2007/12/10

500 änglar såg Blåvitts guldfilm på Lorensbergsteatern ikväll

PUBLIC RELATIONS På måndagskvällen samlades nära 500 blåvita supportrar, spelare och medarbetare på Lorensbergsteatern för en förhandsvisning av Kanal Lokals blåvita guldfilm. En film som idag släpptes på DVD och som på ett passionerat sätt summerar guldåret 2007.

Inför en jublande folkmassa klev Niclas Alexandersson, Bengt Andersson och Stefan Selakovic ut på scenen för att intervjuas om det gångna året. Redan innan hela evenemanget rullade igång hade vi supportrar fått chansen att mingla med spelarna, ta kort tillsammans med Lennart Johanssons pokal och diskutera den senaste tidens glädjerus med hundratals andra nöjt skrockande blåvita. Nöjda och glada gled unga som gamla in i salongen, där mittraden hade reserverats för en spelartrupp som fick motta både stående ovationer och skämtsamma gliringar från den uppspelta omgivningen.

BaraBen har under veckan försökt få tag på filmen som har det korta men koncisa namnet "SM-GULD!" för att kunna recensera den här på Blåvitt-bloggen men IFK har hållit stenhårt på att köra förhandsvisningen som urpremiär för guldfilmen.
Under dryga nittio minuter följer vi med Kanal Lokals team i punktintervjuer med "Alex", Wernbloom, Bengan och en supporter. Vi får se alla målen från året, vi får följa med upp på Kamratgården och påminns om flera reportage Kanal Lokals "Klubb-tv Blåvitt" gjort under året.
I en kronologisk bana med start vid sista matchen på Gamla Ullevi 2006 följer vi med uppbyggnaden av guldlaget, vi får höra Jonas Olsson berätta om bakgrunden till och arbetet med taktiken "Hunden, katten, glassen" och som en grande final återupplever vi genom kameraobjektivet den guldmatch som få av oss ännu har återhämtat sig från.

Som Jonas Olsson berättar om guldmatchen i filmen, en kommentar som drog ner kvällens största (av många) skrattsalvor från publiken:
- Jag tror jag aldrig har fått så mycket blöta kyssar från medelålders män på så kort tid [som vid slutsignalen mot Trelleborg]. Eller ja, någonsin.

Eller varför inte Marcus Bergs kommentar inför segern (5-0) mot Kalmar:
Hur är det att spela i Kalmar?
- Jo det är väl lite bonnigt.

Filmen lär bli årets julklapp alla blåvita kategorier. Har man känslor för IFK Göteborg kan man inte gå oberörd av att återse scenerna från det gångna året. Nu återstår det bara att se till att köpa DVD-skivan från Blåvittshopen och inte ladda ner den och dela med sig av den via internet. En nerladdad version av filmen är en direkt stöld ur Blåvitts guldkassa, tänk på det. Köp guldfilmen och njut av den tillsammans med era vänner, ni kommer inte att bli besvikna.

Föreningens lyckade PR-kampanj gav först måndagens gratisvisning till alla intresserade supportrar och nu ger de äntligen lite mervärde på medlemsskapet i föreningen när en gratis årsbok delas ut till föreningens medlemmar. Årsboken är kostnadsfri för alla medlemmar i IFK Göteborg och kommer delas ut under lördagen den 15 December vid Ullevis Presscenter (ingång Paradentrén, mitt emot Fattighusån) mellan 12-16. 128 sidor om mesta mästarna med årsredovisning, fakta, historik och mycket mer! Glöm inte ditt medlemskort i IFK Göteborg bara.

16 kommentarer:

  1. Låter som en lyckad kväll!! Jag är ärligt avundsjuk på er, hoppas ni hade trevligt och JA, Jag kommer naturligtvis köpa DVD´n..och är jävligt glad att blåvitt tar hand om de "sina" på detta sett!
    Supporterplaceringen av årskortsinnhavare på Nya Ullevi tar vi en annan kväll!

    SvaraRadera
  2. Det var en grym kväll!!

    Wernblooms redan klassiska citat:
    "Jag var så nervös så jag inte ens kunde kolla på McGyver i vanlig anda" var bäst!

    SvaraRadera
  3. Filmen var riktigt bra. Men jag tyckte det underbara försvars-spelet laget glänst med under året aldrig kom riktigt i fokus i filmen.

    Kan visserligen bero på att det inte var någon "djupgående" intervju med någon av försvararna... Fast Ragnar verkar ju inte lättintervjuad, är grabben lite blyg kanske ;) =)

    Men som sagt, allt som är blåvitt är underbart och filmen kommer visas i spelaren ett antal gånger för att dämpa suget efter en ny guldsäsong =)

    SvaraRadera
  4. Var kan man ladda hem den?

    SvaraRadera
  5. Anonym sa...

    Var kan man ladda hem den?

    11/12/07 01:14


    Du kan ju kallt räkna med att Bara BenSkydd kommer fucka upp den nerladdningsmöjlighet som visar sig. Att som Blåvit börja dela med sig av den här filmen nu i början är helt jävla idiotiskt och bör stoppas med alla till buds stående medel.

    SvaraRadera
  6. Ge fan i att lägga ut filmen på nätet för nedladdning!

    kompanidunk på vederbörande!

    SvaraRadera
  7. Anonym 01:49...

    Så Baraben ska lyckas med det som Anti-piratbyrån och IFPI misslyckats med sen Napster, jo tjena!

    SvaraRadera
  8. Ingen nedladdning! Ska ni stjäla från vår förening?

    SvaraRadera
  9. Nån som vet var man kan tanka ner filmen?

    SvaraRadera
  10. Men ni ska fan inte tanka filmen! Hur svårt är det att fatta?!

    SvaraRadera
  11. Anonym 01:49/ Well till skillnad från Antipiratbyrån bekämpar vi inte all nerladdning i landet utan en enda film. Lite lättare då...

    SvaraRadera
  12. man kände sig lätt mörbultad efter filmen igår, inte p g a man fick knö livet ur sig för att komma fram till pokalen, utan för gåshuden som vibrerade i huden filmen igenom...riktigt lyckad film!

    SvaraRadera
  13. anonym 11:43

    Jag har redan sett filmen tillgänglig för nedladdning på två torrentsidor och tre dc-hubbar... Det kanske inte är så lätt ändå?

    SvaraRadera
  14. smichael:

    Hur svårt är det att fatta ett skämt? Nä, just det.

    SvaraRadera
  15. Är motståndarnas mål med ochså?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.