2007/12/22

Vad är grejen med Schweiz?

SILLY SEASON Den nya trenden för blåvita talanger verkar vara att gå till den Schweiziska "storligan". Hur väl rimmar det med föreningens mål om att behålla sina spelare tills de är färdiga att gå till en storklubb?

Samtidigt är Håkan Mild inte den som har pondus i eventuella uppmaningar om att nobba medikora Schweizerostar med tjocka plånböcker. Han har ju gjort precis samma resa själv en gång i tiden...

33 kommentarer:

  1. Det klart Bjärsa ska gå till Schweiz. Blåvitt spelar ju CL för första gången sedan 1997...
    Pinsamt om det blir så.

    SvaraRadera
  2. Hur gick det med den där "banna aftonbladet till nyår" kampanjen som baraben satte igång?

    SvaraRadera
  3. För sjuttonde gången: Det var "Bojkotta Aftonbladet till säsongens slut". Säsongen är över, eller har du inte märkt det?

    SvaraRadera
  4. Blåvitt släpper inte alla talanger till ostlandet. Vasques köpte sej fri själv, vilket bägge parter var ense om. Sen att Sion är intresserade är väl inget märkligt. Ligger ljusår ifrån ett kontrakts förslag. Eller har Sion kontaktat Blåvitt?. Jag tror nog så gott som samtliga i vår a-Trupp, kanske inte Hjalmar har ögon på sej från klubbar i de övriga europeiska ligorna. Men självklart skall Bjärsa vänta tills ManU,Inter,Chelsea eller Madrid ringer..

    SvaraRadera
  5. En stående uppmaning till våra yngre spelare verkar vara att ha is i magen och vänta på att de verkliga storklubbarna ska börja ringa. Men är Bjärsmyr verkligen tillräckligt bra? Han kanske aldrig hamnar i Ajax eller Lyon. Sion kanske är precis på den nivå han kommer spendera sin fotbollskarriär. Så varför skulle han inte ta chansen? Enda argumentet mot en flytt är väl egentligen:

    Hur vill du bli ihågkommen, Bjärsa?

    SvaraRadera
  6. Tro fan att spelare flyttar från Sverige. Det skulle inte ni göra om ni har chans mångdubbla lönen och få spela i Europa cuperna? Men det är synd det tycker jag med men vad ska man göra när vi inte har mer pengar.

    SvaraRadera
  7. Anonym 21:40/ Du är ju jättesmart. "Spela i Europacuperna" (ja, du stavar fel med), vad är det Blåvitt ska göra då?

    SvaraRadera
  8. 22/12/07 21:40: Bra smart du är.

    Blåvitt den finaste av klubbar, spelar CL till hösten.

    SvaraRadera
  9. Om jag jobbade på Volvo, ett bra företag som gör ganska fina bilar, och fick ett erbjudande att jobba för Kia som gör ganska dåliga bilar, men fick fem miljoner för att jobba där i tre år...då skulle mitt val vara enkelt.

    Det är pengarna som styr. Tyvärr. Vi behöver ha ett publiksnitt på minst 20.000, europaspel varje år och sponsorer därefter för att matcha lagen söderöver. Tråkigt men så enkelt tror jag att det är...

    SvaraRadera
  10. Framförallt sponsorer och tv-avtal. Ett snitt på 20 000 samt regelbundet Europaspel tror jag inte att Sion har.

    SvaraRadera
  11. Sion har nog inte det, men dom har nog andra skatteregler som gör att dom inte behöver ha det... Vi måste täcka upp med annat...

    SvaraRadera
  12. 'Den nya trenden för blåvita talanger'... Lite vågat å påstå sig se en trend efter att EN spelare gått dit hittils...

    Låt idioten gå om han vill... Han e överskattad som fan. Hur bra var Bjärsa utan Ragnar? Tänk på de...

    SvaraRadera
  13. drängen håll käften snälla.. lipsill

    SvaraRadera
  14. Anonym 22/12/07 23:23

    Blåvitt spelar för fan inte CL. De är med i fucking kvalet bara -_-

    SvaraRadera
  15. Drängen, du är inte speciellt clever va?

    SvaraRadera
  16. Om Bjärsa är sugen på Schweiz så är jag sugen på Fredrik Risp!

