2008/11/30

BaraBen rankar "Änglarna från Göteborg"

PLATS 82 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats åttiotvå hittar vi låten "Änglarna från Götet", kort och gott. Ibland behövs det inte sägas så mycket mer. Se och njut.

IFK:s bästa startelva under alla vintrar det senaste decenniet enligt supportrarna

Ointressant
Ointressant — Ointressant — Ointressant — NY
Ointressant — Ointressant — Ointressant
NY
Ointressant — Ointressant

2008/11/29

Totally Silly Season

Totally Silly Season
-----------------------------------------------------------
Jonatan Berg - Har nu blivit klar för Robinson 2009 på Tv4. När kontraktet med Blåvitt inte förnyades, så ville Jonatan satsa på att bli känd istället. 
-----------------------------------------------------------
M.E. - Skrev på för Ellos och IFK i veckan. De har nu kommit överens om att M.E. spelar varannan vecka för lagen. Änsålänge är det hemligt vilket lag han tillhör under Ramadan.
-----------------------------------------------------------
Niklas Alexandersson - Kommer att spela med namnet Daniel Alexandersson nästa säsong.
-----------------------------------------------------------
Mathias Bjärsmyr - Nobbar kontrakt förslagen med Blåvitt. Han är inte nöjd med dom klausuler som står med. En av dom är att han inte får säljas för under 500 miljoner kr. En annan är att han måste klippa sig var 4e vecka. Även Hjalle har samma kontrakt.
-----------------------------------------------------------
Stefan Selakovic - Kommer att lämna Kamratgården med ögonaböj. Många storklubbar runtom i världen har rykt i den tekniske anfallaren. Detta är bekräftat av IFKs sportchef Håkan Mild, som sålt "Sella" till Liverpool i Football Manager.
-----------------------------------------------------------
Kalle Svensson - Det ryktas att Kalle byter namn till Karl. Experterna tror det kan bero på att han inte väljer IFK när han vänder hem. I och med namnbytet, så kommer ingen att veta vem han är. Fortsättning följer...
-----------------------------------------------------------
Mathias Ranegie - Kommer tillbaka igen efter lån hos Go Ahead Eagles. Anledningen verkar vara att Mathias lyssnar på Mozart.
-----------------------------------------------------------

BaraBen rankar: "Han är inte ens lärling..."

PLATS 83 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats åttiotre hittar vi en klassiker från 2002, en av få. Cliff Jonsson får hoppa direkt från u-truppen rakt in i hetluften och gör mål mot AIK. Hyffsad debut... (och Kabba är med!)

Välkommen till Silly Season

M.E = Martin Ericsson.

2008/11/28

BaraBen rankar: "Zidane, Zidane och mer Zidane..."

PLATS 84 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats åttiofyra hittar vi en av de mest uppmärksammade händelserna på en fotbollsplan på senare år. Zidanes skallning på Materazzi i VM-finalen 2006. Nog för att det var sjukt agerat i sig, men hur sjukt är det inte att lägga massor av tid på att modifiera händelsen till massor av helt andra grejer...

2008/11/27

Offside: Jonas Hellberg om försäsongsträning

OFFSIDEINTERVJUN I samarbete med fotbollsmagasinet Offside presenterar BaraBen.com idag Sveriges bästa fotbollsmagasins intervju med IFK Göteborgs fystränare Jonas Hellberg. Intervjun publicerades i årets sista nummer av Offside och kommer här i sin helhet, endast för BaraBen.com:s läsare.

För de allsvenska spelarna väntar fyra månader av mjölksyra och träningsvärk. För en annan yrkesgrupp är det julafton.
– I januari hatar de mig, men jag är hellre en bra tränare än en omtyckt tränare, säger IFK Göteborgs fysansvarige.

Jonas Hellberg om försäsongsträning

Jag hörde att Erik Lund var orolig för kvaliteten på försäsongsträningen i IFK när han kom från Aston Villa i somras.
– Selakovic blev vansinnig eftersom han blev rädd att jag skulle tända till och köra ännu hårdare. Men Erik kan vara lugn. Niclas Alexandersson, som ju lägger av, har lovat att komma med synpunkter på hur jag kan göra träningen på Munkebäcksgymnasiet jobbigare.

Det är där ni brukar leka skeppsbrott?
– Spelarna skulle nog varken kalla det lek eller skeppsbrott. Vi kör en hinderbana med frekvensstege, tjockmatta och plintar. Ett varv tar ungefär en minut, så vilar vi en minut och kör igen. Det handlar om förmågan att växla tempo, vi kör 36 varv och killarna ligger ofta på 90 procent av maxpuls under hela timmen. Spelarna hatar det, Rehn gillar det.

Du driver dina spelare tills de spyr eller faller ihop. Hur känns det?
– Då är jag stolt över dem. Ofta är det en tyst, ångestfylld stämning innan passen. Efteråt är det mer uppsluppet. Men det får inte vara för glatt. När spelarna sitter tysta med tom blick och knappt klarar att hälla upp återhämtningsdrycken, då har det varit ett bra pass.

Hur ofta försöker spelarna mygla när det är fysträning?
– Det händer att de såsar. I slutet av en träning under mitt första år i IFK fick Bengt Andersson och »Ölme« agera barnvakter åt Andres Vasquez sista varvet. Efteråt kunde han knappt torka sig när han hade duschat. »Har de andra kört så hela tiden? Vad har jag sysslat med?« undrade han. Men de flesta är bra på att köra järnet. Annars hotar jag med extra träning, och de vet att jag är så dum att jag inte skojar.

Gnäller de aldrig?
– Selakovic är bra på att gnälla, men med glimten i ögat. Pontus Wernbloom kan behöva lite piska ibland. Som när vi är på träningsläger, han ser alltid så jäkla trött ut på morgnarna! Jag och Håkan Mild drar alltid upp honom en timme tidigare än de andra och går ut och går. Å andra sidan, då har jag och Håkan redan varit ute och sprungit en timme.

Kan det bli för tufft?
– Förut var det mest betoning på mängd, men det är inte alltid som hårdast är bäst. När en så rutinerad spelare som »Alex« kommer och säger »Jonas, nu är vi nära gränsen« då måste man tänka till. Det är mer vetenskapligt nu, med pulsklocka och dokumentation, så det är lättare att se till att alla spelare får optimal träning med hög intensitet och rätt återhämtning.

IFK Göteborg är kända för sin starka fysik. Hur tränar ni?
– Under försäsongen kör vi tre styrkepass, tre fyspass och tre fotbollspass i veckan. Jag försöker att lägga in mycket boll i fysen också, för att få start- och stoppträning. Det handlar om att få en funktionell snabbhet, fotbollskondition.

