2010/12/06

Bassombeng kommer klippa tung

SILLY SEASON. Säsongen är över. Gais är (i vanlig ordning) i det närmaste bankrutt. Men den här gången är tidigare Blåvitt-gangstern Mats Persson boss på Gaisgården. Ja, alltså snubben som än i dag har nära relationer med mängder av aktiva och anställda på Kamratgården.

Men som utåt sett är paria. Ingen verkar vilja synas med "MP".

Så vad gör outsidern Mats och hans "stackars" Gais? Jo, de utformar en kravbild på vad för slags spelare de vill - och framför allt kan - värva till grönsvart i nuläget. För det är inte enkelt att ha den absoluta underdogstämpeln på sig när uppdraget är att projicera en positiv bild av sin omgivning. Tydligen ingår följande på deras lista för tänkbara nyförvärv:
 • Spelaren skall vara gratis.
 • Spelaren skall ha disciplinära problem.
 • Spelaren skall dyka upp till träning lite när han behagar.
 • Spelaren skall gärna fly utomlands, utan att säga till klubben.
 • Spelaren skall ha tvingats bort från sin förra klubb.
Vem passar in på den här mallen? Jo, Örebros, numer Gais "stjärna" Eric Bassombeng, naturligtvis. Gais har alltså gjort det totalt motsatta till vad Håkan Mild brukar lägga fram som kravprofil för att spela i Blåvitt. Sedan Mats Persson lämnade Kamratgården har det enbart talats om "rätt karaktär" hos spelarna. Det är alltså essentiellt att personen, typen, attityden och drivkraften passar in i gruppen och omgivningen. Om det inte är så att stökighet, taskig attityd, disciplinära problem och nonchalans är norm i Gais spelartrupp så har Mats Persson här visat att han kör den absoluta motsatsen till vad Håkan Mild gör i Blåvitt.

Naturligtvis är Gais läge väldigt tufft. De har inte många kronor att röra sig med och långsiktigt så finns det ingen säkerhet eller större framtidstro, i alla fall för ögonblicket. Så de måste tänka på ett lite annorlunda sätt än vad exempelvis Blåvitt gör. Tiden får visa om deras beslut i nuet kan bli framgångsrika, men tillåt mig att vara skeptisk.

Ni kanske undrar varför jag ens skriver det här lite travesterande blogginlägget? Det ska jag förklara för er. Detta inlägg skrivs enbart i syftet att vi under våren, sommaren och hösten 2011 kan återkoppla hit och säga läsa följande fem magiska ord:
"Vad var det jag sa."
För Bassombeng kommer innebära problem för Gais.
Han kommer flippa ur, han kommer klippa tung. Sanna mina ord.

Och tänk ett fiktivt steg längre. Om det nu vore så att Dulee Johnson åter blev aktuell för en flytt från AIK, vilken sportchef i Sverige tror ni skulle välkomna honom till sin verksamhet? Jag kan bara komma att tänka på en man. Han som kommer skapa rubrikerna i fotbollsallsvenskan 2011 - vare sig han vill eller ej. Outsiders-Mats är tillbaka i branschen, och nu blir det åka av...

36 kommentarer:

 1. En stor skillnad är att GAIS har lång erfarenhet av att ta emot utomeuropeiska fotbollsspelare, något som inte Blåvitt har. Det är ingen kompetens man bygger upp på ett par år.

  SvaraRadera
 2. Eller så värvar man träben stöpta i samma form som aldrig säger emot.

  SvaraRadera
 3. Det finns ju intressanta spelare i FC Trollhättan med, synd bara att de åkte ur...

  SvaraRadera
 4. Å andra sidan måste man kunna behandla en boll för att bli värvad av MP, knappast av Håkan.

  SvaraRadera
 5. Det är fint att Mild värvar spelare med "karaktär" men det verkar ibland som att spelarna saknar tryggheten i sig själva. Hellre en spelare med åsikter än en spelare som är så rädd för eget ansvar och att fatta egna beslut att han i nio fall av tio väljer uppspelsalternativet "lång boll på måfå".

