" just nu?!

  Forza Blåvitt

  SvaraRadera
 31. Men va hemma och visa missnöjet plånboken mina herrar svider mest.
  Innan dess händer det ingenting.


  Sa inte Mild förr året redan att vaddå vi har ingen kris.
  Vi måste arbeta hårdare, jaha?

  Nej det va illa redan då vad har hänt?
  Sporten i går Blåvitt är inget topp 4 lag det finns inte den kvaliteten.

  SvaraRadera
 32. JO måste vara mästare på att få spelare att helt tappa självförtroende och kreativitet och ersätta detta med underprestation. Skicka honom till Gais.

  SvaraRadera
 33. Diskussionen om de ansvariga chefernas ansvar blir löjlig. 1. Vi har rätt usla spelare - sportchefen ansvarar. 2. Vi har ett dålig/bristande spelidé - tränaren ansvarar. 3. Vi har spelare som tycks sakna motivation - tränaren ansvarar. Vidare har föreningen en styrelse som kan och bör agera vid situationerna 1-3.

  Dessutom. Håkan Mild är inte ovärderlig. Han var det inte som spelare och är det inte som sportchef nu. Myten om Håkan Mild har grundlagts under föreningens svaga år då han i ett dåligt lag visade hjärta - det kan ingen ta ifrån honom. Han var som bäst en komplentspelare i ett lag fyllt av klasspelare under 90-talet. Det samma gäller för övrigt även Jonas Olsson. Lojala spelare men inte Torbjörn Nilsson direkt. De spelare som gav laget sm-guld och spelade i CL är nu långt bort från föreningen. Det är dem vi skulle kämpat för att behålla. Spelare som kunde vända en match även på internationell toppnivå. Men vi - föreningen - vill hellre ha spelare som står för vissa värderingar och lojalitet. Prestation har blivit sekundärt.

  SvaraRadera
 34. Stöd Blåvitt - skicka JO till GAIS!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.