2005/08/21

"Norrman" ryktas vara på ingång...

SILLY SEASON Ryktet kom i mitten av förra veckan första gången, sedan avslöjade Expressen ryktet i lördagens upplaga av tidningen. Ryktet handlar såklart om Raoul Kouakou, den 25-årige mittback från Elfenbenskusten, nu spelande i norska Sogndal i deras andradivision som är IFK:s hetaste namn i jakten på en Kalle Svensson-ersättare.

Under söndagskvällen florerade tre olika rykten, ett från en källa i Göteborg, ett från en källa i Stockholm och slutligen en supporterkälla som hävdar sig alla tre ha hört att IFK satt in sista stöten för att värva Kouakou. Kouako har enligt Sogndals supportrar tidigare varit proffsaktuell för en rysk klubb och är en ganska fysisk och ofta varnad spelartyp.

Blåvitt mötte även Sogndal i en träningsmatch innan säsongen och där kan första intresset ha uppstått för denna spelare. Med andra ord verkar mediernas spekulationer denna gång vara helt korrekta och IFK håller på att göra sin första värvning (bortsett från Arne) från Norge sedan Marino Rahmberg.

Enligt medieuppgifterna låg priset på Kouakou på 2,4 miljoner, ett pris som tydligen varit lite förhandlingsbart och nu pressats marginellt nedåt. Dock (som en av våra uppgiftslämnare så smidigt påpekade) har inte pappren skrivits på ännu så chansen att detta kollapsar i sista sekund finns. Det har ju redan hänt en och annan gång denna säsong...

Raoul Kouakou visar upp lite äkta Glenn Hysén fasoner på plan i en ligamatch.

UPDATE: Raoul uttalade sig positivt för en flytt till Blåvitt i norska medier under måndagen. Läs mer här.

7 kommentarer:

  1. Breaking news... ;-)

    Har en bra magkänsla för denna killen!

    SvaraRadera
  2. Mmm magkänslan här är god den med. Men för den delen är han nog ingen superspelare...

    SvaraRadera
  3. alltid skönt att få saker bekräftade här..

    SvaraRadera
  4. ekim/ notera nu att det inte är en bekräftelse eftersom vi faktiskt påpekar "ryktas på ingång" och inte "är klar" eller liknande...

    SvaraRadera
  5. Sju röda kort de senaste åren...men det kan också betyda att han är en offrande spelare som satsar allt på plan.

    SvaraRadera
  6. becka:

    Det kan ju också tänkas att det är motståndarna som "offras"... ;-)

    SvaraRadera
  7. Menar att ryktet har tillräcklig substans för att du tar upp det..

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.