Hur orkar spelarna?
– I januari hatar de mig. Men de vet vilken oslagbar känsla det är att känna sig starkare än motståndaren, opasserbar. Den viktigaste talangen är att träna hårt, att fortsätta springa även om du har blodsmak i munnen. Det handlar om att hela tiden bli bättre. Jag var nöjd i några timmar efter guldet förra året, sedan tänkte jag »fasen, hur ska vi kunna försvara det här?«

Var investeringen i ett mobilt isbad ett resultat av de tankarna?
– Vi pratar om den gyllene kvarten, direkt efter match. För återhämtningen är den tiden otroligt viktig, då ska spelarna få i sig hundra gram kolhydrater och kyla ner sig i isbadet. Det får fart på blodcirkulationen och onödiga blodansamlingar skickas ut till det kalla hudlagret.

Vem är klassens ljus när det gäller fysträning?
– När det gäller explosivitet är det Hysén, Wallerstedt och Bjärsmyr som är bäst. På löpningen är det Pontus Wernbloom, Gustav Svensson och Oscar Gustafsson. De som har en grym allroundfysik, och därför skulle kunna bli väldigt bra i många idrotter, är Pontus och Ragnar Sigurdsson.

Ändå knäcker du dem i spåret.
– Jag måste ju visa att gubben fortfarande kan ta i. När det är tävling går propparna. Men det är inte för att visa min manlighet, som spelarna tror. Jag måste hålla koll på underlaget, så där inte finns stenar och rötter.

Spelarna säger att du själv missade det en gång…
– Jo … i en nerförsbacke vände jag mig om för att varna spelarna att det var fullt med sten. Då trampade jag själv på en stor sten, rasade framåt men räddade fallet med en militärrullning. Jag stukade foten men var snabbt uppe igen och joggade vidare. Dagen efter kom foten inte i skon, jag fick gå med flipflops. Men jag sade inget då heller. Herregud, jag vet hur ont spelarna kan ha och ändå spela vidare. Då kan inte fystränaren komma och gnälla.

MALIN JONSON

Köp senaste Offside i en kiosk nära dig,
eller börja prenumerera redan idag.

Dan Corneliusson, den bortglömda legenden

SMÅTT & GÔTT Veckans mest njutningsfulla bloggpost hittar man på Cafe.se där Stenbecksimperiets nya fotbollsboss Per Nunstedt härjar vilt. Han skriver om en "bortglömd" blåvit hjälte, Dan Corneliusson. Klart läs- och tankvärt. Sådant som ger i alla fall mig rysningar längs ryggraden. Dan menar jag då, Nunstedts skrivande i all ära.

Något som gått mig förbi är att Dan innehar hjältestatus nere i Italien. Skåda bara uppvisningen:


Bild: Cafe.se
BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
Det ryktas att två av göteborgs stora blåvittcelebriteter valde Champions League-fotboll på krogen på tisdagskvällen. Ett par hundra meter ifrån varann satt Kennet "Cowboy" Andersson och Åke Edwardsson, bägge med ögonen på en viss 0-0 match. Visst är den här stan underbar?

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
Lagom till Lucia, lördag 13 december, håller Blåvitt öppet hus på Gamla Ullevi för alla medlemmar, partners och årskortsinnehavare. Vi slår upp portarna 10.00 och håller öppet till 15.00.

Visst ska det bli gött att glida omkring på vårt nya hem? Känna av stämningen, dofta på gräset, gå i trapporna och testa på akustiken, men främst av allt: ställa sig eller sätta sig på den årskortsplats man redan (såklart) har säkrat. Är det fler än jag som får en underbar känsla i kroppen av det här?

Om du är medlem eller har årskort- besök arenan på Lucia!

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
"De är änglar, visst är de?", "Supporterklubben Änglarna", "Häääär är änglarna" och så vidare. Ni vet jargongen. Hur det ligger till. Viljan att tillhöra änglagemenskapen. Kika här, en del nollåttor är tydligen gröna av avund.

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
Idag på BaraBen.com: 15:00 publiceras en unik Offside-intervju med IFK Göteborgs fystränare Jonas Hellqvist, direkt hämtad ur senaste numret av Sveriges bästa fotbollsmagasin.

Dokument BaraBen: Veberödsskandalen 1993

2008/11/26

BaraBen rankar: "Har du sålt mycket? Skjortor?"

PLATS 85 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats åttiofem hittar vi något som kan kallas en klassisk förlust. Kanske en av de mest klassiska i den moderna Blåvita historien. Året var 1993 och alla som var där eller som följde Blåvitt då kommer nog aldrig glömma vad som hände. Ni som inte var med får en liten historielektion här och nu...

2008/11/25

Baraben rankar: "Varför skulle jag skrika mitt namn...?"

PLATS 86 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats åttiosex hittar vi Zlatans första underverk som det kallas. Målet mot Moss i La Manga, målet som gjorde att han såldes för en rekordsumma...

Julshoppa hos BaraBen: Vi bjuder på frakten!

JULSHOPPA HOS BARABEN! Inför julen bjuder BaraBen.com på frakten för alla beställningar från vår shop! En fri-frakt-kampanj gäller från 17:e november till och med 10 december. Rabattkoden är "BARAJUL" så ta dig till Alternativa shopen!

Vad är det som händer med fotbollssverige?

Henrik Larsson gjorde debut i innebandyns elitserie. Se ett sammandrag av eländet här.

Vad kommer härnäst?

- Henrik Rydström satsar på skrivandet?
- Blåvittfans får resa i Europa under Champions League-säsong?
- Pengar kommer stå tillbaka för idealism i fotbollseuropa?
- Dembo Touray blir djurskötare på skansen?
- Maradona ska sluta inspirera på hög nivå?
- Elfsborgs A-lag står modell för en serie leksaksfigurer?
- Island slutar använda Texas Hold em som banksystem?
- Dulee Johnsson söker in på polishögskolan?
- Kalmar investerar i en jätteanläggning inför Europaspelet?
- Sverige får sin första vettiga fotbollsbloggare som är kvinna?
- AIK får en världstränare som Norlings ersättare?

2008/11/24

BaraBen rankar: "Jag har ju tagit SM-guld och så..."

PLATS 87 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats åttiosju hittar vi för första gången Bengt Andersson på denna lista. Det roliga med detta klippet är egentligen att han som tar emot samtalet inte verkar ha någon koll på vad som hänt...