  SvaraRadera
 6. Hjalmar for president!

  SvaraRadera
 7. Det är mycket Gajsare här inne just nu.

  SvaraRadera
 8. Tycker framförallt att rubriken är väldigt relevant..

  SvaraRadera
 9. Ska vi vara så jävla kaxiga själva? Vi kan rada upp spelare som gjort större lycka efter att de lämnat Blåvitt bara för att de inte ville bli stöpta i samma form. Alvbåge, Kihlberg, Ranegie och nu Atachskade bara för att nämna några. Några som bryter mönstret är nog det som saknas mest i dagens trupp.....

  SvaraRadera
 10. Senaste: Ataskadeh?! Klipp dig. Har han haft större lycka i ÖSK? Mig veterligen har han gjort sitt enda allsvenska mål i en blåvitrandig tröja.
  Alvbåge blev utkonkurrerad av den Attraktive och ville få speltid.

  Ranegie borde fått fler chanser, men han ska vara jäkligt tacksam att vi gjorde en talangfull latmask till elitfotbollsspelare.

  Kihlberg har varit bra i Örebro, men representerar inte den spelande mittfältaren som du säkert skrikit dig hes över när du samtidigt krävt JO:s avsked.

  SvaraRadera
 11. Ska vi vara så jävla kaxiga själva? Vi kan rada upp spelare som gjort större lycka efter att de lämnat Blåvitt bara för att de inte ville bli stöpta i samma form. Alvbåge, Kihlberg, Ranegie och nu Atachskade bara för att nämna några. Några som bryter mönstret är nog det som saknas mest i dagens trupp.....

  6/12/10 11:23

  haha va fan atachskade??han har ju inte ens spelat för örebro en haha lungna dej me glöggen nu för fan.å så är det när man är en stor klubb i ett land vissa passar inte i klubben.om inte ja har helt fel nu så tror ja typ klubbar som fc barcelona har släppt några hyfsade killar med till konkurenter=)

  SvaraRadera
 12. Ranegie är väl ändå inte mycket att ha? Kihlberg, vad skulle han tillföra? Alvbåge saknar jag, det är den ende. Men Kim var ändå strået vassare så det gäller bara 2011.

  SvaraRadera
 13. Snudd på rasistiskt inlägg. Det klär dig inte.

  SvaraRadera
 14. Artikelförfattaren har inte koll på Silly Season utan länkar till en gammal artikel rörande ÖSK och Bassombeng. Så sent som för två veckor sedan förhandlade Bassombeng med ÖSK om en fortsättning.

  http://na.se/sporten/fotboll/inspark/1.1028510-bassombeng-klar-for-gais

  SvaraRadera
 15. Många GAISare som tittar in hos storebrors supportersiter i avund märker jag.

  SvaraRadera
 16. Anonym sa...
  Snudd på rasistiskt inlägg. Det klär dig inte.

  Utmärkelsen "Årets fjant 2010" går till: Anonym 12:38.
  När en färgad spelare blir kritiserad för bristande attityd är det "snudd på rasistiskt".
  Avsäg dig ditt svenska medborgarskap Anonym 12:38. Det klär dig inte.

  SvaraRadera
 17. anonym 12:42/ Haha, du är för rolig. Nej naturligtvis har alla hans galna egenskaper därmed försvunnit över en natt. Jisses vilka pajasar Gaisarna är, vad gör ni på en Blåvittblogg? Skaffa er ett liv.

  SvaraRadera
 18. Är det bara patetiska gajs-pajsare inne här?
  Har man "åsikter och "inte vill vara stöpt i samma form" om man upprepade gånger kommer för sent till träningen och sedan är borta 5 dagar utan att meddela klubben?
  Det skall jag säga till min arbetsgivare. Jag vill inte vara stöpt i samma form så nu drar jag till Mallis 1 vecka på betald arbetstid! Det är inte likhetstecken mellan karaktär och träben som vissa torskar verkar tro. Vad är det för fel på att ha en seriös inställning till det man gör samt respektera sina lagkamrater och klubben?

