2010/12/14

Homosex och öl förbjuds under VM 2022

SMÅTT & GÔTT. Kommer ni ihåg förra vintern, när ett par tennishallar hade imploderat till följd av de stora snömassor som samlats på taken? Då kunde BaraBen.com även avslöja de exklusiva bilderna på hur IFK Göteborgs träningshall på Kamratgården gått samma öde till mötes. Mitt på dagen 19 februari rasade hela hallen ihop.

Hade spelare tränat i hallen vid det berörda tillfället kunde det hela ha slutat i en katastrof, nu blev det "enbart" en hård ekonomisk smäll för Blåvitt som tvingats bygga upp en ny hall under det senaste året.

Men nu har det hänt igen, den här gången i USA. Och som brukligt i USA fanns det bevakningsvideo inne på arenan, så nu kan vi se hur det går när taket rasar in på en snötäckt arena - medan det händer.Visst, stålkonstruktionerna på Kamratgården är farligare än den här typen av skjutbart bubbeltak, men att få ett par hundra kilo snö på skallen är knappast att rekommendera för någon. Så åter igen var det tur att ingen befann sig inne på planen när det här raset skedde. Eller än värre, att läktarna hade varit fyllda med folk. Då hade inte snön, utan snarare paniken på läktarna, utgjort den riktiga faran...

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

Nu har då Kamratgården (äntligen) vaknat till liv. Inte en minut för sent, om man frågar mig. I en tolv minuter lång intervju på officiella förklarar Håkan Mild sin syn på varför tränarna får fortsatt förtroende, vad ambitionen är inför 2011 och hur föreningen ser på den gångna säsongen.
"2011 smäller det - då är det revansch", säger sportchef Mild.
Det är väldigt synd bara att marknadsavdelningen och ”pressavdelningen” hos Blåvitt inte insett att den här typen av kommunikation borde ha varit den naturliga reaktionen - precis efter den rent ut sagt pissiga säsongen 2010 tog slut.

På det sättet skulle alla vågor av spekulationer och vild intern kritik bland supportergrupper ha mattats av i sin linda. Nu har hela november och halva december i stället innehållit krav på tränarnas avgång, folk som hotat med bojkott mot årskorten på grund av bristande ambitioner och allmänt missnöje. Se så mycket lite smart och väl planerad kommunikation kan göra.

Jag har sammanställt de viktigaste citaten från Mild och mina egna små kommentarer till intervjun på Frankies GBG.

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

Blackburn Rovers manager Sam Allardyce fick sparken samma dag som BaraBen postade en video på honom för första gången. Hade jag trott på vodoo så...kanske jag skulle ha postat en video på Lars Lagerbäck, redan inför VM 2006...

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

Fotbollsvärldens überpamp och dårpippi Sepp Blatter är i farten igen. Efter det att folk uppmärksammat honom på problemet med att homosexualitet är olagligt i det nyblivna VM-värdlandet Quatar gjorde president Blatter ett litet utspel:

"Jag skulle säga att de bör hålla sig ifrån sexuella aktiviteter under VM",
sa han enligt brittisk press.
Jag vet inte om Blatter är medveten om detta, men i det muslimska värdlandet Quatar är det även olagligt att dricka alkohol på samtliga allmänna platser - som uteserveringar, torg, gator och utanför (de kommande) arenorna. Om exempelvis England, Tyskland och Ryssland kvalificerar sig till mästerskapet väntar jag med nöje på Blatters framtida analys i stil med "Jag skulle säga att de bör hålla sig borta från stout, lager och vodka under VM".


Men om 12 år är Blatter förmodligen död. Så vi får se vilken dårpippi som har hand om VM i korkade uttalanden lagom till det mästerskapet. Eller så kanske vi får se något så spännande som en europeisk bojkott mot VM? Vore det inte kaxigt om UEFA lade in ett extra EM den sommaren och konkurrerade ut Blatters lilla projekt i öknen?

