2008/11/10

En sjuk och vidrig värld: Asfaltera hela Kalmar- Yes we can!

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
BARABEN AVSLÖJAR BaraBen erfar att BK Häcken snott årets första försök till nyförvärv framför ögonen på en "förvånad" blåvit ledning. Killen det tisslats och tasslats kring är en helt vanlig marknadstjomme, som valt BK Häcken före Blåvitt, den här gången. Han har nämligen aktiv historia i bägge föreningarna. Dock lär det vara det enda som Häcken klarar av att sno från Blåvitt, trots det Faktum att de vill komma in på Gamla Ullevi till nästa säsong...

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
Jag råkade länkas in på en gaisblogg, tydligen någon sådan där huligansnubbes blogg dessutom. Där fanns den här bilden:

Nu är inte jag någon huliganexpert, men jag har i alla fall läst John Kings "Football factory". Där kan man lära sig att "Service Crew" är Leeds Uniteds firma. Av en slump är detta ett fotbollslag som lider av extrem hybris och som efter en tillfällig framgång rasade ner, inte en utan två serier i seriesystemet. Är bilden ovan en signal om vad som komma skall för Gais? Jag låter er läsare agera Saidor i frågan...

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
Det är kul med vinteruppehåll. Nu ska jag byta ut 4-4-2 till Jean-Marie Le Clézio i vinter. Jag tänker läsa fransmannen i höst och vinter tills jag kan citera fritt ur alla hans verk. Sedan ska jag begära att Blåvitt byter namn på sin medlemstidning (som idag är en allmän gratistidning som kan hämtas på ICA och Team Sportia) till 4-1-4-1 efter RehnOlssons nya taktiska omdisponering. När denna förändring genomförts så tänker jag hyra hit Gert Fylking får skrika "Äntligen" i en megafon framför pressläktaren på Gamla Ullevi under 90 minuters premiärmatch våren 2009. Ta det inte som ett hot, ta det som ett löfte.

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
Marcus Birro verkar tro att han är den enda personen på planeten jorden som förstår att Frankie Totti är en bra fotbollsspelare. Han bör studera följande video på ungar från Indien. En globaliserad värld innebär inte bara att psykopater som Fritzl blir världskändisar, utan även att fotboll är tillgänglig för fler än en inavlad sportjournalistkår. På tal om inavel. Ni som lyssnade på radio under söndagskvällen kanske lade märke till att P3:s "Verkligheten" besökte den Göteborgska skärgården och diskuterade inavel med befolkningen på öar som Hyppeln och Hönö. Om ni missade det, speciellt om ni bor i vår skärgård, hör programmet. Det är tidernas humorinslag där ena ö-bonden efter andra pekar ut grannöarna som urhemmet för skärgårdens inavel och boplats för så kalla de "mongoinvånare". Och nej, Marcus Birro är inte från Hyppeln, han är bara Roma-supporter.

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
Det är inte ofta jag är överens med Djurgårdare. Men allt det här "Grattis till guldet" som riktas till Kalmar får mig att vilja kaskadspy över tv-apparaten. Kalmar har alltid, är nu och kommer alltid att vara en äcklig liten rödnosig bonde från landet som i bästa fall kan betecknas i Djurgårdsanda som "ett våldsamt hot mot existensen av fotboll i norden". Tillåt aldrig ett svenskt guld att hamna utanför storstadsregionerna Stockholm, Göteborg eller Malmö igen. Tack. Asfaltera gärna över övriga ytor i förebyggande syfte. Change we can! Tro på att det är möjligt. Reinfeldt, du är ju Jyrgårdare, så agera bagheera! En massasfaltering av Småland skulle även dra igång den allmäna ekonomin och ge utrymme för fler Volvo-lastbilar att släpa bär till Polska fartyg längs östesjökusten, eller något.

