2005/08/17

Ytterligare en backskada för Blåvitt. Kalle borta upp till 8 veckor!

SKADELÄGET I dagens U21 drabbning skadade sig Blåvitts lagkapten (i senaste matchen) Karl Svensson. Han har ådragit sig en ledbandsskada på knät och blir enligt U21-landslagets sjukgymnasts första prognos borta mellan 6 och 8 veckor.

En comeback för Kalle kan enligt denna första analys komma tidigast i hemmamatchen mot Malmö FF den 26 september, men har han otur och en svår rehabperiod så kan säsongen rentav vara över för honom. Just nu ser skadeläget (som signaturen "Domaren" på AB:s forum så elegant belyste) för Blåvitts backbesättning ut som följer:

Försvarare
2 Karl Svensson (Skadad)
5 Mattias Bjärsmyr
6 Adam Johansson
14 Hjalmar Jonsson (Skadad)
16 Magnus Johansson
20 Dennis Jonsson (Skadad)

Så i dagsläget känns det som om vi bara har ett alternativ för backlinjen och det är att spela Adam-Ölme-Bjärsa-Wendt, en backlinje som dock bör kunna hålla hög allsvensk nivå redan idag. Men som inte har ett enda skit bakom sig om och när avstängningar och skador i slutet av den långa säsongen börjar hagla...

Nu är det dags att plocka upp Joel Gustavsson från U-laget från och med, ehh, igår!

9 kommentarer:

  1. Självklart blev det Kalle! Igen...och det ska gudarna veta att han behövs. Lysande såhär inför Ellos-mötet..Som du skriver, våra alternativ är inte dåliga, men vad händer om nån av dem drar på sig något? Kalle behövs ju inte bara för sitt spel, utan även för sin personlighet. Jaj, Blåvitt tar sig igenom det här, men det är ju tråkigt om vi tex måste börja dra ner mittfältare.

    SvaraRadera
  2. Det är som någon sa på AB:s forum, nu blir han ju i alla fall inte proffs i år...

    "Always look on the bright side of life..."

    SvaraRadera
  3. Haha det var faktiskt min första tanke också; "skönt då knycker inte utlandet honom"! Fast jag är givetvis djupt besviken och ledsen å hans vägnar att han är skadad. Hoppas det blir en snabb rehab.

    SvaraRadera
  4. Nu läste jag er artikel och visst är det lite likt. :)

    SvaraRadera
  5. peter/ Vad sägs då? Dags att kapitulera för storbloggen och bli skribent för Baraben.com? Tror du skulle kunna göra nytta här fan!

    SvaraRadera
  6. Jag vet att du vurmar för ett samhälle innehållande en bank, en affär, en blogg osv.... men jag vet inte.... ;p

    SvaraRadera
  7. peter/ Hehe det var lågt. Men inte lika lågt som Glocalnet...

    SvaraRadera
  8. Helt utan backuper står vi ju inte... Ulander kan ju spela högerback och Alex visade ju igår hur en vänsterback ska spela...

    Sen har vi väl ungdomar som kan?

    SvaraRadera
  9. Påstås ju att Ulander kan spela back, sen hörde jag att Glenn Hysén varit på kamratgården. Comeback?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.