Kavalkaden på en Torrent-tracker nära dig

KANAL GLENN Målkavalkaden finns numera även tillgänglig på en piratbukt nära dig:
http://thepiratebay.org/torrent/4529981

Observera att det här även är en version med enbart musik och inga målvrål, efter påtryckningar från alla er gnällspikar därute ;)

Glöm inte att seeda!

2008/11/23

Vem tycker DU bör bli ny ordförande i Blåvitt?

ORDFÖRANDESKAPET I IFK I vinter väljer IFK Göteborg en ny ordförande för föreningen. Införspekulationerna har under hela hösten pekat ut Göran Johansson som en het kandidat, men redan idag har vi en tillfällig ordförande i Tage Christoffersson som styr det blåvita skeppet med framgång. Men kanske kan vår nya ordförande komma från nöjesbranschen? Den framgångsrika entreprenören Bert Karlsson är ju blåvit. Eller varför inte välja den överraskande vägen med en engagerad supporter som föreningens bas? Offside-Göransson är ju som bekant en man med många blåvita visioner...

Valberedningen påbörjar just nu sitt arbete.
Idag ber vi om din åsikt i den viktigaste frågan i vinter:

BaraBen rankar: "Toldo! Toldo! TOLDO!"

PLATS 88 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats åttioåtta hittar vi lite klipp från Inter-Juventus, dock inte från gårdagens match. Målvakten Toldo går upp och gör mål på en hörna i slutet och då brister det fullständigt för kommentatorn...

2008/11/22

BaraBen rankar: "Japaner, japaner..."

PLATS 89 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats åttinio hittar vi ännu en lustigkurre. Hur tänkte han här???

Julshoppa hos BaraBen: Vi bjuder på frakten!


JULSHOPPING Inför julen bjuder BaraBen.com på frakten för alla beställningar från vår shop! En fri-frakt-kampanj gäller från 17:e november till och med 10 december. Rabattkoden är "BARAJUL" så ta dig till Alternativa shopen!

2008/11/21

BaraBen rankar: "Kan du lugna ner dig lite nu?"

PLATS 90 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats nittio hittar vi så här i arenatider en lustigkurre från det som var Gamla Ullevi. "Alla heter Glenn i Göteborg..." (Jaja, inte såå jävla rolig men det är trots allt bara plats 90 än så länge...)

Kanal Glenn: Målkavalkad 2008


Kanal Glenn ger dig samtliga IFK Göteborgs allsvenska mål 2008. Från början till slut. Så har du lite över 22 minuter över i ditt liv så vet du nu vad skall göra med dem.

2008/11/20

Kanal Glenn: Arenaspecial med Andrej Häggblad

Biljettkaos när Bjärsmyr och Göran J skriver på

FOTBOLLSHUVUDSTADEN Säga vad man vill om biljettstrul, uselt system och kaos när årskorten släpptes igår. Men mycket bättre reklam än det här går inte ens att regissera fram: Biljettkaos för IFK Göteborg. Om det nu inte var precis det som Andej "Spielberg" Häggblad gjorde. Men tillåt mig tvivla på min egen konspirationsteori.

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
Bjärsmyr har inte skrivit på ett nytt kontrakt med Blåvitt och en del supportrar har, sedan Aftonbladet började rota i detta, hunnit bli riktigt hispiga. Men lugna ner er allihop. Det är ett tjuv & rackarspel som vi måste förvänta oss i såna här situationer. Bjärsmyr vill inte sitta på ett för långt kontrakt då det kan stoppa hans chanser att bli såld utomlands (långt kontrakt ger IFK möjlghet att kräva vad de vill för honom) samtidigt som Blåvitt försöker anamma en policy där de bara säljer ordinarie spelare till storklubbar, för STOOORA PENGAR.

Har Blåvitt rätt att ställa krav på förlängda kontrakt till spelare som redan står under kontrakt? Kan spelare som inte vill stanna långsiktigt få speltid ändå? Jag vet inte faktiskt. Själv känner jag att det här kommer lösa sig. Det måste lösa sig. För jag har svårt att se att Håkan Mild och Blåvitt skulle tvångsbänka Bjärsa för att han inte vill skriva på/inte kommer överens om innehållet i ett långtidskontrakt med föreningen. Det vore en väldigt olycklig utveckling om vi hamnade där, i varje fall. Så mycket kan vi nog alla vara överens om.


BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
JULSHOPPING Inför julen bjuder BaraBen.com på frakten för alla beställningar från vår shop! En fri-frakt-kampanj gäller från 17:e november till och med 10 december. Rabattkoden är "BARAJUL"! http://shop.baraben.com
BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
GT försökte i gårdagens "avslöja" att Göran Johansson är aktuell för ordförandeposten i Blåvitt. No shit sherlock, säger vi på det. BaraBen.com för drygt två månader sedan:

(klicka för större version)

Senast ordförandedebatten sköljde över BaraBen och Göteborg så var det en efterträdare till Bengt "Hassle" som skulle utnämnas. Precis som GT nu är inne på var GJ även då en av de hetaste kandidaterna. I BaraBens läsaromröstning vann han dessutom med stor marginal omröstningen på frågan: "Vem vill du se som ordförande i IFK Göteborg".

"måndag, januari 16, 2006

Läsarna vill ha Johansson eller Ahdrian som ordförande!

SILLY SEASON Baraben ställde läsarna frågan: "Vem vill du se som ordförande i IFK Göteborg?" Resultatet blev som följer:

Kandidat (yrke) Antal röster- röster i procent

1. Göran Johansson (Kommunstyrelsens Ordf.) 247 röster- 32%
2. Mats Ahdrian (Frölunda Indians) 175- 23%
3.
Bengt Bengtsson (SIBA) 81 röster- 10%"

Nu återkommer debatten då GJ stiger ner från ett stort antal uppdrag till nyåret och för sekunden inte dementerar en förfrågan från gamle trätobrodern Pamp-Gunnar. Även om han på en direkt fråga förnekade att den blåvita ordförandeklubban skulle vara aktuell under presskonferensen där GJ meddelade världen om sin avgång från kommunstyrelsen. Men tro inte att något sådant beslut om nominering skulle fattas lättvindigt, Håkan Mild, Seppo Vaihela och Stefan Rehn skulle med all sannolikhet få säga sitt först. För i styrelsen har Göran J än idag väldigt goda vänner, säger en liten fågel till BaraBen.com.

