2010/12/09

Tack och välkommen tillbaka!

REFLEKTION. Jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk på de europeiska storklubbarnas supportrar. När klubben signar en stjärna välkomnas fansen till arenan med fritt inträde, 50 000 personer säger ”Välkommen!” till den nye spelaren. Ett jippo? Javisst, men jag skulle personligen inte ha något emot att kunna gå in gratis på GU och skapa lite stämning under ett sådant här event.

Men vad jag saknar ännu mer är att få säga ”tack och hej då” till spelare som lämnar klubben. Jag får fortfarande gåshud när jag tänker tillbaka på Alex två sista matcher 2008 (ok, han gjorde comeback nästa höst, men ändå). Eller Wernblooms match mot BP förra sommaren. Här var det inte speciellt svårt för IFK Göteborg, matcherna skulle spelas och det var bara att köpa in en bukett blommor och säga tack. Men när Bjärsa lämnade? Eller Kim? Eller Gurra? En del kanske tycker att de var svikare, men detta är ändå spelare som gjorde ett jättejobb i Blåvitt och som förtjänade en riktig avtackning från suppportrarna. Troligen gäller även vice versa, att spelarna skulle velat tacka fansen.

Vad som föranleder detta inlägg är naturligtvis den troliga försäljningen av Ragge, och kanske även av Adam. Det skulle kännas riktigt surt om de lämnar utan att få den hyllning de förtjänar. Om IFK Göteborg inte anser sig ha råd att genomföra sådana här hyllningar på GU, så kan man väl göra det på Kamratgården. Meddela bara plats och tid på hemsidan så kommer vi. Vi vill få en möjlighet att säga ”Tack och välkommen tillbaka!”. Jag tror både spelaren och supportrarna skulle uppskatta det mer än vad klubben förstår.

36 kommentarer:

 1. Bra grej faktiskt.

  SvaraRadera
 2. 10 000 kommer och hyllar i 10 minusgrader?

  SvaraRadera
 3. Jantelagen sitter fortfarande djupt rotad i svenska elitklubbar tror jag. Vi har ju inte den traditionen att hylla spelare överhuvudtaget i Sverige.

  SvaraRadera
 4. Jättebra idé! Maila klubben på en gång, så att de vet att det finns önskemål från flera om att få göra en avtackning på Kamratgården

  SvaraRadera
 5. Jag är på - alla dagar i veckan!

  / K

  SvaraRadera
 6. Det är så enkelt att dom uppe på Kamratgården skiter fullständigt i om vi får chansen att avtacka spelare eller ej så länge dom själva träffar spelarna innan dom drar.

  SvaraRadera
 7. Adam och Ragnar, visst. Men tex Nicklas Carlsson och Petter Björlund då? Ska alla som lämnar klubben avtackas med en tillställning på KG? William också? Teddy Lucic på sin tid? Eller gäller det bara de som säljs?

  Nä, förlåt, nu är jag gnällig. Egentligen tycker jag faktiskt om idén. Sedan om någon inte är så populär bland supportrarna så blir det väl inte så många som kommer, helt enkelt.

  SvaraRadera
 8. Är det för kallt - hyr Lorensbergsteatern!

  SvaraRadera
 9. WORD!
  Ett alldeles ypperligt förslag!
  /ÄS

  SvaraRadera
 10. HELT RÄTT ! ! !

  SvaraRadera
 11. Tycker detta är en bra ide, iallfall något på kamratgården eller så!

  Klubben kan ju känna av lite vilka som är stora nog att bli avtackade?

  Dvs Alexandersson > Björlund.

  SvaraRadera
 12. Jävligt bra !
  Detta är något jag verkligen saknade med Gustav och Kim.
  Kör på kamratgården om det inte går att göras i samband med nån match på Gamla Ullevi.

  SvaraRadera
 13. bra förslag!

  SvaraRadera
 14. Tycker det är synd att Dalex inte fick ett värdigt farväl.

  SvaraRadera
 15. Spelare som Bjärs, Gurra, Kim, Ragge och Adam har gjort 50+ matcher = avtackning, tack!