    SvaraRadera
  17. Handlar inte om att mångdubbla sina löner längre dom gör vad som helst för en krona till Sion vad ska han göra där vilka storspelare har kommit vidare därifrån? Landslaget kan han ju glömma så länge han är i Schweiz.
    Kommer nog att gå lika bra för Bjärsa att ta den vägen som det gjorde för Brolin han blev ju trots allt sämsta värvningen någonsin i premier leuge =) så flytta du Bjärsa om du tror att spela i Sion skulle göra så att du får bättre klubbar efter dig

    SvaraRadera
  18. Kan blåvitt inte bara matcha kontraktsförslaget från Sion då om det är pengar det handlar om? Ekonomin lär tillåta det nu för tiden. Lägg pengarna på att få gubbarna att stanna isället för att köpa nytt om vi nu ska behöva välja, Bjärsa är inspelad i laget och gjorde det utomordentligt förra säsongen.

    SvaraRadera
  19. Drängen:

    Bjärsa är snarare fruktansvärt underskattad skulle jag vilja påstå. Men ditt inlägg kanske var ett skämt? Hoppas det iaf.

    SvaraRadera
  20. Bjärsa är nog smartare än att gå till Sion. Han har ju precis blivit uttagen till landslaget, och dessutom kan han ha en chans att komma med i EM-truppen. Lättaste vägen till EM för hans del går genom Allsvenskan och IFK Göteborg. Och Drängen; Bjärs är inte överskattad. Tvärtom!

    SvaraRadera
  21. Man behöver inte gå längre än till sig själv för att inse att pengar faktiskt spelar in. Hade jag fått möjlighet till ett likartat jobb utomlands med dubbelt eller tredubbelt betalt så jag hade jag definitivt tänkt tanken på att flytta. Hoppas dock han stannar och väger inte det sociala och sportsliga nu när vi ska delta i den finaste av alla turneringar.

    SvaraRadera
  22. Vi skulle även behöva flytta klubben till ett land där det inte 3kr brutto att ge någon en krona nett

    SvaraRadera
  23. "Gör inte samma misstag som jag en gång gjorde", kan ju Håkan säga till honom vid förhandlingsbordet i och för sig.

    SvaraRadera
  24. Nån mer än jag som är rädd för att Bjärsmyr har ett sk "övergångsklausul" för 3 mille inskrivet i kontraktet? Det var väl vår "expert" på klausulkontrakt MP som skrev kontraktet...

    SvaraRadera
  25. nej Laphroaig Baraben kolla rubriken det var året ut

    http://ifkgoteborg.blogspot.com/2007/09/totalbojkott-av-aftonbladet-ret-ut.html

    SvaraRadera
  26. Citerar Barabens egna ord;
    "Bilderna i dagens artikel publiceras endast för att ge en bakgrund till beslutet om bojkott och blir de sista under 2007 där Aftonbladet på något vis exponeras på Baraben.com. "

    Men klart man kan ändra sig i efterhand.

    SvaraRadera
  27. Bara jag som tycker att bilden är underbar?

    SvaraRadera
  28. Haha, jo, Om man tittar noga

    SvaraRadera
  29. Ha ha din sure jävel! Du hade fel laphroaig.

    Lite skadeglädje där efter alla dina tykna tillrättavisningar och kommentarer.

    SvaraRadera
  30. Anonym/ Frankie skrev tydligt:

    Med reservation för eventuell ursäkt från Aftonbladets sida ser vi över beslutet att bojkotta kvällstidningen i fråga efter fotbollssäsongen 2007.

    Efter FOTBOLLSSÄSONGEN 2007. BaraBen räknar självklart i fotbollsår, inget annat.

    SvaraRadera
  31. "Totalbojkott av Aftonbladet året ut" Svårt att tolka på olika sätt???

    Ibland gfördet ont att att ha fel lafroroj! Go Whiskey, konstig stavnining. Ledsen att det blev en artonde gång;););) Alla kan ha fel ibland.

    God jul iallafall!

    SvaraRadera
  32. Stavningen, Whiskey är korrekt om det handlar om Irsk eller Kanadensisk Whiskey. Om den kommer någon annan stans ifrån skall det stavas Whisky.

    SvaraRadera
  33. Skitsamma när BB viker ned sig i kampen mot Aftonbladet..

    Aftonbladet skall ALLTID bojkottas. Har man Aftonbladet som källa har man inte mycket innanför pannbenet!.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.