Ger Håkan Mild sitt ok och GJ själv tror sig ha tid, så lär vi få "scarface" som ny ordförande. Förutsatt att vi medlemmar vill få in Göteborgs starke man som ny Blåvittbas.
Det är hög tid för en ny läsaromröstning i frågan! Men då behöver vi era kandidater. Vem borde bli ny Blåvittbas och varför? Lägg in din åsikt i kommentarerna. De bästa bidragen kommer med i omröstningen här på BaraBen.com!

2008/11/19

Kommentarer överflödiga

Baraben rankar: "Marcus Berg får en..."

PLATS 91 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats nittioett hittar vi en klassiker från guldåret 2007. Målkungen Marcus Berg som spelar från start ikväll fick då en gigantisk... ja vadå?

En Sammanfattning Av Dagens Årskorts-cirkus

ÅRSKORTS-CIRKUS För sisådär två veckor sedan kom det efterlängtade brevet med posten. Det kändes lite som när man var liten och fick en skattkarta. Man visste att snart skulle man få en skatt. Men redan då kände jag en viss osäkerhet. Det var faktiskt redan här kompetensen lyste igenom. Den så kallade "förköpsrätten" gällde inte bara oss som tidgare haft årskort. Den gällde alla som hade en dator med internet och den webbadress som fanns i brevet. Idag har jag läst om flera fall med personer utan tidigare årskort som imorse fick mailet som vi alla väntat på.
Men låt oss gå tillbaka till när jag blev väckt 09.15 imorse av ett blåvittforum fyllt av upprörda och panikartade inlägg.

Här är LISTAN på problem som folk fått:
1. Mailen - jag förstår också att internet har sina begränsningar och att ALLA inte får mailet samtidigt, men att det är upp till en timmes skillnad är inte okej.

2. Kösystemet - Medans en random-polare som ville in och kolla tillgängligheten kom in DIREKT när andra stog i kö är inte heller det acceptabelt. Kösystemet i sig var helt värdelös då det inte fanns någon information om hur många som var före i kön eller förväntad kötid

3. E-Handeln - Väl inne i butiken hände en mängd konstiga saker. Om du till exempel klickade fel på en plats och sen klickade ur den blev den markerad som upptagen. Folk fick sitta i kö igen, trots att de redan varit inne i systemet. Diverse jävligt märkliga felmeddelanden kom upp och vid ett visst tillfälle saknades även evenemanget på den sida som angavs i mailet

4. Betalningen - Verkar vara det som de flesta haft störst problem med. Pengar har dragit från konton trots att biljetter inte blivit köpta, uppkoppling mot utbetalare har felat och det finns till och med vissa enstaka fall där meddelandet "kortet ej giltigt" förekommit trots att uppgifterna dubbelkollats.

Slutsatsen:
Som vi på Baraben befarade redan igår har det återigen skitit sig rejält för vårat kära blåvitt. Inkompetensen ligger (hör och häpna) faktiskt inte hos blåvitt den här gången utan hos i-ticket, som blåvitt iofs valt ut som förmedlare eller vad fan man vill kalla det.
Jag har nog faktiskt aldrig varit med om att det INTE strular när man ska boka biljetter eller liknande till något event. Men morgonen och förmiddagen verkar helt klart ligga på top-3 när det gäller problematiska bokningar.

Framför allt att pengar dras (eller rättare sagt reserveras) på kontot ställer till problem då det blir omöjligt att "köpa" de biljetter man redan betalat för så att säga. Jag vet inte med er, men jag känner ingen som har sisådär 40-50 tusen att slagna upp TVÅ gånger. Särskilt inte den 19 November.

I skrivande stund fungerar det något bättre att komma in på sidan och det flyter på rätt bra. Hur folk som nu sitter utan biljetter, med dragna eller "reserverade" pengar ska lösa det är fortfarande oklart!

Ett bildspel: Att köpa årskort till Gamla Ullevi

Försök 1- Jag får vänta i kö i ungefär 40 minuter innan jag kommer in till biljettsidan. Inte så farligt, men visst tänker jag på hur jag kom in för att köpa biljetter till Bruce Springsteen efter ungefär 30 minuter. Väl inne på sidan går det väldigt, väääääldigt segt. Rutan med "Vänta..." kommer upp varje gång man klickar på en plats och är kvar i 3-4 minuter. Detta innebär att jag inte hinner köpa biljetterna inom den 20 minuters tidsram man har på sig. Fail.


Försök 2- Samma problem. Här rinner tiden ut. Jag byter nu dator, slår över från Firefox till Explorer och testar med mitt mobila bredband för jag tror det är något fel hos mig...

Försök 3- Väl på laptopen blir det superhaveri. Allt låser sig och när det väl kommer igång är det 1 minut kvar av min inloggningstid. Jag försöker igen.

Försök 5- Nu kommer jag in för att boka men istället för att sega ner sig så börjar märkliga saker hända när man vill välja sina manuella platser. Vissa stolar är bokade trots att de är röda (rött är ledigt i detta fallet, svart är bokat). Jag trycker på röda men kan inte boka dem. Sedan är de fortsatt röda men uppbokade och så vidare.

Försök 6- Jag loggar ut och in igen. Nu får jag köa igen, i 11 minuter den här gången. När jag väl är inne har hela sidan brakat samman och går för sekunden i slow motion. Jag kastas som ni kan se raskt ut igen.

Försök 7- Ojoj nu på försök sju fungerar allt som det ska, verkar det som, till en början. Även om det går lite segt kan jag med nöd och näpe ta mig till kassan innan jag loggas ut på grund av tidsbrist.

Försök 8- Nu går allt kvickare, verkar vara sänkt belastning på sidan. Men så har ju 2,5 timmar passerat med. Men när jag kommer till betalningen knappar jag in alla uppgifter men får ändå felmeddelande. Jag ringer min bank på telefon för att kika på om det saknas någon hundralapp men får beskedet att mitt konto redan trasserats med 48 000 kronor, trots att det på inloggningen står klart och tydligt "Fel i kommunikation med betalningsleverantör. Försök igen. Ditt KORT har INTE blivit belastat.

Samtidigt får jag beskedet från min bank: 48 000 kronor har belastats ditt konto. Snacka om amatörverksamhet.

Försök 8.5- När jag försöker klicka mig vidare åker jag ut. Varukorgen är tömd på biljetter, samtidigt som jag har fått 48 000 kronor debiterat mitt kort. Om jag inte har bokade biljetter på sektion L2 nu kommer jag föra ett verbalt krig mot IFK Göteborgs ledning tills jag avlider. Det här är rena dagisnivån.