  Spelare som Carlsson, Björlund, Dalex var inte i närheten av 50 matcher = ingen avtackning, tack.

  SvaraRadera
 16. Bjärsa, Kim och Gurra = Svikare?. Möjligen från någon som inte har alla hästar i sängen.
  Lägg ned med sånna ord som om dom inte betyder något. Folk kan tro att alla tycker så.

  SvaraRadera
 17. Varför inte låta Änglarna driva avtackning? Det är ju vi supportrar som vill kunna visa spelarna vår uppskattning för tiden i klubben

  SvaraRadera
 18. ingen som tänkt att vissa spelare vill dra iväg i "smyg"? kanske inte vill träffa fansen innan man drar iväg till pengarrrr($$$$)na

  SvaraRadera
 19. Det räcker ju med att blåvitt bjuder in spelarna till första bästa hemmamatch på GU, de får gå ut på planen och vinka och få blommor eller nåt.

  Bra ide!

  /Dunderdan

  SvaraRadera
 20. ULLE-GOOOSCH2010-12-09 18:51

  Skulle väl kunna vara någon sån regel som att om du spelat över 50 eller 100 A kamper får du en avtackning.

  SvaraRadera
 21. sant så sant.

  SvaraRadera
 22. Maila Håkan om detta!!!!!!

  SvaraRadera
 23. Har alltid gillat NC "råttan" Karaktärspelare ut i fingertopparna..

  SvaraRadera
 24. Bra ide, men kamratgården skiter i oss supportrar, vi kan "köra" med eget upplägg. Skulle dock aldrig tack av Bjärsa!

  SvaraRadera
 25. Skulle säga att svenska klubbar generellt är urusla på att hylla sina stjärnor både under och efter karriären. Så din idé är med andra ord klockren och välbehövlig.

  SvaraRadera
 26. Vettigaste på länge!

  SvaraRadera
 27. Ja vill kunna tacka en spelare innan han drar vidare. Speciellt dom som spelat många matcher och betytt mkt för klubben.
  Så är det så att det inte går i samband med en match, tycker ja dom kan fixa nått vid kamratgården.

  SvaraRadera
 28. Mycket bra idé att avtacka dem på Kamratgården, kan inte vara så svårt för IFK att meddela tid som passar dem. Det är ju vi supportrar som stöttar dem i ur och skur som borde få chansen att avtacka killarna ordentligt, sen är det ju upp till var och en av oss supportrar att komma dit. Var och en får ju ta ställning till om det är någon som bör uppvaktas, eller om det skall ignoreras att spelaren flyttar. Men vi borde få chansen att avgöra detta själva.

  SvaraRadera
 29. Riktigt jävla bra sagt!

  SvaraRadera
 30. Helt rätt, dock tror jag inte de kommer fler än några hundra, så håll de på KG.

  SvaraRadera
 31. Jättebra idé! Hoppas att IFK lyssnar.

  9/12/10 12:59
  Sluta tjafsa om jantelagen. Allt har inte varit dåligt i Sverige och den typiskt svenska mentaliteten, eller hur?

  SvaraRadera
 32. Mycket bra idé! Mitt förslag är ni pumpar ut artiklar med brainstorming kring hur det skulle gå till, så kommer folk definitivt bli intresserade. Låter inte alls orealistiskt att 2 - 3000 pers kan ta sig upp till Kamratgården för att tacka av t.ex. Ragge om det slutar så efter Silly Season är över.

  Ge inte upp denna idéen BB! Bravo!

  SvaraRadera
 33. eller varför inte från storans tak a la när Ijeh kom...

  SvaraRadera
 34. Anonym 9/12/10 15:52:
  "...som inte har alla hästar i sängen."
  Vad menar du? eller rättare sagt, 15:52 och redan för full för ett vettigt inlägg på BB!
  Alla hästar i stallet, tack för kaffet!

  SvaraRadera
 35. Håller med! Saknar också detta. Hoppas att klubben kan ta initiativ och genomföra detta för oss supportrar och för spelarna.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.