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

Tema: Fotbollsskolan, lektion 3.

Nattens lärare: Zlatan. Lektion: Konsten att få det att se så jävla enkelt ut.

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

Medan Barcelona mest fått kritik i veckan - för att de slutligen kapitulerat och säljer ut tröjreklam till något märkligt företag från Mellanöstern (prislappen låg på en miljard kronor!) - så har vi missat att uppmärksamma deras verkliga bragd.

I följande match (läs: slakt) mot Real Sociedad vann de inte bara med 5-0, de slog rekordet för antal passningar inom laget under en och samma match. Skåda spektaklet här:
Men det räcker inte att de slog rekordet i antal passningar (som mätts i systemet Opta i Spanien sedan 2006), de massakrerade det. Den här gången blev det imponerande 938 passningar inom laget, vilket slog det tidigare rekordet med hela 108 passningar. Tänk på det nästa gång Hjalmar Jonsson drar på en tjong från egen straffområdeskant...

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

I går kväll spelade Manchester United mot Arsenal i Premier League. United vann, men det är skitsamma. Det jag tycker vi bör fokusera på är att matchen började med Berbatov på bänken hos hemmalaget och med Fabregas på bänken i bortalaget. Håkan, dags att slå en pling till engelska övärlden? Helt sjukt att två spelare av den kalibern får nöta bänk, visst, de lirar i "storlag" - men ändå!

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

Men veckans bästa humorinslag kommer ändå från ishockeyvärlden. Nisse Ekman (Djurgården) versus Leif Boork (GT/Expressen och Canal+), där den förstnämnde bjöd på en störtskön reaktion till att han blev totalsågad av Boork för sin "yxattack" i både tidningar och tv:

19 kommentarer:

 1. Är det inte så att man själv skulle somna på jobbet och få sparken om man såg en film på Lars L?

  SvaraRadera
 2. Hela Milds utläggning är ju bra - förutsatt att vi faktiskt vänder och börjar ta en gruvlig revansch under 2011. Men vad talar för det egentligen?

  SvaraRadera
 3. Att bögeriet inom fotbollen stoppas i Quatar är inte en dag för sent. Bögarna håller ju på att ta över helt. Kramandet, pussandet, böghögandet och att hela tiden "ta" på varandra kommer nu effektivt att stoppas eftersom muslimerna inte kommer att tolerera detta. Bra! Vill dom böga kan dom göra det i duschen så man slipper se eländet.

  GAIS ON!

  SvaraRadera
 4. Känns som att Milds floskler är sådant vi har hört tio gånger förr dock. Det är helt rätt inställning och attityden är ju bra, men frågan man vill höra resonemang kring är HUR det här ska gå till. Intervjuaren (vem det än är) misslyckas att ställa de rätta frågorna till Mild och därmed blir svaren väldigt generella och platta...

  SvaraRadera
 5. Oj oj oj, nu åkte homofobradarn upp hos några av barabens läsare. Nu sitter de och väntar på inlägg som kan tolkas som homofoba och som därmed måste fördömmas i Blåvitts namn. Vi är ju Sveriges FC St Pauli.

  SvaraRadera
 6. Anonym 13:25/ Ja hellre vara någon som tycker alla människor har ett existensberättigande än att vara en Sepp Blatter-anhängare...

  SvaraRadera
 7. Hahaha Borken-videon är klockren.

  SvaraRadera
 8. Jag tror Blåvitt skulle få en större utväxling och respons på en sådan video om de la den på You Tube och därmed fick sidor som BaraBen.com att sprida den med. Nu missar man en del av effekten genom att inte göra den viral. Känns som Blåvitt missar lite känslan av hur man ska marknadsföra sig i sociala medier, de tror att det räcker ATT man gör det, vilket inte stämmer...