När jag ringer till Blåvittshopen så säger de "skyll inte på oss, det är ju hög belastning" osv. När Bruce Springsteen-biljetterna till sommarens konsert släpptes sålde de slut på 120 000 biljetter på drygt 3 timmar. Sådär en tolv gånger så många biljetter som Gamla Ullevi ens har kapacitet till. Så tro fan att det är Blåvitt som (åter igen) klantar sig och inte skaffar ett fungerande system. Kundservice kan man ju även glömma, när man ringer tar de i Blåvittshopen ens oro som något jävla personangrepp och är inte det minsta tillmötesgående. Uselt Blåvitt!

Curva nordost: 2009 års mentalitet

(Klicka på bilden för fullstor version)

Vad var det jag sa?

"BILJETTSLÄPP 2009 Är det fler än mig som har en känsla av att IFK Göteborgs biljettbokningssystem kommer braka samman vid 09:00 imorgon morgon? Det brukar vara så när Blåvitt är i farten så nu för tiden förväntar jag mig ett fiasko för att på så vis kunna överraskas när något faktiskt fungerar. Men jag tycker även ni andra bör räkna med att det blir fullständigt kaos runt 09:00 när biljetterna till Gamla Ullevi släpps och att systemet brakar samman de första 30-45 minuterna.

Panik kommer spridas, kommentarer och frågor kommer hagla på diverse forum och BaraBen kommer ha hundratals oroliga supportrar inne med olika funderingar på vad som händer. Så nu har jag gjort en analys av morgondagen som baseras på tidigare internetrelaterade äventyr som Blåvitt haft ett finger med i.

Så snälla Blåvitt - motbevisa mig nu tack. Få detta att flyta på utan vansinniga supportrar och massiv frustration. Visa att ni lär er av tidigare misstag och inte bara gör om dem gång på gång. Bevisa för oss att ni blir proffsigare för varje år som går. Våra ögon är på er."
BaraBen.com igår, 18 november 2008.

2008/11/18

Det ryktas om en ny sektion...

Baraben rankar: "Remember the name..."

PLATS 92 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats nittiotvå hittar vi årets nykomling, Robin Söder. Lite jobbig låt men målen är helt okey...

Välkommen till 2000-talet

BILJETTPREMIÄR Försäljningen av årskorten har inte ens dragit igång. Men redan nu kan nog den dummaste frågan koras, hittad på allas vårat favoritforum:
Namn: "xxxxxx" » Svara inlägg
Sänt: 2008-11-18 17:27
Kan någon förklara för mig hur den här "skriv in siffrorna på kortet så kan du köpa hur mycket som helst"-grejen fungerar? Känns som den mest osäkra metoden någonin eller? Vem som helst som håller i/har fotat ens bankkort kan köpa med det på internet?
VÄLKOMMEN TILL 2000-TALET!

Imorgon släpps biljetterna för 2009

BILJETTSLÄPP 2009 Är det fler än mig som har en känsla av att IFK Göteborgs biljettbokningssystem kommer braka samman vid 09:00 imorgon morgon? Det brukar vara så när Blåvitt är i farten så nu för tiden förväntar jag mig ett fiasko för att på så vis kunna överraskas när något faktiskt fungerar. Men jag tycker även ni andra bör räkna med att det blir fullständigt kaos runt 09:00 när biljetterna till Gamla Ullevi släpps och att systemet brakar samman de första 30-45 minuterna.

Panik kommer spridas, kommentarer och frågor kommer hagla på diverse forum och BaraBen kommer ha hundratals oroliga supportrar inne med olika funderingar på vad som händer. Så nu har jag gjort en analys av morgondagen som baseras på tidigare internetrelaterade äventyr som Blåvitt haft ett finger med i.

Så snälla Blåvitt - motbevisa mig nu tack. Få detta att flyta på utan vansinniga supportrar och massiv frustration. Visa att ni lär er av tidigare misstag och inte bara gör om dem gång på gång. Bevisa för oss att ni blir proffsigare för varje år som går. Våra ögon är på er.

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen

Varför förvånas man av att Gaisarna döpt om ståplats på Gamla Ullevi efter Pripps Blå? Det är ju ett så naturligt beteende för dem, men ändå undrar jag om dessa tjommar inte ska anamma ett civiliserat leverne och växa upp någon gång? Tydligen inte. Jag förslår att de byter namn på Gårdakvarnen till Systembolaget när de ändå är i gång...

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen

På tal om Gais: i dag gick Grönsvart.com i graven! I flera år har de notoriska BaraBen.com- och Blåvitthatarna på Grönsvart.com spridit sin propaganda på cyberspace och i Göteborg. En propaganda som gått ut på att vi BaraBen:are är Lindomepack och att Blåvitt är en "lättmjölksförening". Men när historiens blad skrivs i de stora böckerna finns bara ett faktum nedtecknat kring den här webfejden: BaraBen.com lever vidare- större och starkare än någonsin, samtidigt som Grönsvart.com rasar samman i sin egen otillräcklighet. Skål på er!

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
JULSHOPPING Inför julen bjuder BaraBen.com på frakten för alla beställningar från vår shop! En fri-frakt-kampanj gäller från 17:e november till och med 10 december. Rabattkoden är "BARAJUL"! http://shop.baraben.com

Vaffanculo

Bild: Resumé/Fotbollskanalen.se

Årets nykomling: Ååååhhh Robin Söder

Robin Söder
Vinnande motiveringen: Svisch och bom sa det när han kom farande från Stenungssund till Göteborg - och rakt in i Allsvenskan. Det gick fort och med såna talanger finns hopp för svensk fotboll!

Bästa Robin Söder-minnet från säsongen är tveklöst det avgörande målet på Råsunda mot Djurgården i somras. Matchvinnande 2-1-mål i slutet och det gick knappt att jubla för i närheten på läktaren var det alldeles för många och jobbiga stockholmare.

Statistik '08: Totalt 23 tävlingsmatcher a-lag, 7 mål. Allsvenskan 14 matcher, 5 mål - ratio 0,36 mål/match. EDIT: Inte illa...

Robin Söders (och Jessica Landströms) pris var inte tillräckligt fina för att hinna visas i live-sändningen. Inte heller årets tränare. Däremot singback-Per Gessle fanns det tid för och en gaisare.

Robin Söder som inte ens finns med i truppen för 2008...


Övriga galanoteringar:

Nominerade Mattias "Bjärsryd" (som han kallades två gånger i Eftersnack, se 08:40 min in i programmet) såg sig slagen av Olof Mellberg i kategorin "bästa back".

Johan Wiland fick pris av Ronnie Hellström som årets målvakt. 19 Ellos-nollor vs nominerade Kim Christensens 15. Svårt att snacka emot statistiken även om Kim gjort fler avgörande och mer spektakulära räddningar under året.

