2005/08/27

Baraben utslagna på straffar mot regerande mästarna i moralisk final i RÄ2...

RIKETS ÄNGLAR 2 Efter att den tilltänkta tränaren inte fick släppa sina kryckor ännu steg en improviserad 11 mannatrupp ut på planen för att representera Baraben.com i Rikets Änglar 2. Gruppspelet startade med matcher mot Glenn Ultras där gubbarna från 0-1 underläge via Anderas Polacken på ett magnifikt friläge och Markus "Frankie" på ett långskott vände matchen till en seger och direkt gruppledning.

Nästa gäng att möta var Blueboys som även de hade vunnit sin första match mot Kombarris. Mot Blueboys blev det ställningskrig från början, där de backade hem och försökte täta mot Barabens köttande aggressioner. Efter 6 (!!!) jättelägen där bollen studsade snett, gick stax över och efter att Anderas "Ibbe" bombat i stolpen kunde vi tyvärr konstatera att matchen slutade 0-0. Jocke "Stellham" visade upp ett härligt fighterface på sin kant men fick trots ett par bra inlägg inte en mottagare till ett mål.

Sista gruppspelsmatchen (vår grupp var såklart 4 lag istället för 3 som två andra grupper hade i Änglarnas samordnade konspiration att sänka de vilda Hisings(främst)killarnas framfart...) gick mot de rutinerade Kombarriskillarna. Vi tog övertaget direkt då vi behövde en seger med två mål för att vinna gruppen före Blueboys och slippa möta de regerande RÄ mästarna i kvartsfinalen. Efter ett par kvicka anfall fick vi även in första målet men fick tyvärr en (väldigt tveksam...) straff för hands mot oss så att det var kvitterat. Nu skickade Baraben upp trupperna och skapade press mot Kombarris. Det gav snart resultat då vi inte bara kunde klämma in 2-1 via Jocke "Stellham" utan även hade ett totalt felaktigt mål bortdömt. Det var Dan "Pavlo" som efter ett mönsteranfall fick på en höger i ribban och minst (!!!) en meter in i mål men eftersom domaren var sådär pensionerad för 14-15 år sedan hängde han inte alls med i svängarna... Matchen slutade istället 2-1 till Baraben och vi hamnade tvåa i gruppen, ett mål i målskillnad efter.

Efter diverse flummande tjöt och bärsande var det dags för kvartsfinal mot regerande RÄ-mästarna "Änglarna Lerum". Baraben ställde upp med en lite mer defensiv uppställning där vi gick effektivt på kontring. Den skribentmässige giganten Juan (på Alltid Blåvitt) dömde matchen och tappade direkt nivån ett snäpp vilket tillät Baraben att spela sjukt aggressivt.

Baraben.com:s stenhårda och aggressiva spelstil fick direkt i princip hela publiken (Emiratlaget och delar av Alltid Blåvitts räddaktion) mot oss då vi effektivt raderade ut de regerande mästarnas anfallsspel. Närmast ett segermål i den jämna matchen var Jonas "Pickadulvermannen" som efter en stenhård räd (där han tappade bägge! sina benskydd) vann bollen och sköt strax över. Markus "Frankie" hade även ett härligt läge att sätta ledningsmålet men drog den i ribban. Taktiken att kontra ut mästarna gick nästan hem och Jerker, Jonas, Andreas, Mackan 2 och Byvik gjorde ett härligt defensivt arbete. Men så blev det staffläggning efter 15 minuters intensivt flisande och hetsande.

Den självutnämnda stjärnan Jonas nekade till första straffen och så tog jag som lagkapten på mig ansvaret att slå den. Tyvärr så fick jag trots att jag lurade ner målvakten åt rätt håll en Sebastian Johansson-träff och målvakten kunde rädda med ena foten.
Men eftersom vi hade en halv fantom i mål så tog han direkt deras första och det stog noll noll. Sen fick tyvärr Anderas "Ibbe" (numer Håkan Mild anno rumänienmatchen -94) en härlig träff där bollen flög all världens väg varpå sista straffen även den slogs så att målvakten räddade och regerande mästarna "Änglarna Lerum" hade vunnit den moraliska finalen i turneringen.

Respekt till Änglarna Lerum som trots vårt enormt fysiska spel inte gnällde mer än lite grann, det är inte dåligt med tanke på vilka smällar ni fick ta emot...

Hur det gick sen? Inte den blekaste. Finalen går om 10 minuter. Vi drog hem och förfestade istället. Men nästa år, då jävlar.

