2005/08/12

Bloggvirus?

Efter att ha följt Sveriges två största fotbollsbloggar - Lauls på Aftonbladet & Lundhs på Expressen - sedan starten konstaterar jag (& säkert många med mig) följande märkliga faktum:

Robert Laul har förvandlats från att vara en hyfsat ”oseriös” journalist som hoppar i landslagets hotellsängar & skriver en hel (nåja) artikel om vilken pizza Anders Svensson åt häromdagen - till en habil sportskribent som påfallande ofta levererar snabba & vettiga reflektioner över de senaste nyheterna på fotbollshimlen, gärna med en lagom portion glimt i ögat!

Olof Lundh däremot, har bytt sin plats som den mest välunderrättade fotbollsjournalisten som alltid låg steget före sina konkurrenter med välgrundade ”silly-artiklar” & imponerande klubbinsyn – mot en jumbodito som helt tappat greppet om sitt skrivande & mest svamlar på skvallertidningsnivå om sina ”fräna” tv-polare (Ekwall, m.fl.), samt delger sina läsare färglöst nonsens om sonens totalt ointressanta fotbollsskola!

Det verkar som om Laul har förvandlats till Lundh & Lundh till Laul!

Som aktiv ”bloggpundare” frågar man sig givetvis hur & varför denna kusliga förändring har skett! Är det uppenbara personlighetsbytet en direkt orsak av bloggandet & kanske viktigast - kan samma öde drabba mig? Om detta ”bloggvirus” är smittsamt bör rikslarm genast utfärdas innan totalt kaos bryter ut i landet!

Personligen är jag numera livrädd för att jag skall förvandlas till en lallande tomte på redaktionen för ”Grönvita pipan bak”, eller vad den nu hette...

10 kommentarer:

  1. Grattis Stellham! Du lyckades härmed att skriva ett helt inlägg där du inte ens är nära att beröra vare sig fotboll eller Blåvitt... ;)

    SvaraRadera
  2. Frankie:

    Nja, inlägget jämför FOTBOLLsbloggar & andledningen till Lauls uppryckning är till stor del att han har börjat skriva positivt om Blåvitt...

    Skall du säga förresten med Brolintramset! ;-)

    SvaraRadera
  3. Döh, jag har läst Lundhs blogg en jävla massa gånger men det är sällan fotboll det skrivs om där. Sedan är jag högst tveksam till om man kan hitta något om fotboll på en bajen-blogg? Borde la vara instruktioner till hur man bygger hasch-bongar etc där?

    SvaraRadera
  4. pöjkar pöjkar, nu höjer jag ett varningens finger, just nu liknar ni lallande tomtar båda två *S*

    Pözz
    /Carina

    SvaraRadera
  5. Säg som det är Stellham, du gillar Laul bara för att han gillar Bara Ben.... ;-)

    SvaraRadera
  6. filip/ Träningsbilderna ligger nere för att vår server ligger nere. Så just nu kan vi inte ladda upp mer än en bild åt gången vilket omöjliggör bildvisning på den nivån. Men vi jobbar på att åtgärda det, men vår teknikansvarig är en manãna-snubbe...

    SvaraRadera
  7. Filip/ Tack för berömmet, vi tar gärna emot texter även fråjn Grekland vettu! Du kanske har lust att dela med dig av dina tankar kring hur det är att vara Blåvit i utlandet?

    Träningsrapporterna kommer komma igång igen inom kort, kanske till och med idag om vi har tur...

    SvaraRadera
  8. filip/ Såg det, hann tyvärr inte svara så sent igårnatt men det kommer på sönda!

    SvaraRadera
  9. Stellham, Stellham... när du lär dig vart pipan ska in kommer du att förstå charmen med den lite bättre.

    SvaraRadera
  10. Grönvita slidan...:

    Kul att ni "drogproffs" tittar in & lär oss noviser "hur en lina skall dras"!

    Var ni stoppar upp era pipor bryr vi oss som sagt inte så mycket om, men försök att använda kondom... ;-)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.