  SvaraRadera
 9. Bra Sepp! Fotboll är ju snart en värre fjollsport än innebandy. Allt detta kramande och kladdande och alla löjeväckande "målgester" av dom groteskt överbetalda bollfjantarna. Fy faan! Var tog dom riktiga männen vägen?

  SvaraRadera
 10. "GAIS ON!" - Och där klev du genast ur ur garderoben, anonym 12.27

  SvaraRadera
 11. Vektor ha ha ha...där kom den. Homofobradarn!

  Fantastiskt hur vi hela tiden måste vara "de rätta värdenas" fanbärare. Det är Blåvitt det handlar om för katten. Vi behöver inte ta ställning hela tiden. Är du bara blåvit så är du okej, svårare än så är det inte. Det är vi mot dom, och det är vad storheten med fotboll handlar om.

  SvaraRadera
 12. Verkar vara en snubbe i hallen när den rasar in.. Ser så ut 9-12 sec in i filmen iaf hehe.. Bra fart på han !

  SvaraRadera
 13. Så om några idioter på Ullevi skulle börja, säg, ZOG ZOG ZOG, då är det lugnt eftersom de är supportrar till Blåvitt?

  /?

  SvaraRadera
 14. Är ju lika irriterande att se en tjej och kille hålla på å kladda!
  Förbjud kladd på allmän plats.

  SvaraRadera
 15. Ja, fotbolls-VM utan homosex är ju ett hårt slag för oss alla...

  Men i realiteten gör folk ändå vad dom vill. Visst blir det massvis med alkohol (och homosex för den som är sugen) även i Qatar. Men man får väl sköta det diskret.

  Se det så här:

  kan man verkligen hålla EM-, VM-, eller OS-turneringar i ett land som:

  Spionerar på andra och startar krig i andra världsdelar (USA)?

  Lämnar ut flyktingar till tortyr, förklarar sig neutralt men samarbetar ömsom med NATO, ömsom med nazisterna, och ger mördare lindrigare straff än fildelare (Sverige)?

  Utvisar romer i strid med folkrätten, ignorerar grundläggande spelregler för euro-samarbetet och därigenom bidrar till ekonomisk kris (Italien/Tyskland/Frankrike)?

  Understödjer människofientliga regimer utomlands, samtidigt som man ignorerar korruption, kidnappning, våldsbrott och social misär i det egna landet (Brasilien/Venezuela/Bolivia m.fl)?

  Bygger lyxarenor men låter miljoner människor leva i fortsatt slum, har nationella ledare som ignorerar HIV-epidemin och lever lika korrupt som den gamla förtryckarregimen (Sydafrika)?

  You get the picture. Är det verkligen rätten till homosex vi ska slåss för?

  SvaraRadera
 16. Kan säga att det har funnits bögar i blåvitts trupp. En spelade t.ex. under UFEA-guld-tiden.

  SvaraRadera
 17. Osborn: Med andra ord är det ett lyckat koncept att ha homosexuella i en trupp. Mer bögar i Blåvitt! Jag vill vinna fler UEFA-guld!

  SvaraRadera
 18. Anonym 21:35, klart det inte är ok. Poängen är ju att allt sådant tjafs ska lämnas utanför Blåvitt. På läktaren är vi alla blåvita och inget annat. Vad som händer utanför Blåvitt behöver vi inte bry oss om. Alla som inte är blåvita är liksom ändå fel, oavsett om de tillåter bögar i laget eller ej.

  ZOG ZOG ZOG förresten? När skulle någon ropa det, till polisen eller?

  SvaraRadera
 19. anonym 10:18/ Det är där du och dina hjärntvättade "bröder" har fel. Jag är inte din brosh bara för att du är Blåvit, tvärtom så har jag INGET gemensamt med blåvita som är huliganer och annat pack. Dessa as skulle jag mer än gärna bannlysa från all fotboll. Man är inte en massa med samma åsikter bara för att man håller på samma fotbollslag, vad är det för grottmänniskeantagande??

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.