Zlatan vann årets anfallare. Nominerade Marcus Berg var på plats och satt vid Blåvitts bord bredvid Kim och mittemot "Alex". Guld-Bengan syntes inte till.

På frågan om årets mittfältare, Viktor Elm, kunde haft ett bättre år svarade han att han "kunde vunnit cupen också". Alltid nåt, Blåvitt.

Lite synd om programledaren Jessica Almenäs som efter order från "hörsnäckan" tvingades avbryta Pelé mitt i sitt historieberättande. Flögs han in för att vara tyst?

Pia Sundhage pratar värre göteborgska än en varvsarbetare.

Bästa namn: Ingvild Stensland (Kopparbergs/Göteborg).

Varför heter det årets nykomling för herrar och årets genombrott för damer?

Wikipedia hade för övrigt skrivit ut Zlatan Ibrahimovic som vinnare av Guldbollen redan innan han mottog den. Oh, allsmäktiga wikipedianer.

Vad menade Zlatan med att säga "Tredje gången gillt" efter ha mottagit Guldbollen? Undrar om han vet vad det uttrycket betyder...

Damernas pris, Diamantbollen, är mycket olik vad det utger sig för att vara - en boll.

Och slutligen, som gamle Seinfeld skulle sagt: What's the deal with Fotbollskanalens hederspris?

2008/11/17

Flera kan tydigen vara "störst av alla"

Baraben rankar: "Vi spelar på grus, konstgrus..."

PLATS 93 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats nittiotre drar vi klockan tillbaka tio år i tiden. Det är fotbollsgalan och Ronnie Eriksson står på scen. Inte såå jätteroligt men trots det ljusår bättre än de humorinslag vi sett senaste åren...

BaraBens läsartävling: Äntligen avgjord!

BARABEN GER TILLBAKA I somras passerade vi på BaraBen.com den magiska gränsen på två miljoner unika besökare sedan sidan öppnade i Mars 2005. Vi har gett folk glädje, upprört andra, fått vissa att skratta, men inte minst berört och skakat om fotbollssfären i Sverige under dessa år och ni läsare har haft en enorm del i den här unika framgången. Du som läsare får härmed ett stort tack för ditt engagemang, utan dig vore BaraBen blott ett tomt skal. Det var hög tid att ge lite mer tillbaka till er som läser här på sidan och deltar med era mail, kommentarer och tips till oss! Därför höll vi en läsartävling under augusti där ni fick delta med ert material!

Tack för alla era underbara bidrag i augusti månads tävling! Helt otroliga 253 bilder, texter, filmer och annat har skickats in från cirka 80 supportrar. Fantastiskt att se engagemanget hos er och alla ni som inte fick med en publicerad bild eller text här på BaraBen får vi helt enkelt önska lycka till nästa gång! Vinnarna av priserna koras nedan.

BaraBens läsartävling, vinnarbidragen:Bidrag 12: Davids arm. Wow.
PRIS: PES2008 spel till Playstation 3
+ "I love GBG" tröja från Alternativa Shopen

Bidrag 14: Jocke tar Alternativa Shopen
till det djupaste av Afrika...
PRIS: PES2008 spel till XBOX360
+ tjejtop från Alternativa Shopen

Bidrag 16: Vad ska man säga? Herrejävvlar.
PRIS: PES2008 spel till Playstation 2
+ tjejtop från Alternativa Shopen

Bidrag 20: Johannes och Kalle ägnade en hel
natt i skidorten Val Thorens för att ära sin hjälte!
PRIS: Matchtröja IFK Göteborg, signerad av hela laget
+ PES2008 spel till Playstation 2

Bidrag 13: Skånes största landmärke
i bakgrunden av Västsveriges största...
PRIS: PES2008 spel till XBOX360
+ CD-skiva med EM-låten "Pazza Zlatan"

Bidrag 6: Anders i bandet Tiamat valde
Alternativa Shopens utbud på Metaltown...
PRIS: "I love GBG" tröja från Alternativa Shopen
+ tjejtop från Alternativa Shopen.
Om du vet att du inte skrev med din hemadress i mailet när du skickade in din bild så maila in din adress till kontakt@baraben.com, men se till att göra det med samma mailadress som du skickade in ditt bidrag med! Detta för att vi ska kunna verifiera att rätt person får segerpriserna. Samtliga vinnare är redan kontaktade via mail.
_________________________________________________
JULSHOPPING Inför julen bjuder BaraBen.com på frakten för alla beställningar från vår shop! En fri-frakt-kampanj gäller från 17:e november till och med 10 december. Rabattkoden är "BARAJUL"! http://shop.baraben.com

Visst är Thomas Nordahl en snygging?

Jag brukar aldrig kolla på TV4 Sport. Orsaken är att jag inte gillar spansk fotboll speciellt mycket. Men min sambo kan sitta och stirra på skiten i en hel helg, minst. Han har en ny flickvän på tv nu, en tjej som heter Brolin. Han blir helt till sig när den här bruden dyker upp. Jag vet inte om det är för att hon är den som får en väg rakt in i styrelserum och till storstjärnor på ett sätt aldrig någon svensk journalist får eller om han är tänd på "piruetten". Nu för tiden slåss ju Lauler och de där killarna bakom ett staket för att få femton sekunder med Lasse Lagerbäck. Därför måste man ju fråga sig om det inte är så att fröken Brolin på fyran (är hon släkt med Tomas Brolin?) har en genväg till framgång på grund av att hon är en blond svensk tjej? Hade Patrick Ekwall fått tillgång till ett privat samtal med Barcelonas president Joan Laporta? Inte en chans liksom. Jag blir rättad här: "Du Thomas Norddahl fick tillgång till såna märkvärdiga gubbar med och han är inte blond eller snygg. Jo han kanske är blond och son till en legend, men fan inte snygg i alla fall."

Jag letade upp en bild på killen. Muschen på plats och allt.
Visst är han en heting? Åklagaren vilar.

Det ryktas att...

