På gång


torsdag 2 december 2010

Mild: Det finns intressanta spelare i Trollhättan

SVART OCH VITT. I TT-Ela läser jag att Håkan Mild är i Trollhättan. Vi på BaraBen.com skämtar ju friskt om detta, eftersom det stundtals känns som vår farmarstad. Jonas Olsson, Alexander Faltsetas och Jakob Johansson är några exempel på stjärnor vi värvat från Trestadsklubben FCT.

Men just därför är det skönt att Mild inte är på en värvningsresa i sin gamla hemstad.
I stället höll han hov och berättade för intresserade åskådare om sitt liv:
– Jag fostrades bra i TFK. Väldigt tidigt fick vi lära oss att bli vinnare. När vi inte vann blev vi grymt irriterade, och det tror jag att svensk fotboll har tappat i dag. För att nå samma kvalitet som fotbollen ute i Europa måste vi sluta tycka att det är fult att vinna.
Håkan Mild, 1 december 2010 (TT-Ela)

Ja, vad ska man säga? När han väl talar så gör han det klokt. Det är väldigt synd att IFK Göteborg inte förstår värdet av sådan här information till de tiotusentals fans - som enbart mötts av total tystnad sedan fiaskot i årets Allsvenskan. Kommunicera ut ert budskap, ta kontroll på dialogen och lugna oroliga fans genom att visa lite jävlar anamma, på eget bevåg! Ska BaraBen.com alltid behöva agera blåslampa i ett halvår innan budskap går fram? Ni har märkt att väldigt många väntar med att förlänga årskorten - ja, men ni ger ju dem inga argument för att ta tag i det. Ett sådant argument finns i Håkan Milds vinnarmentalitet. Men då måste den kommuniceras ut som föreningens budskap. Inte total tystnad.

Fast trots stora ambitioner kunde Håkan inte riktigt släppa sitt intresse för Trollhättans spelare. Men han kanske bara ville vara snäll mot spelarna i trakten när han enligt TT-Ela yttrade följande gardering?
På frågan om det finns några intressanta spelare i Trollhättan svarar han kort.
– Ja, det gör det. Men det är synd att FCT åkte ner.

12 kommentarer:

 1. Bra artikel Frankie

  SvaraRadera
 2. Sluta prata om Milds vinnarmentalitet. Det var 10 år sen. Idag är han bara förlegad omodern. Väx upp Mild och börja motivera spelarna på det sätt som funkar i dagens samhälle.

  Mild är den man som har ansvar för att JO tränar laget, Mild har värvat mängder av usla spelare.

  Vakna, det är Mild som är roten till allt det onda i Blåvitt, oavsett vad han gjort tidigare.

  /Supporter till klubben som ser upp till Örebro

  SvaraRadera
 3. Allt det onda? Att vi har kommit 1,3,2 och nu senast 7:a (förvisso ett misslyckande) i allsvenskan samt spelat tre cupfinaler? Ondska är någonting helt annat för mig.

  SvaraRadera
 4. 13:33 Det där var lite kort perspektiv. Förra året var vi med och spelade om guldet, med de usla spelare som Mild värvat.

  Och du, vad har du själv för förslag på motivation av spelare "som funkar i dagens samhälle" ?

  SvaraRadera
 5. AVGÅ MILD FÖR FAN!

  VÄRLDENS SÄMSTA "SPORTCHEF" NÅGONSIN!

  SvaraRadera
 6. Det är synd att det inte märks på Blåvitt att de inte tycker det är fult att vinna. Konceptet att spela en bra halvlek och sen lägga ner efter paus, som vi begagnat oss av i år, skvallrar om nåt annat.

  Ett Blåvitt som vill vinna springer lika mkt efter paus som före.

  För övrigt ska vi inte dra för stora växlar på den andraplats vi krigade oss till förra året. Liksom 2007, så var förra säsongen ett år där alla lag underpresterade utom aik och vi, som båda presterade på vnormalt medioker nivå. Årets guldrace mellan Malmö och Hif, där har vi den högstakapacitet allsvenska lag är kapabla till. Och då hänger iaf inte Blåvitt med.

  Bara så vi inte frestas att tro att vår tabellrad de senaste åren påvisar en stabilt hög nivå på spel och taktik. Andra lag var sämre än vanligt, punkt slut.

  Vi har spelarna, men inte spelet, för att regera den här serien.

  SvaraRadera
 7. Nä, det menar du inte? Snacka om plattityder. Vem fan vill inte vinna? Likadana floskler som "vinnarskallar","vinnarmentalitet" "hatar att förlora" etc. Har man inget annat att säga kan man lika gärna hålla käften. Då kan åtminstone inbilla folk att man ev har något begåvat att säga.

  SvaraRadera
 8. Håller med. Mild gömmer sig bakom en massa floskler. Säg något mer konkret eller vettigt eller håll käften. Det här är bara ett sätt för Mild att skydda sin egen person och bygga vidare på den image han hade som spelare.

  Annars mycket snack om guld mm under Mild. Det köper jag inte alls. Det är nu efter några år som han fått sätta sin prägel på laget. Nu som vi ser vad han går för.

  AVGÅ NU!

  SvaraRadera
 9. Örebro hit och dit. En gång har man lyckats precis som Kalmar. Det är lätt att bygga framgång när man får ha laget intakt men när framgången kommer så blir spelarna attraktiva på marknaden och försvinner.

  SvaraRadera
 10. Fan va kass han e snackar om vinnarskallar !!!Hans egen ambition med blåvitt e topp 4a

  SvaraRadera
 11. Dom får gärna hämta spelare från Trollhättan, om det är 10-åriga talanger som kan utvecklas. Inga jävla 20-åriga träben som stannat upp helt och hållet i sin karriär.

  SvaraRadera
 12. Det hade vart intressant att höra Milds resonemang kring just ämnet VINNA. Vi i Blåvitt har under 2000-talet varit mästare i att vara jämna. Vi leder maratontabellen på 2000-talet men har ändå bara lyckats skrapa ihop 1 SM-guld. Svenska cupen har vi spelat tre finaler vunnit 1, Royal league final har vi förlorat, Supercupen om den nu skall räknas har vi förlorat 2 och vunnit 1. Den senaste tio åren i allsvenskan har slutat 7,2,3,1,7,2,3,7,12,4. Om vi skall vara helt ärliga så försvann vinnar mentaliteten från kamratgården för ganska många år sedan. Vi skall vara bäst! Just nu är vi inte det och det är fel.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.