2005/08/29

Matchavgörande George dansar ännu en höst...

DERBYFEBER Öis-finnen (i röven på Zoran L) Tomas Uusimäki fick för sig att det skulle vara smart att med två fötter före och med dobbarna rakt fram kapa vår mittfältsmaskin Pontus Wernbloom rakt över smalbenen. Rött kort var ett faktum. Där tog Blåvitt över ännu ett snäpp i det derby vi dominerade från start till mål.

I det för säsongen kalla höstrusket med rejäla vindar på Ullevis innerplan hade strax över 25 000 åskådare hittat till höstderbyt i Öis-regi och fick beskåda en stundtals underhållande match där vi fick en nygammal bekant som direkt matchavgörande gestalt: George Mourad.

George var inte lika bra som Alex med sitt vägvinnande löpande på sin kant, inte lika stabil som Bjärsmyr som gör årets match som ledargestalt brevid Ölme därbak, inte lika hungrig som Wernbloom vars vägvinnande spel inte bara innebar en jävla massa vunna bollar utan även flera vassa målchanser (och en katastrofalt bortdömd straff). Men han är George.

Han dansar ännu en höst.

George är spelaren som är där och stör och röjer när Ozzy skruvar in sin hörna. George är centertanken som nickar fram till Sella gång på gång så att han dessutom får göra mål (vilket fullständigt felaktigt döms bort på en offside på Wowoah som står 5 meter bredvid) och han är målskytten George som sätter dit foten så att vi får med oss 3 poäng och topphäng efter derbyt.

Noteras skall även att han är nära att göra ett par till, bland annat så har han en nick som räddas av Öis inhoppande afrikan på mållinjen. Alla heter George i Göteborg. I alla fall i
allsvenska spurten?

I england talas det mycket om GWG (Game Winning Goal) och nu ser George ut precis som han gjorde förra sommaren och hösten, när han satte dit de matchavgörande målen som gav Blåvitt tre poäng. Först klart förbättrat spel och GWG i Borås. Nu återigen inspirerande spel och GWG på Nya Ullevi. Hoppas George fortsätter dansa så här resten av hösten...


Blåvita klacken hyllar klubben och sig själva... Foto: Aftonbladet

12 kommentarer:

  1. Nu vill jag inte vara petig, (jo det vill jag), men det kan väl inte bli ett GWG om matchen slutar 0-2?

    Kanske ett moraliskt GWG? ;-)

    SvaraRadera
  2. Game winning goal innebär att det är det mål som skiljer de två lagen åt. Det vill säga 0-1 målet.

    Så jo Mourad gjorde GWG både i Borås och nu på Ullevi...

    SvaraRadera
  3. Långås måste vara kungen av GWG. Var väl säsongen 03 som alla hans mål betydde poäng.

    SvaraRadera
  4. Vadå, så 1-0 målet är alltid GWG?

    Är det ändå inte målet som avgör matchen vid "uddaseger" som räknas? Alltså 1-2 målet ikväll & tex Håkans 1-2 mot mff borta!

    Ändå lönlöst att diskutera med ett fyllo... ;-)

    SvaraRadera
  5. stellham/ Vem gjorde 1-2 ikväll då? Mourad.

    Vilket mål förutom 0-1 i Borås får du till det mål som skiljer lagen åt? Om Ellos har noll mål blir det ju med all logik vårt första mål va? Och vem gjorde det? Mourad.

    SvaraRadera
  6. Men lilla gubben ;-)

    Det framgår väl ändå tydligt att jag håller med om 1-2 ikväll, men inte 0-1 mot ellos!

    Vad jag alltså egentligen hävdar är att GWGs bara görs i uddamålsvinster!

    SvaraRadera
  7. Stellham/ Ditt bonneelände, läs noga nu: GWG görs i alla matcher där matchen vinns. Därav "Game winning goal". Alså vinner man med 5-0 så är det 1-0 målet som räknas som GWG...

    SvaraRadera
  8. Låter skumt tycker jag! Ungefär som att det skulle vara den första groggen på kvällen som gör att du däckar i soffan senare på natten... ;-)

    Fö känns 1-0 målet vid en 5-0vinst inte i närheten av så viktigt som 2-1 målet vid en 2-1vinst!

    SvaraRadera
  9. GWG:

    Bor det inte stå för Game winning George?

    SvaraRadera
  10. Sillstryparen/ Hahaha. Det har du jävligt rätt i.

    SvaraRadera
  11. Frankie:
    Är det inte så att GWG i en match som slutar 4-1 skulle kunna vara 3-1 målet då det i princip dödar matchen?

    Sen vill jag vet om "Våra hjärtan klappar för blåvita hjärtan" verkligen är en korrekt meningsföljd....

    SvaraRadera
  12. kapten, visst kan man tycka det, men det är 2-1-målet som kommer att räknas som GWG. Det är ju trots allt det som "avgör" vilka som får poängen.

    Sen är det inget som helst fel på budskapets grammatik. :)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.