2008/11/08

Bebbens hörnflagga: Den kokande grytan

BEBBENS HÖRNFLAGGA Idag fortsätter en av våra nyare gästkrönikörer fundera kring sakernas tillstånd här på BaraBen. Det är inte Bebben, men han skriver framöver under den klassiskt klingande signaturen "Bebbens hörnflagga", med ojämna mellanrum. Dagens kritiska fråga som ställs till tusentals änglafans är: "Kan man laga mat med en het platta?"

En spis, fyra plattor och en kokande gryta. När jag flyttade in i min nya lägenhet var jag eld och lågor. Jag skulle bli en bättre människa och ta tag i allt. Upphöra med att hamstra kläder
och prylar jag inte använder, hejda växthuseffekten genom att miljösortera och sist men inte minst, lära mig att laga mat.

Per dags datum kan jag stolt bocka av två tredjedelar av min
förädlingsprocess som människa. Tyvärr har det gått sämre med matlagningen. Det beror helt och hållet på min katastrofala spis. Av spisens fyra plattor fungerar endast den största med önskad effekt. De övriga tre kan jag i bästa fall värma händerna på. Rent praktiskt så innebär det att jag måste koka pasta och steka kött på samma platta. Det är kanske ingen större grej för er som begåvats med tålamod men helt uteslutet för mig.

Varför drabbar då detta mig? Och varför gör jag inget åt saken? Totalt handlingsförlamad i frågan har jag inte ringt min fastighetsvärd och påtalat problematiken. Varför vet jag inte, allt annat som uppstår omkring mig löser jag omgående. Irritationen har den senaste tiden intensifieratsoch det har stundtals känts som att evolutionen avstannat i min lägenhet.
Allt till synes helt utan mening.

Tills nu. Idag förstod jag budskapet. Det är det närmsta jag har varit en religiös uppenbarelse.

Min spis är egentligen en symbol för vår nya arena, plattorna metaforer för dess fyra hyresgäster och allt detta flummande en beskrivning av den verklighet som nu är närmare än någonsin. För även om de fyra plattorna verkar på en och samma spis är det bara den största plattan som kan skapa en kokande gryta. Det mina damer och herrar, är en förutsättning alla vi
änglar måste förvalta.

Nu ska jag ringa min fastighetsskötare. Allt som har en mening har ett
slut.

Det är nu eller aldrig.

//Bebbens hörnflagga

12 kommentarer:

  1. Haha, underbar liknelse :)

    SvaraRadera
  2. så sant som det är sagt

    SvaraRadera
  3. Tack för en jävligt intressant blogg!

    SvaraRadera
  4. Filosofiskt!

    SvaraRadera
  5. Haha detta är bra grejer, props till kåserimakarn

    SvaraRadera
  6. Kolla säkrings-/propp-skåpet...
    Spisar matas ofta med tre-fas och går en av dom tre säkringarna blir det ofta som du beskriver...
    /Sebbe

    SvaraRadera
  7. Skön liknelse för övrigt.

    SvaraRadera
  8. pst...

    http://laglund.blogspot.com/2008/10/vi-har-den.html

    ;)

    SvaraRadera
  9. Helt underbart inlägg!

    SvaraRadera
  10. klockren liknelse, feta props!

    SvaraRadera
  11. Holger Hansson = Markus Hankins

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.