2005/08/30

Blåvitt vill värva Javier De Pedro

BARABEN AVSLÖJAR Enligt flera rykten är IFK intresserade av Javier De Pedro, senast i Blackburn Rovers och Real Sociedad. Han är en teknisk vänsterfotad mittfältare som främst spelar som ytter men även en del centralt.

De Pedro har 20 landskamper för Spanien på sin meritlista och representerade Spanska landslaget under VM 2002. De Pedro är född 1973 och har efter sin tid i Blackburn varit en sväng i Perigua.

I dagsläget är De Pedro otränad som få, men är en spelare som inte bara varit ruggig för ett par år sedan- han har en stil som är ganska lättupptränad vilket ger honom en fördel genetemot "tunga" spelare.

Javier är idag inte bara i Göteborg utan sågs uppe vid Kamratgården i samband med Blåvitts träning. Där han deltog. Javier sa själv till Baraben att han är otränad just nu eftersom han haft ett två månader långt träningsupphåll. Och det syntes på honom då han inte alls hade tempot i kroppen ännu, men då IFK har ett två veckor långt speluppehåll kanske det är perfekt för Arne att få trimma den spanska stjärnan matchfit?

Hursomhelst syns det att De Pedro har rejält med boll i sig, han visar en underbar teknik och känsla vid inläggslägen. Vi minns ju alla hur han snurrade och målpassade från sin kant i EM...

Detta är en spelare som håller högre klass än Jari Litmanen i sina bästa stunder. Dessutom har han en spelstil som inte alls är lika krävande som finnens. Detta han bli både flopp som succé.

18 kommentarer:

  1. är detta sant?

    SvaraRadera
  2. Oh you better bet it is.

    Han är I Göteborg as we speak.

    SvaraRadera
  3. Satan.. De Pedro i Göteborg vore jävligt stort. Frankie, du har gjort en underbar dag ännu bättre.

    SvaraRadera
  4. detta verkar riktigt grymmt..
    chansen för succè är stor..
    bränn inte detta mp!

    SvaraRadera
  5. Tuuuuufft! Måste kolla upp den här killen! Fast om vi nu skulle värva denna mittfältare förstår jag inte riktigt MP's resonemang. Vi har tappat en back (Risp) och en forward (Ijeh). Men vi värvar enbart mittfältare i Tomas Olsson, Magnus Kihlstedt, Martin Ulander och nu den här killen?

    Klagar absolut inte då jag ser detta som kanonvärvningar.. men hoppas på misnt en back samt en anfallare. När vi säljer Seb och Mild slutar efter denna säsongen behöver vi självklart mittfältare. Men för att ta hem guldet 2005 behöver vi förstärka med spelare som kan gå rakt in på backposition eller anfall nu. Att vi blir giftiga 2006 är dock självklart!

    Är bara rädd för att fler skador ska förstöra vår fina defensiv...

    Hoppas ändå på att de blir nått med den här killen, spännande!

    SvaraRadera
  6. Mums!

    Hoppas att han skriver på.

    Med Hjalle tillbaka och Marcus o George i bra form så kanske det bara är en-två förstärkningar som behövs. DePedro på kanten och ett lån från Öjs.

    SvaraRadera
  7. Han verkar inte spelat så mycket förra säsongen heller 2 matcher i Blackburn och som det verkar inga i Perugia, bara han inte blir en Ba.

    Det är väl så att han vill spela med Mild och spela i Champions League nästa år för att öka sina chanser att ta tillbaka sin landslagsplats ;)

    SvaraRadera
  8. Spännande, men tror det när jag ser det, man börjar ju bli lite luttrad nu...transferfönstret stängs imorgon, nu vill jag ha besked!

    SvaraRadera
  9. fredberg/ Du ska ju bara täppa igen din giiiiigantiska målvaktstrut. Säger bara en sak, första målet mot lallarna, vem skriker "jag tar den" och släpper den över sig sen? ;)

    Du är med på Änglarnas hemsida på bild efter matchen med vet du va!

    SvaraRadera
  10. Fredberg: Påminner om Frankie? Är han straffsumpare med andra ord?

    SvaraRadera
  11. Andreas #1:
    Antingen det eller så är han grym på att göra mål när målvakten är ute och velar....

    SvaraRadera
  12. http://www.ifkgoteborg.se/modules/extras/publish/display.asp?id=2452&publicationid=2452&type=channel&locText=IFK+avst%E5r+de+Pedro

    SvaraRadera
  13. Fan att man aldrig lär sig, det blir ju inget av provspelar. Tyckte nästan att det var för bra för att vara sant

    SvaraRadera
  14. Kapten/ Tack för berömmet. ;) Jag gjorde ett så skönt game winning goal där att jag nästan kan förlåta mig själv för straffmissen. Men de två andra straffmissarna vi hade vette fan vad man ska skylla på...

    Filip/ Imorgon. 23:59.

    SvaraRadera
  15. Och enligt Laul så har IFK nobbat De Pedro...

    SvaraRadera
  16. Fredberg/ Vi vinner nästa år istället... ;)

    SvaraRadera
  17. Borde du inte skriva om rubriken?
    "Blåvitt vill inte värva Javier De Pedro"

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.