...Stefan Rehn underhöll ett litet sällskap på "Göteborgs nya Palace", pianobaren Ilcontro, i slutet av förra veckan. Han verkade enligt snacket bland personalen må skitbra så vi glömmer tryggt kvällstidningarnas snack om en eventuell flykt västerut från början av den här hösten.
...Erik Hamrén är nominerad till årets tränare i både danska som svenska varianten av fotbollsgalan, två galor som råkar hållas samtidigt. Den förre Öis-tränaren ska tydligen ha valt att åka till Köpenhamn då han hoppas kunna ta hem segern där, han och de flesta andra är övertygade om att det svenska priset är vikt åt Nanne Bergstrand.
...ett gäng av de yngre blåvita spelarna drog till Thailand idag. Så singelboys som gillar Avenykrogarna: ta för er när de våra små har lämnat ett tomrum i några veckor, VIP-lounger och bjudluder står nu och törstar om sällskap!
...David Wilson bestämde sig för att lämna Ljungskile vid degradering, långt innan kvalet börjat. Detta har enligt ryktet på "stan" skapat negativa vibbar kring den annars väldigt populäre britten i lilla Ljungskile. En kapten som meddelar om "abandon ship" när isberget bara är siktat på håll, är ingen framgångsrik Bohuskapten, tyvärr.

_________________________________________________
JULSHOPPING Inför julen bjuder BaraBen.com på frakten för alla beställningar från vår shop! En fri-frakt-kampanj gäller från 17:e november till och med 10 december. Rabattkoden är "BARAJUL"! http://shop.baraben.com

2008/11/16

Julshoppa hos BaraBen: Vi bjuder på frakten!


JULSHOPPING Inför julen bjuder BaraBen.com på frakten för alla beställningar från vår shop! En fri-frakt-kampanj gäller från 17:e november till och med 10 december. Rabattkoden är "BARAJUL" och fungerar i både designerbutiken och den klassiska Alternativa shopen.

Baraben rankar: "Mannen från parken!"

PLATS 94 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats nittiofyra presenterar vi lagom till fotbollsgalan årets svenska landslagsmål 2008. Zlatan mot Grekland? Knappast, men det gjordes ett annat grymt läckert mål i den matchen...

Årskortsförsäljning: gais och öis och Blåvita tendenser

ÅRSKORT 2009 Det börjar dra ihop för IFK Göteborg att starta sin årskortsförsäljning för årskorten till den nya arenan. Den mest spännande säsongen någonsin för de som ansvarar för att saluföra denna produkt. På onsdag är det dags och från IFKs sida har man laddat upp för anstormning genom att förbereda ordentligt med kapacitet från diverse webhotell och hur nu sådant fungerar. Det har hänt förr att hemsidan har kraschat av oväntat hög anstormning, det får inte hända igen.

Hur som helst så är våra kollegor i alliansen redan igång med sin årskortsförsäljning sedan ett par veckor. Man har nyligen släppt lite nya siffror och visst kan man dra en del intressanta paraleller. För gais slår försäljningen alla tidigare rekord då man för fyra dagar sedan har sålt 1300 årskort. Tidigare skall man ha sålt 550 årskort som mest för en säsong. Nu skall man väl inte dra för stora växlar av det, 550 årskort är - till och med med gais mått mätt - en tämligen usel siffra. "Vi har aldrig haft tradition av att folk köper årskort tidigare" ska Christer Wallin ha sagt. Gais publiksnitt i år var 5224 personer så visst kan man köpa att årskortsförsäljningen relaterat till den siffran var tämligen usel.

För öis del har det inte sålts lika mycket årskort. Förvisso ganska naturligt med tanke på att man har ett betydligt lägre snitt än gais, i år kom 2415 personer i snitt och såg öis matcher. Inför nästa år har man nu sålt runt 730 årskort. Man är även vänliga nog att redovisa på vilka sektioner man sålt årskorten. En ganska intressant stapel som kan bli ännu intressantare att ta upp i slutet av mars, uppdaterad med samtliga sålda årskort, och sedan jämföra med gais respektive IFK Göteborgs staplar. Hur många årskort öis sålt senaste två åren är lite svårtolkat. Enligt en gammal nyhet på deras hemsida så har de inför 2007 sålt strax över 1000 årskort, medans de i en annan nyhet hävdar att de sålt 400 årskort inför 2008 och att detta är dubbelt så många som förra året. Lite märkligt.

Vad kan man nu dar för växlar av detta när det kommer till vår årskortsförsäjlning? Ja, man kan i alla fall konstatera att både gais och öis ser ut att krossa sin tidigare årskortsförsäljning, eller åtminstone öka betydligt, bara på ett par veckor! Att gais sedan tidigare haft "dålig tradition" av årskortsförsäljning kanske man bör ta lite hänsyn till, om man räknar andel årskort/publik.

IFK Göteborg sålde inför 2008 runt 4000 årskort, och slutade på en snittpublik på 9632 personer i år. Det vill säga en ganska stor andel jämfört med gais, men en ganska liten andel jämfört med andra lag såsom till exempel Malmö och aik(kaos). I övrigt inga andra jämförelser med dessa klubbar då det sägs att aik och Malmö i det närmaste "slänger" årskort över folk. Malmö startar för övrigt sin årskortsförsäljning den 29 november, denna kommer givetvis att följas upp här också. En annan notis från Malmö är att Malmö Redhawks sålde ut sin första match i nya hockeyarenan på en kvart (!), 13500 platser. Även i dagens match, den andra på hemmaplan mot Mariestad (!!) ryktas vara näst intill fullsatt. Förvisso hockey, men ändå en intressant tendens att folk är så nyfikna på den nya arenan där att man vill se en match där till vilket pris som helst, även mot ett mindre namnkunnigt lag. Priserna i Percys arena är för övrigt ganska beskedliga.

Tillbaka till huvudspåret, vår egen årskortsförsäljning. Om vi ser gais tendens hos oss så kan man räkna med att årskorten till de bästa platserna kommer gå åt ganska fort. I klacken till exempel (den övre delen med kombiplatser) finns "endast" 2371 platser, där det förvisso tillkommer 2400 platser på nedre ståplats. Men helt klart är att de övre platserna lär gå först. Levande sittplats har 614 platser, "finplatserna" L5 och N5 637 platser, familjeläktaren 604 platser, young fellows 190 platser och så vidare. Utöver det finns det förvisso gott om plats på L1-L4, N3-N4, M1-M5 och K2-3 på solsidan. Sen finns det även plats på E1-E5 och F3-F4 på andra sidan så årskorten lär knappast ta slut.

Å andra sidan är det en annan hets för oss Blåvita. Då öisare och gaisare vet att endast en av deras matcher (den mot oss) kommer bli fullsatt - möjligen även matcherna mot varandra - så är det annat läge för oss.