18 kommentarer:

  1. Lögn och förtal. Jag höll en hård men jämn nivå. Det var kvartsfinal och prestige på tapeten - då skall spelarna få agera hårt. Möjligtvis borde jag visat ut Hankins.

    SvaraRadera
  2. Dan missade fan ingen straff, Pavlo protesterar vilt. Dan skulle lagt straff nummer 4. Skriv om, skriv rätt!

    SvaraRadera
  3. Haha men Juan, det var ju just på grund av din skönt höga nivå som matchen blev så bra.

    Snacket om att du ska visa ut mig har du ju bara blivit påtryckt av dina Emiratvänner. De var ju livrädda för vårt spel i en eventuell semi och satt och muttrade "hata Baraben" haha vad handlar det om? Aja det va en förjävla kul dag ute på kviberg i alla fall...

    SvaraRadera
  4. När skall Dan få upprättelse egentligen? Han vill inte bli sedd som straffsumparen. Hade Dan fått lägga sin fjärde straff så hade publiken fått se ett straffmål även från Baraben.

    SvaraRadera
  5. Du är upprättad. Men din ribbträff som var inne i mål i sista gruppspelsmatchen är ju en internationell fotbollskandal att den döms bort. Till och med Kombarris sa ju efteråt att den var en meter (!!) inne... Haha.

    SvaraRadera
  6. Baraben.com va en bra lag. Bra glidtacklingar, om inte annat. När vi märkte att ni spela fysiskt, svarade vi med samma mynt, vilket gjorde att matchen blev en tät kamp. I semifinalen åkte vi dock ut mot ett mer taggat BB, efter en...ja, konstig match.
    / Änglarna Lerum

    SvaraRadera
  7. Ja fy fan när man får på karriärens bästa skott, ribba in så har man en gubbe 50 meter bort därifrån som påstår att bollen inte var inne. Gubbar hör hemma i gungstolen, inte på fotbollsplanen.

    SvaraRadera
  8. Nämnas bör även att JAG var den som, mkt påpassligt, dunkade in avgörande 2-1 mot Kombarris!

    Otack är världens lön, fyllo... ;-)

    SvaraRadera
  9. stellham/ Ändrat. När blir det Harrys då? 19-19:30?

    SvaraRadera
  10. Som tur va så var domaren 50 meter bort när Pavlo fick på årets träff.
    Dessutom var straffen feldömd!
    Sen försökte vi tjonga bort bollen hela tiden så att vi kunde hålla siffrorna nere . Som tur va så kom vi trea i gruppen pga vårat välorganiserade försvar och en usel domare. Lyckliga som vi va så kunde vi åka hem och fortsätta förfesten med att titta på Tottenham-Chelsea som var vår plan från första början.

    Vi tackar för en dålig domare och en jävla bra hemsida.

    KOMBARRIS GBG

    SvaraRadera
  11. Kombarris/ Ja domarnivån va under all kritik. Speciellt när jag dömde...

    SvaraRadera
  12. Bra Frankie! Rätt skall vara rätt, särskilt när jag gör mål... ;-)

    SvaraRadera
  13. frankie:

    Nej, snacket om att visa ut dig kommer mer ifrån ditt mordförsök på någon Lerum-Ängels ben en halvmeter ifrån mig. Den där du lunkade förbi mig o sa "tur att inte den träffade". :)

    SvaraRadera
  14. Håller med pickadulverman, Straffen var allt annat än feldömd...

    Nästa år då ska vi kanske Spela också? Inte bara "Kötta"?

    Förövrigt var Frankie bäst som domare med Ölen i näven...

    SvaraRadera
  15. Öh! Vadå starkt jobbat, Fjolårets jumbo lag piskar grupp 3 och vinner gruppen utan en endaste förlust. tycker det var starkt jobbat av oss å komma så långt med 2 nya spelare från förra året.
    // Blueboys

    SvaraRadera
  16. Juan/ Ja men då höll jag ju tillbaka tacklingen så att jag inte skulle träffa. Det va ju ren generositet av mig. Kunde ju lika gärna "Håkan Mild":at han så hade ju killen vart förlamad för resten av dan...

    Pickadulver/Kapten- Vilken straff? Vi vet inget...

    Blueboys/ Ert fittspel sabbade ju hela gruppen... :P

    SvaraRadera
  17. Umm... var det inte ja som kapade benen på honom? //Polacken

    SvaraRadera
  18. Frankie: Det går att diskuteras, vi gick in för å spela deffensivt mot baraben för vi spana in dom i deras första match och såg att dom va mycket starka framåt, sen tryckte dom ju ner oss ganska rejält. Vi var glada att gå därifrån med 0-0 med mycket röta.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.