2005/08/08

Öis rasar på läktarna när de vaknar i tabellen




















DERBYBEVAKNING- 21 dagar kvar

2005-08-08 Eftersom det i i slutet av denna månad (29/8) är dags för höstderbyt tog Baraben.com chansen att bevaka Öis under hemmamatcherna mot Kalmar och nu senast igår mot Halmstad för att ta tempen på Örgryte, Kamelernas Lag och Hyrgryte.

Det första vi kan nämna är det faktum att Örgryte i sin senaste hemmamatch endast drog häpnadsväckande låga publiksiffran 3500 personer. Detta innebär att man ganska precis hade 10 000 personer mindre på plats än Blåvitt hade i sin match senast mot Häcken. Det är vad som kallas värdelöst på alla plan.

Eftersom stämningen i bägge matcherna var katastrofal riktade vi in vår bevakning på Paulinho och Ailton, de två brasilianska "stjärnorna". Vi höll även ett öga på deras lovande Pirhi och Yobe. Eftersom en del rykten sagt att Paulinho ska vara den som IFK värvar som extraforward innan trasferfönstret stänger börjar vi med honom.

Paulinhos match mot KFF spenderades som vänsterforward i det tremannaanfall Zoran Lukic numer formerar i Öis. Han blandar och ger väldigt mycket men är ständigt alert som en slags släpande forward bakom och snett bakom den första anfallslinjen där Ailton fungerar som spets. Paulinho har spelat ganska bra i dessa två matcher och blev målskytt i den förstnämnda där Öis tappade sin 3-1 ledning till 3-3. Paulinho ser inte mycket ut för världen och har en löpstil som ser ganska tafflig ut, men att vara på plats där bollen dimper upp när målchans annalkas.

I matchen mot HBK tar den pigge Mwila tag i bollen och spelar in i mitten där Yobe tar emot och skjuter 1-0 för ÖIS med sin vänsterfot. Här fick vi se nästa generation av Örgrytes unga utländska spelare i aktion, de visar upp sina kvalitéer, men har ännu för låg lägstanivå för att kunna lyfta Öis över 90 minuter.

Ailton visar ständigt prov på sin kvickhet i svåra situationer med boll, men även han blandar och ger väldigt mycket. Öis ses ofta som ett ojämnt "varannan match lag" som kan blanda högt och lågt, men Baraben.com:s bevakning av laget inför derbyt har noterat att Öis för närvarande har hittat en defensiv stabilitet i form av comebackande Johan Anegrund (som även råkat nicka in två matchavgörande mål mot AFF & HBK) som gör att Öis vågar spela ut större del av sitt offensiva register.

Även om Paulinho bara varit ett av ett tiotal forwardsnamn (där andra storstjärnor som Magnus Powell till en början legat långt högre på listan) på IFK:s "shortlist" under denna transferperiod så har vår bevakning verkligen inte hittat den spetskvalité som Blåvitt (väl?) söker. Han är ganska målfarlig eftersom han får spela i en väldigt fri roll där han rör sig över stora ytor och är svår att markera, men han väljer även nästan alltid att spela svårt och att passa ett pass extra eller försöka den där cykelsparken.

Måhända attraktivt i bottenregionen av Allsvenskan men inte när man måste spela enkelt och gå på snabba avslut i en guldstrid?

På sittplatsläktaren mot Kalmar tog vi även chansen att snacka med två härliga fotbollsprofiler i Renie "Gött Mos" Almqvist och Jörgen "Bk Röva" Lennartsson. De bägge både njöt av underhållningen och kunde båda tänka sig att träna Blåvitt i framtiden.
- Fast han (Reine) skulle få sparken bra fort med hans 4-3-3 åter hos IFK, flabbade den assisterande U21-landslagscoachen.

Att Kenneth Andersson refererade matchen för PPV räddade nästan dagen, bara att vara i närheten av en Blåvit stjärna ger oss kolletiv gåshud.

MER INFO OCH ÖISBEVAKNING LÖPANDE INFÖR DERBYT...

2 kommentarer:

  1. Har ändrat mig ang djuren:

    Jag tycker att kråkor är det snabbaste djuret i hela världen!

    Nu har du iaf en kommentar... ;-)

    SvaraRadera
  2. Ja vi är tidigast att starta derbyhype i alla fall... ;)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.