2005/08/10

Arne ger svar på tal















Blåvitt-bloggen välkomnar ikväll sin senaste skribent-debut i "Xperten"

SUPPORTERKOMMENTAR Jag förespråkade tidigare flitigt Arnes avgång, och med det spelet vi hade stumtals under våren så fanns det även skäl för detta. Vi spelade riktigt dålig fotboll, och man kunde inte riktigt fatta vad som hade hänt jämfört med förra säsongen. Publiken började svika på grund av spelet, och laguttagningarna kändes alldeles för stereotypa. Det kan dock vara mycket som spelade in; Skattehärvan, Arne var ny på posten, hårt matchande och samtidigt höga krav. Kanske kan det vara så att Arne nu har växt in i rollen?

De senaste tre matcherna vittnar om att något stort är på väg att ske. Vi spelar effektivt, roligt, men samtidigt väldigt säkert. Vi bjuder inte på någonting. Kan mycket väl vara så att försäljningen av Ijeh var den förlösande faktorn. Kan ha varit så att fokusen på Ijeh förr var så stor att det påverkade laget negativt. Bara en teori, men ändå...

I början var det inte många unga spelare som fick chansen, men det har blivit bättre nu. En eloge till Arne för det, men vi får samtidigt inte glömma att många spelare har sålts, truppen blivit tunnare, och detta bidrar direkt till att många unga nu får spela.

Idag är det svårt att förstå att man en gång kritiserat Arne, med det spelet vi visar upp. Men skillnaden mellan hyllningar och att kräva en tränares avgång är inte stor, och några förlustmatcher framöver, och jag lovar att Arne tyvärr blir kritiserad igen. Det är så tränaryrket fungerar.

Jag erkänner att jag hade fel om Arne, och hoppas även att andra gör det. Jag hoppas även att Arne suger på den här karamellen nu. För inte så länge sedan var det många som krävde hans avgång, och kritiserade honom i allt han gjorde. Jag var en av dom. Nu har han lett sitt lag till serieledning. Det är stort!

//XPERTEN

7 kommentarer:

  1. Arne har min respekt!

    SvaraRadera
  2. Hoppas att du är lite mindre flitig i ditt "avgångs-förespråkande", även om vi skulle förlora mot exempelvis Assyriska igen i höst...

    Kappan efter vinden - Nej tack!

    SvaraRadera
  3. väl talat, stellham.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker det finns styrka i att kunna ändra uppfattning om saker med, även om jag fortsatt är kritisk till Arne...

    Dock har han ju i det fotbollsmässiga på senare tid lyckats väldigt väl och då kan man ju inte annat än att tacka och ta emot, vi leder ju ändå Allsvenskan liksom...

    SvaraRadera
  5. XPERTEN; jag tycker din text är bra, men synd att du inte skrev nåt nytt istället för att kopiera ditt inlägg från Änglarnas forum. Jag har alltså redan läst den här texten i en forumtråd. Bra jobbat annars och modigt gjort att erkänna att du insett att du hade fel;-) Tyvärr vägrar många andra göra det..

    SvaraRadera
  6. Jo, är medveten om att det är i stort sett samma text, lite små finjusteringar dock. Men jag är ju tvungen att börja någonstans, och i framtiden kommer jag inte att kopiera texterna.

    När det gäller att vända kappan efter vinden, så är jag inte beredd att hålla med. Hela våren kantades av dåligt spel, och onödiga förluster. Klart att man blir lite förbryllad och besviken. Nu har dock Arne gett svar på tal, och det är i så fall NU, som man kan skilja på kappvändare och sådana som har Arnes förtroende. Nu vet alla vad Göteborg kan prestera med Arne vid rodret, och många frågetecken har suddats ut.

    Nu vet jag vad Arne kan prestera, något jag tvekade på tidigare, och det har jag erkänt nu. Och nej, en förlust mot Assyriska kommer inte att få mig att börja tveka igen.

    SvaraRadera
  7. Det suger snorre att folk ens har krävt Arnes avgång då vi inte ens har varit i närheten något kvalstreck.
    visst vi har spelat dåligt men då har vi haft royal league,sv cupen,intertoto dessutom ökat träningsdosen markant.

    Tänk efter innnan ni skriker!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.