2008/11/07

BaraBen avslöjar: Eilert Björkman på väg bort från Blåvitt

BARABEN AVSLÖJAR BaraBen.com erfar att IFK Göteborgs framgångsrika U-lagstränare Eilert Björkman är på väg bort från föreningen. Enligt uppgifter till BaraBen.com vill han satsa på en A-lagstränarkarriär från och med nästa säsong.

Eilert Björkman vill avancera i karriären som tränare och har därför satts upp på "transferlistan". Hans mål är att ta över tränarposten för ett A-lag högt upp i seriesystemet för att efter hand avancera mot högsta ligan. I dagsläget förknippas Eilert Björkman ihop med Husqvarna FF, som enligt uppgifter till BaraBen.com har visat stort intresse för att knyta till sig Blåvitts U-lagscoach som ny tränare.

Eilert Björkman är UEFA-licencerad (UEFA-pro licens) och är en väldigt populär person inom IFK Göteborgs organisation. Inför 2009 söker Björkman tränarjobb i Allsvenskan, Superettan, eventuellt assisterande tränarjobb i dessa serier eller utlandsuppdrag.
- Vi förlorar en fantastisk tränare men förstår samtidigt att Eilert vill satsa helhjärtat på en tränarkarriär. Det ska bli väldigt intressant att se vem vi får som ny tränare, säger en U21-spelare till BaraBen.com.

29 kommentarer:

 1. Vi får hoppas att detta är lika sant som när Daniel Larsson var klar för Blåvitt.

  SvaraRadera
 2. Synd, men visst känns det som ett sammanträffande att detta sker samtidigt som man letar efter en plats för Alex inom organisationen?

  SvaraRadera
 3. Eijlert har iofs stått uppsatt på transferlistan på fotbollsförbundets hemsida sedan någon gång i juli-augusti månad.

  Vem är U21-spelaren som bekräftar att han lämnar? Om spelarna redan har fått veta det är det väl ingen hemlis?

  SvaraRadera
 4. Med mitt förra inlägg vill jag inte ta ifrån er en intressant artikel under en jävligt död silly season. Bara nyfiken på bekräftandet av att Eijlert lämnar.

  SvaraRadera
 5. Är det så farligt om Eilert lämnar då? Jag ser en del fördelar med blåvita själar ute i landets mindre föreningar, troligtvis klipper han inte banden helt med blåvitt, eller? Om han nu inte lämnar pga nått bråk då. Han kan ju faktiskt komma att bli något av en gratis scout för oss och vem vet kanske en framtida blåvit a-lagstränare...

  SvaraRadera
 6. fan vad synd!
  vi behöver dessa profiler i blåvitt!

  /B

  SvaraRadera
 7. In med Alex på den positionen

  SvaraRadera
 8. Vadå "Baraben avslöjar"? Det har ju stått på Göteborgs fotbollsförbunds hemsida i en månad att Eijlert söker ny tjänst.

  SvaraRadera
 9. I över en månad skulle det stå, säkert två månader.

  SvaraRadera
 10. Vad "avslöjas" härnäst? Kanske att Obama blir president i USA.

  SvaraRadera
 11. För mig var det ett avslöjande eftersom jag inte hade en aning om det. Men det var väl duktigt av alla andra att ha så bra koll.

  SvaraRadera
 12. Fortfarande inget avslöjande eftersom det var känt sedan länge. Med den logiken skulle alla nyheter vara "ett avslöjande".

  SvaraRadera
 13. In med ALEX !!!

  SvaraRadera
 14. det är ju så baraben "jobbar".. bara att alla hangaround-kids inte fattat det än.. whats´new...

  SvaraRadera
 15. Artikeln är en anka. Sedan förstår jag inte hur någon kan tro att Alex skulle kunna bli ansvarig för en allsvensk U-trupp ?? Inte speciellt samma sak att spela som att vara ansvarig. Däremot kanske han kan vara med som en flera tränare runt laget, men det e en annan sak.

  SvaraRadera
 16. Hur gammal är Eilert?

  SvaraRadera
 17. Och då kan jag "avslöja" att Eijlert skriver på ett nytt kontrakt med IFK vilken dag som helst, om han inte redan gjort det.

  Han kommer att bli kvar i samma position som han har nu. Troligtvis på ett 3-årskontrakt.

  SvaraRadera
 18. eijlert du kan bare inte sluta med det goa namnet :)

  SvaraRadera
 19. anonym 15:14- förklara då varför han är upp transferlistan (som jag letade fram nu och som bekräftar att baraben hade rätt)? jag hade då ingen aning om detta.

  SvaraRadera
 20. Att sätta upp sig på den listan betyder inte ett skit. Jag är inte förvånad om att tränare gör det titt som tätt då kontraktet går ut - en förhandlingsfråga.

  Å andra sidan är det inet jag som påstår att han kommer att skriva nytt.

  SvaraRadera
 21. Till den anonyma spammaren/ En nyhet är inte ute förrän den är PUBLICERAD i medierna, det vill säga så är den här nyheten inte avslöjad förrän ett medie, en tidning eller i det här fallet en blogg har skrivit om det. Att informationen funnit någonstans att få tag i förändrar inte den saken din stjärna.

  Att en del orkar.

  SvaraRadera
 22. anonym 10:49- jag kan "avslöja" att det var daniel larsson själv som sa till en av baraben:arna att han i princip var klar för blåvitt. efter det begärde häcken mycket mer än hans marknadspris och blåvitt drog sig ur. så nu vet du storyn bakom det hela och kan sluta älta.

  SvaraRadera
 23. "den här nyheten inte avslöjad förrän ett medie"

  Är förbundets hemsida inte ett medie. Åfan :D

  Nej, men jag förstår vad du menar. Men det är ju ett avslöjande att en (förvisso anonym) spelare bekräftar att han faktiskt ska lämna. Synd bara att man inte får veta vem spelaren är.

  SvaraRadera
 24. anonym 16:58:

  Förhandlingsläge antagligen. Förövrigt är min info förstahandsinformation. Han stannar i IFK Göteborg.

  SvaraRadera
 25. Synd men naturligt. Hoppas han kan "ta över" ett mittengäng i 1an som ligger nära eller halvnära GBG så kan våra unga talanger bli utlånade.

  SvaraRadera
 26. 7/11/08 17:58:

  Om detta stämmer har Baraben gjort ett nytt "Daniel Larsson"-avslöjande. Fantastiskt!

  SvaraRadera
 27. Var o kollade på våra U-spelare lag.1 i natt i Borås/Mariedal cup. Märks att att Eijlert/Erra är ett bra par ihop med god ingång hos grabbarna. Bli inte förvånade om lag.1 vinner turneringen de var riktigt bra när de var koncentrerade.

  Vi har en ljus framtid i föreningen härliga grabbar i U-21, ny arena o vad jag förstår kvalite runt om lagen/tränarna i allt högre grad.

  SM-GULD 2009!!

  SvaraRadera
 28. HFF verkar ha nobbat Eilert, han får ingen ny klubb helt enkelt. Även om det inte är klart än så finns det inte så många lediga tränarplatser helt enkelt. Allsvenskan är för hög nivå för honom, han kommer inte erbjudas något där...

  SvaraRadera
 29. bra artikel, har hört att han snackat med hff med.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.