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
Är det bara jag som tycker att det är humoristiskt att BaraBen.com:s tidigare chefredaktör, huvudkrönikör och mästerhetsare nu för tiden skriver om djupa saker som Idol och Dansbandskampen för mediehuset Expressens lydhund i stan, GT? *himlarmedögonensmiley*

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
Jag tycker det är lite småkul att Kalmarfansen först valde pytt som guldrätt och sedan citerar Göteborgspoesi för att beskriva segern. Det är även ganska roligt att den bindgalne rättshaveristen från Borås som går under signaturen "Rödgul röra" fått en bloggkonkurrent på Norrländska Socialdemokraten, som bloggar om Luleå Hockey under signaturen "Rödgul röra". Hahaha, BUUUUURN. 205 Boråsare har gått man ur internet mot detta.

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
PRESSMEDDELANDE!
TILL SAMTLIGA INTERNATIONELLA MEDIER:

Under det närmaste halvåret planerar vi att överkonsumera: snus, cigaretter, öl, sprit, chips, bearnaisesås, kaffe, pommes frites, kokain, hamburgare, kebab, pizza, findus färdigmat, tjack, jordnötssmör, mayonnaise, korv, äppelkaka, vaniljssås och mephedrone.

/RFSBVML (Riksförbundet För Sänkandet av den BlåVita LedelLivslängden)

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
Ni som var på Ullevi under matchen IFK Göteborg- Djurgårdens IF kanske noterade hur många apfans som hade tagit sig ner från baksidan? Personligen försökte jag räkna dem men misslyckades, fick ständigt olika siffror på hur många de var. Så jag är inte säker på om de var elva eller tolv man på plats.

Dock vet jag att den här "affischen" som spreds på hemsidor och bloggar innan årets match är årets humorinslag i svensk fotboll, så här med facit i hand.

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen

Har du en lika som bär? Maila BaraBen för fan.

BaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBenBaraBen
Sedan är debatten om alternativ för heroinister på gränsen till att explodra igen. Nu kommer nämligen den nyaste versionen av den näst mest beroendeframkallande substansen i vårt moderna samhälle, managerspelet. En liten förhandstitt får ni här:

32 kommentarer:

  1. Kallas han Idol-Frankie eller Idol-Marcus?

    SvaraRadera
  2. Röde Birro håller väl på Napoli ??...däremot älskar han Totti av någon anledning, det kan dock inte vara så att de har ett gemensamt litteratur intresse då Totti ej är läskunning.....

    SvaraRadera
  3. röde birro? det är väl birros storebror som är den röde, birro känns som en reckti borgare. i vilket fall tror jag han håller på röda roma...

    SvaraRadera
  4. Jag saknar Frankie på Baraben, hans kritik mot allsvenska och blåvita brister är sådant som gör fotbollsdebatten intressant. Han borde börja blogga på GT.se om han inte fortsätter här!!!

    SvaraRadera
  5. Forza Roma!!!Birro är kung trots att han är öjsare...Roma är väl lika rött som IFK?

    SvaraRadera
  6. roma är väl traditionellt sett rött men har sedan 80-talet gått över till att mest ha fascistsympatisörer i sin klack med. förekommer nästan lika mkt högerextrema symboler som i lazios klack där nu för tiden. tyvärr. politik hör inte hemma på fotbollsläktare på det viset. en sak att yttra sig mot rasism eller för kollektivism eller liknande men att ta in hakkors och järnkors osv blir helt sjukt. men italien är ett ganska sjukt land politiskt sett med...

    SvaraRadera
  7. Ja jag undrar med varför inte Frankie aka Hankins bloggar om fotboll längre? Snacka om konstigt att han tystnat??

    SvaraRadera
  8. "Ja jag undrar med varför inte Frankie aka Hankins bloggar om fotboll längre? Snacka om konstigt att han tystnat??"


    Han är inte intresserad av fotboll egentligen, han är mer intresserad av att synas. Och det är bara att acceptera, Idol och melodifestival säljer bättre än fotboll för tillfället. Och så länge det är så, så kommer du att få följa Markus i de sammanhangen istället.

    SvaraRadera
  9. Med tanke på att jag sett honom på Blåvitt i 15 år så måste jag ställa mig lite skeptisk till den teorin...

    SvaraRadera
  10. hahaha JAAAAAAAAAAAAA jag är jävligt trött på allt hyllande av bönderna från kalmar med!!!! asfaltera skiten!