Matcherna mot ovan nämnda lag blir garanterat fullsatta. Så även matchen mot ellos och garanterat premiärmatchen (ska den bli iaf, även om vi möter ett skitlag...) Matcher mot AIK, Malmö och Häcken kan också bli helt fullsatta och ligger vi i guldläge så kommer biljetterna till de sista två, tre matcherna att flyga iväg. Det vet vi sen Trelleborg förra året att intresset finns där när det väl gäller, och det lär inte bli mindre av större biljett-tryck och ny arena med tusen gånger bättre atmosfär än Nya. Så håll i hatten och gräv fram de sista pengarna i madrassen för på onsdag kör vi igång och det kan bli åka av direkt...

Zlatan zlaktar Palermo

Vem röstar för att Zlatan bör ta frisparkarna i landslaget
tills han lägger av? (Räcker upp min hand.)

2008/11/15

Baraben rankar: Sella är inte ensam...

PLATS 95 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats nittiofem ser vi några av de värsta missarna någonsin. Visst, bollar studsar till i dåligt gräs och allt sånt, men ändå, hur svårt är det att trycka in bolljäveln...?

2008/11/14

Baraben rankar: "This is brilliant..."

PLATS 96 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats nittiosex ser vi mannen i publiken som plötsligt fick en otroligt spontan inlevelse. Vad tänkte han med?

Nya höstmotiv i Alternativa Shopen

2008/11/13

Baraben rankar: "Han dricker sprit så blir han vild..."

PLATS 97 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats nittiosju bjuder vi på vår egen sportchefs fotbollskonster. Fejk? Knappast. Det är för fan Håkan Mild vi snackar om...

Gamla Ullevis innandöme

Daniel Andersson har ett långsiktigt förtroende från MFF

Info till allmänheten: Nu kan ni inte boka årskort längre


GAMLA ULLEVI Det här betyder att ni som tänkt boka ett årskort på förhand, då ni haft årskort någon av de senaste säsongerna, nu mist er chans.

Bara så ni vet.

Själv har jag haft årskort i mer än tio år men inte fått så mycket som en jävla viskning från Blåvitts håll om att en sådan här för-registrering skulle göras. Jag har nämligen inte tid att sitta och läsa IFK:s hemsida dagligen i hopp om att information ska delges mig där. Jag gick i min brutala naivitet och trodde att man skulle få slippa allt krångel och bara vandra ner och lämna in sitt namn till IFK (där man sparats i en databas över årskortsinnehavare, ni har ju fan mitt namn på årskortet!) och sedan kvittera ut ett nytt till Gamla Ullevi. Precis som man kan göra på Scandinavium när hockeyindianerna säljer sina årskort. Men nej nej, självklart skulle det till en förregistrering före bokningen av årskortet.Väldigt nödvändigt. Tack IFK.

2008/11/12

Baraben rankar: "Åh va gött"

PLATS 98 Vi har bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats nittioåtta är det för första gången dags att presentera Ralf Edström på vår lista. Denna gång sittandes kommentera radio i vanlig ordning. Men denna kväll blir ingen vanlig kväll. Det blir en klassisk kväll eftersom Raffe tagit sig en liten grogg eller två och därmed är lite mer "avslappnad" än vanligt...

Webshop för idioter- fyrstegskursen!

INTERNET FOR DUMMIES Det har kommit in ett par reaktioner från mina vänner sedan BaraBen bytte över från en vanlig webshop till en självbetjäningshop. Tydligen förstår inte dessa individer hur man klickar på en tröja och ett motiv för att på så sätt fixa sin egen unika tröja.

Därför skapar jag denna steg för steg kurs för Kling & Klang, men även andra eventuella idioter där ute i världen, no offence. Så här beställer du en produkt från BaraBen:s "Alternativa Shopen", steg för steg:

STEG 1.
Välj den tröja, top, t-shirt eller annan produkt du vill ha.

STEG 2.
Välj det motiv du vill ha på tröjan och välj storlek/färg på motivet.

STEG 3.
Välj storlek och antal plagg du vill köpa.
Klicka sedan på Lägg i kundvagnen.


STEG 4.
Fyll i eventuella rabattkoder (håll ögonen öppna) och gå vidare
till kassan, där fylls din adress och andra viktiga uppgifter i.

Så, har ni nu förstått hur den här enkla fyrstegsprocessen gör att man kan få hem sin egen unika souvenir i brevlådan? Testa då på dina nyvunna kunskaper i BaraBens Webshop.

Förresten, det finns två goa nya Erlingmark och Håkan Mild-motiv i shopen nu.

Knô dajj in

2008/11/11

Baraben rankar: "En crowdpleaser, en riktig publiklirare..."

PLATS 99 Fotbollssäsongen är över för den här gången. Inga fler matcher och spelarna går snart på en treveckors-semester för att sedan köra igång igen med ny försäsong. Silly season väntar, samt en ny arena till nästa säsong. Dessa delar kommer självklart att följas upp här på bloggen. Men vi nöjer oss inte med det. Vi har dessutom bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Ett klipp per dag med start här och nu. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats nittionio hittar vi en fin match från 2003. Vi gör 3-0 på tio minuter men det är inte det man minns från denna match. Det är inhoppet från världens bäste idrottare genom tiderna och dennes magiska fint. Ingen gör den som han gör. Inte Zlatan, inte Ronaldhino. För det finns bara en...

Gamla Ullevi eller Hata Härd Arena?

MEDIA Göteborgs-Posten har den senaste tiden kämpat för att etablera ett alternativt namn för Gamla Ullevi med hjälp av sina läsare. Men när namnförslagen publicerades gick det rätt fel när ett brutalt hån av tidningens sportkrönikör publicerades som ett av läsaralternativen...

2008/11/10

Baraben rankar: 100 minnesvärda youtube-fotbollsklipp!

PLATS 100 Fotbollssäsongen är över för den här gången. Inga fler matcher och spelarna går snart på en treveckors-semester för att sedan köra igång igen med ny försäsong. Silly season väntar, samt en ny arena till nästa säsong. Dessa delar kommer självklart att följas upp här på bloggen. Men vi nöjer oss inte med det. Vi har dessutom bestämt oss för att gräva lite i Youtubes arkiv och sätta ihop en lista som vi kallar "De 100 mest minnesvärda youtube-fotbollslippen". Det skall direkt sägas att det är en kaos-lista och vi strävar inte efter att nummer ett verkligen skall vara nummer ett. En persons åsikt kan lika gärna vara att nummer hundra på vår lista är nummer ett på någon annans. Ett klipp per dag med start här och nu. Det blir mycket Blåvitt, en del snygga mål och en rad dråpliga ögonblick. Allt i en salig blandning.På plats nummer etthundra på vår lista har vi valt Bajens fantastiska supporter "Sparven". Som Sparven själv uttrycker det "det är egentligen inte Tonys fel..." Vi gillar Sparven.