2008/11/03

BaraBen på exklusiv förhandsvisning av nya arenan!

ARENASPECIAL Idag fick BaraBen.com exklusivt en timmes förhandsvisning av Göteborgs nya fotbollsarena, av somliga kallad Gamla Ullevi. Lite symboliskt en dag som denna, då den sista matchen på det som kallas Nya Ullevi spelas.


...och där var egentligen tanken att ett enormt reportage med lång bildorgie skulle dra igång. Men vi håller lite där för idag.

För om inte många minuter nu så spelas det som sagt match på Nya Ullevi. Och det är inte vilken match som helst. Det är Legenden Niclas Alexanderssons sista hemmamatch. Någonsin. Så ni som av någon anledning fortfarande sitter hemma och läser det här, se till att pallra er till Ullevi illa kvickt!

Ni andra, som just kommit hem och väntat på att läsa vad det är "bomb" som smällt, ja ni får snällt hålla er något dygn till. Men jag lovar, det är väl värt att vänta på, även om det inte är en "bomb" i den bemärkelsen.

Reportaget med bildspelet blir början till en arenaspecial som kommer hålla på hela vintern på BaraBen.com, där fokus kommer ligga främst på att hjälpa IFK med att hetsa kring årskortsförsäljningen. Vi kommer även spekulera i hur många årskort vi kommer sälja, och hur många det kommer komma på matcherna nästa år. Vi hoppas även kunna ge er en del info gällande arenan som ni kommer kunna läsa först på BaraBen.

Till en början kan sägas att priserna för årskorten kommer få en del att höja på ögonbrynen...

18 kommentarer:

  1. Prierna på både årskort och singelbiljetter kommer kosta. Detta är en konsekvens av att Blåvitt sålt bort möjligheterna till intäkter från kringförsäljning. När vi inte kan tjäna pengar på korv, öl och vip-loger (som man sålt till Higab) måste man ta igen det på biljettpriset.

    /Henrik

    SvaraRadera
  2. Oavsett årskort..

    Upprop 2:
    Häng på gnagarna i kampamjen om "Rädda Norling"!! Med denna snurriga Black Army-supporter vid AIKs roder blir dom helt ofarliga och, mycket glädjande, fortsatt ett botten/mittenlag, i bästa fall..

    SvaraRadera
  3. seriöst den enda bilden ni visar upp är ett par inklädda plaststolar. va fan.

    SvaraRadera
  4. Hur fan kommer det låta när man inviger en ny arena som "Gamla Ullevi"?

    Henrik: Om de sålt rättigheterna till Higab för kringförsäljningen, så måste de väl ha fått en hel del för det, så det inte ska behöva påverka biljettpriserna nämnvärt?

    /Roffe

    SvaraRadera
  5. Roffe, det är väl snarare så att Higab ägt rättigheterna till den biten hela vägen. Och att man sen valt att arrendera ut försäljningen till en näringsidkare, såsom man oftast gör.

    Man kan vända på det där också, istället för att tycka att det är skandalöst att IFK inte får pengar för kringförsäkjningen. Inse fakta, vi äger inte arenan, och säg den som vill driva 17 försäljningsställen på arenan och sen ge bort hela överskottet till IFK och de andra klubbarna. Det hade inte jag velat göra.

    SvaraRadera
  6. Årskort kommer inte höjas märkvärt!

    Vissa platser blir billigare än räknat.

    SvaraRadera
  7. vart fan är frankie? fan vad jag saknar hans krönikor och hets. VAKNA FRANKIE!

    SvaraRadera
  8. Gissar också att man inte kommer att sätta samma "ockerpriser" som Gajs. För man TÄNKER inte med kuken i blåvitt.

    Hellre billiga säsongskort (gynnar oss trogna) och fullsatt, än dyra säsongskort och halvfullt(som Gajs).

    Sätt gärna dyra lösbiljetter så folk köper säsongskort.

    Till och med Öjs har billigare pris på säsongskort än Gajs, det säger en hel del om folket i Gajs styrelse och hur lite dom förstår om ekonomi.

    SvaraRadera
  9. Roffe:

    De har fått betalt i form av mindre risk. Blåvitt betalar hyra för Gamla Ullevi per BESÖKARE. Detta gör att risken blir mindre för klubban men det är ju uppenbart att detta gynnar de klubbar med minst antal supportrar. Om man istället hade tagit en fast hyra för arenan hade klubben tagit en större risk om de inte sålde tillräckligt med biljetter men den klubb som säljer ut tjänar desto mer. Detta hade givit en drifkraft för klubben att dra folk till matcherna och man hade fått jobba mer ihop med supportrarna. För att slippa risken har man gett Arenabolaget (som ägs av Higab till största del och ifk,gais,öis till marginell del) ensamrätt på all kringförsäljning. Detta innebär att ölförälningen från våra matcher kommer öisarna och gaisarna till godo...

    SvaraRadera
  10. Priserna är ju råbra.
    Vet inte varför vi skulle höjja ögonbrynen för detta?
    Tycker ni det är för låga priser?

    SvaraRadera
  11. Om alla nu vet vad det kommer att kosta skulle väl någon kunna vara så vänlig att dela med sig av informationen? :P

    SvaraRadera
  12. Var är bomben!?

    SvaraRadera
  13. Sittplatserna i mitten med mjuk sittdyna: 4050
    Vanliga sittplatser: 3000
    Levande sittplats: 3000
    Änglaland: 1000/familjemedlem
    Klacken: 2250
    "Young Fellows": 600
    Ståplats under klacken: 1650

    SvaraRadera
  14. Helt ok priser!

    SvaraRadera
  15. Är det samma pris för vuxen som för undom ?

    SvaraRadera
  16. 1500 för ungdom i klacken.

    SvaraRadera
  17. de priserna stämmer inte ..har inblick i klubben ..lägg på 500 kr så har ni priset...papppas pöjk

    SvaraRadera
  18. De priserna stämmer visst.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.