    SvaraRadera
  11. anonym 09:41/ bra fråga, varför fotbollsbloggar inte frankie på gt.se? with all do respect- det skulle dels släcka alla jävla debatter om honom här på baraben och det skulle ge en hel del intressant läsning.

    SvaraRadera
  12. Säga vad man vill om Frankie, som dom flesta förövrigt gillar, men han låter iallafall inte som en hormonstinn 15 åring som hatar allt och alla som inte är IFKare och har samma åsikter som honom.

    Sen tycker jag att det är fullständigt fel att man föredrar att AIK tar guldet framför Kalmar, allvarligt talat? Varför vill du hellre att ett annat Göteborgs, Stockholms eller Malmö lag ska vinna? Hellre Ljungkile för fan... eller Haparanda.

    SvaraRadera
  13. Oj då! Maken till nyvaken förvåning har jag aldrig upplevt när helt plötsligt min trötta gratulerar-text länkas till men hur som helst kul! Visst medhåll får du - angående asfalteringen - även fast det finns en viss charm i att även den inavlade kusinen kan lyckas ibland. Det är något visst svenskt över det.

    SvaraRadera
  14. jag gillar verkligen korven ahlbergs inlägg, han är attackmongo på ett skönt pubertetsstint vis.

    SvaraRadera
  15. Frankie - en mediahora?
    Nähe! Grattis, ni vaknar rätt sent...

    SvaraRadera
  16. Finns det två birro? Inte undra på att världen suger!

    SvaraRadera
  17. Härlig storsinthet med bara ben. Med 18 SMguld kan ni inte unna KFF sitt första. NI var ju inte ens i närheten i år. Var glada för cupguldet. Vi kan alltid byta med varandra nästa år.

    /Willius

    SvaraRadera
  18. Yeahns:

    Ditt inlägg, och din blogg också för den delen, suger hästpung!

    SvaraRadera
  19. Willius, småsinthet är en dygd, visste du inte det? :O Nä men allvarligt talat så är väl inte fotbollsfans kända för sin stora förståelse för andra än sig själva. Nu inte sagt att alla fotbollsfans är det, men de riktigt extrema är fan inte bättre än vilka andra extremister som helst.

    Grattis till guldet förresten, om inte vi kan ta det så hellre er än Elfsborg eller något annat skitlag.

    SvaraRadera
  20. jag saknar oxå frankie.

    SvaraRadera
  21. korven ahlberg är frankie...det är en kupp

    SvaraRadera
  22. ja alla skribenter på baraben är frankie!

    SvaraRadera
  23. jag har varit övertygad rätt länge om att snubbar som fealdgrau, erling och sandsäter egentligen är frankie.

    SvaraRadera
  24. ja det här med att peka ut varenda skribent som att de "egentligen" är frankie/hankins bara för att han slutat/pausat eller vad han nu har är ju inte alls tröttsamt.

    SvaraRadera
  25. hahaha klockrent inlägg om någon pajas blogg och kffs guld. Redigt ball. mer sånt

    SvaraRadera
  26. Gör himla ont när du gör jämför Leeds med Gais på det sättet. Inte rätt. Skriv inte såna osanningar och smutsa ner sån vacker fotbollsklubb.

    SvaraRadera
  27. birro har sålt sig så jävla hårt men fan inget ont om roma och "Er Pupone" Totti. forza roma

    SvaraRadera
  28. Anonym sa...
    Gör himla ont när du gör jämför Leeds med Gais på det sättet. Inte rätt. Skriv inte såna osanningar och smutsa ner sån vacker fotbollsklubb.

    10/11/08 21:45



    Du är rätt ensam om att tycka att Gajs är en vacker klubb...

    SvaraRadera
  29. Han kanske syftade på Leeds?

    SvaraRadera
  30. Menar ju för fan inte GAIS.

    SvaraRadera
  31. Holger Hansson = Markus Hankins

    SvaraRadera
  32. angående "gais service crew", jag har några frågor:
    1. varför poserar dom i en skog jämte några bajs-tankrar
    2. varför har en av dom en estrella-påse?
    3. borde inte bönderna från ulricehamn hålla på ellos?
    4. varför klarar inte ungdomar av att se football factory utan att få för sig att huliganism är coolt?

    några frågor jag nog aldrig kommer få svar på...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.