2008/11/10

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA En händelsefylld dag i Helsingborg och Helsingör avslutades på allra bästa vis när Alex gjorde 1–1 inför Blåvittklacken på Olympia. Förutsättningarna inför matchen var följande, 1) förlora inte med sju mål, 2) se till att Alex får lägga ett mål, 3) hylla Alex förbehållningslöst genom hela matchen. Tack Alex, för allt. Vi ses på läktaren.

Helsingborgs IF, borta
5 poäng: Niclas Alexandersson - Krasst sett lägger Alex av för tidigt. Visst, han har passerat toppen, där man ska lägga av enligt känd klyscha, men han har en lång jävla nedförsbacke framför sig innan han kommer till en nivå då han inte längre är en jävligt bra allsvensk spelare. Mot Helsingborg var han bäst på plan. Solklart.
3 poäng: Klacken - Både uppslutningen och prestationen på läktaren i går var av toppklass. Jag drömmer om den nya stadion, om den nya klacksektionen och om den nya stämningen som kommer infinna sig där.
2 poäng: Stefan Selakovic - Sella gör en bra match, men naturligtvis är han en hårsmån offside när han äntligen får dundra in bollen. Passar ypperligt som ytter i 4-1-4-1-systemet och får bättre nytta av sina kvaliteter där än som topp.
1 poäng: Tobias Hysén - Har uppenbarligen tagit över Sellas roll som målsumpare. Jag har tappat räkningen på hur många fina lägen som Tobbe brände i går och mot Djurgården, men ser det ändå som positivt att han åtminstone kommer till lägena, till skillnad från under våren.
1 poäng: Kim Christensen - Jag delar ut en extra poäng till Kim i dag. Stod för några fina parader vilket skulle kunna vara anledningen till poängen. Fast mest är det för att jag ska kunna skriva att han är en värdig vinnare av 2008 års feldgraus femma. Grattis!

Slutställning
1. Kim Christensen - 56 poäng
2. Tobias Hysén - 39 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 39 poäng
4. Niclas Alexandersson - 26 poäng
5. Pontus Wernbloom - 25 poäng
6. Mattias Bjärsmyr - 23 poäng
6. Gustav Svensson - 23 poäng
8. Robin Söder - 20 poäng
9. Adam Johansson - 15 poäng
9. Stefan Selakovic - 15 poäng
11. Erik Lund - 14 poäng
12. Sebastian Eriksson - 11 poäng
12. Hjalmar Jonsson - 11 poäng
14. Jakob Johansson - 10 poäng
14. Thomas Olsson - 10 poäng
14. Jonas Wallerstedt - 10 poäng
17. Klacken - 6 poäng
18. Killen i halvtid - 5 poäng
19. Publiksiffran - 3 poäng
19. Martin Smedberg - 3 poäng
21. Daniel Alexandersson - 1 poäng
21. Nicklas Carlsson - 1 poäng

7 kommentarer:

  1. så mycket kritik tobbe fick i början fram till mitten av denna säsong. ändå ligger han delad tvåa på listan, starkt!

    SvaraRadera
  2. någon som va me igår som tog hand om min Nomy skiva tro??

    saknar den redan höhö!!

    cha lala

    SvaraRadera
  3. Det sägs ju att en tabell inte ljuger och det får man väl anse stämma även här. Sett över säsongen så är Kim en självklar vinnare! Tobbe och Ragge har varit fantastiska, speciellt nu mot slutet. PW, alex och Bjärs har också glänst långa stunder. Lund kommer in och petar Adam, vilket är en prestation i sig. Söder är bara tio år gammal.

    Vi har en fantastisk trupp som dock skulle behöva vässas till med lite 'spesskompetens' och den jag hoppas mest på är nog Martin Ericsson. Men jag har ett orubbat förtroende för Mild, det blir nog bra oavsett hur han väljer att värva/lyfta upp nån fjortis/snöra på sig skorna själv.

    Blåvitt går en ljus vår till mötes!

    SvaraRadera
  4. Robin kom in i laget i somras och de senaste matcherna har han varit skadad. Känns som att han borde ha högst snittpoäng per spelad match. Korrekt, herr Fältgrå?

    SvaraRadera
  5. ...inser att Killen i halvtid givetvis har högst snittpoäng/match. 5p på en "match" :)

    SvaraRadera
  6. Hur hyllades Alex? Hörde att HIF hedrade honom också. Var själv och jobbade på Örjans Vall.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.