  SvaraRadera
 19. Kvalar Gzim Salabim också in som "stökig spelare" eller vadå? Sätta någon slags prejudikat på en spelare verkar sådär..

  SvaraRadera
 20. Blvita är rädda för karaktär. Det är därför man är blvåit och hukar sig när man får mothugg.


  Fast ponera att frankie faktiskt har rätt. Att Bassombeng floppar. Vad har det då kostat GAIS? Inte lika mycket som Pärlan va?

  SvaraRadera
 21. För att passa in hos Blåvitt ska man som spelare hjälpa till med skattefifflande! Det är i alla fall kriminellt!

  SvaraRadera
 22. haha Fantastiskt hur många gaisare det är som läser och kommenterar på en Blåvit blogg.

  Har ni inga egna forum/bloggar/hemsidor ni kan hänga på?

  SvaraRadera
 23. Nja.
  Man får nog räkna med att det är en och samma person som spammar.
  Datorer funkar dåligt på parkbänken.

  SvaraRadera
 24. Karaktär.... ha! Så trött på de ordet va. De e 25st guldgossar håkan vill ha. Vi låter ingen sticka ut, och gör dom de så e dem inget för oss. Hade vi haft ngn form av ung zlatan hade vi skickat iväg honom första chansen vi fick...

  SvaraRadera
 25. Kan inte alla bara lägga av med den jävla laser-turken, det va lite kul i början, men snälla BARABEN ingen mer laserturk! :)

  SvaraRadera
 26. Inte lika säker som Frankie. MP är faktiskt ganska slipad om han kan hålla sig till lagboken och A-lagarna har ju redan värvat mycket bra för att vara panka. Just Bassombeng har potentialen att vara ett riktigt fynd men fick aldrig riktigt chansen i Örebro (samma position som Porokara) med medföljande attitydproblem som självklart resultat.

  SvaraRadera
 27. Börjar starkt ogilla vad det numera innebär att vara IFK-supporter. Jag vill kunna bo på min parkbänk, sakna karaktär, rösta på vänstern och ändå gå på blåvitt. Det där sista borde väl gälla fortfarande iaf? Skitsamma. Rubriken saknar föresten en aning relevans.

  /Hjalmar i brallan

  SvaraRadera
 28. Vi kommer att komma ihåg var vi läste det- och påmonna dig!

  SvaraRadera
 29. "Hjalmar i brallan"/ Du verkar lida av psykiska problem. Uppsök Rättspsyk i Backa och be dem ta in dig för en djupundersökning, det verkar du behöva. "IFK-supporter", haha, ta och somna om på din parkbänk nu Gais.

  SvaraRadera
 30. Wellington--word :)

  SvaraRadera
 31. Idiotiskt artikel, framför allt rubriken, och en hel del idiotiska kommentarer.

  SvaraRadera
 32. Jag är en ängel, ingen gaisare men det här är en konstig artikel.

  Ser man till förutsättningarna tycker jag GAIS gjorde ett bättre jobb än Blåvitt i år.

  Om det är något mitt älskade Blåvitt skulle behöva är det spelare som bryter mönstret, inte slavar till Mild med rätt karaktär.

  AVGÅ MILD, du är helt oduglig och minst 20 år efter din tid.

  SvaraRadera
 33. Lovar att Bassombeng är en fantastisk fotbollsspelare även om han inte är vit medelklass och uppväxt i Kviberg, Zlatan (Inte heller vit medelklass) har också humör men det kan man vända till sin fördel i de flesta matcher.
  Mats Persson är nog en av Sveriges mest drivna och hårt arbetande sportchefer det var han i blåvitt också men det går ju bra att i efterhand snacka skit & spela Allan när man aldrig själv suttit i den tuffa sportchefs-rollen, jag tror att den tysta hårda dunk i ryggen, tjonga och spring mentaliteten som härskar på kamratgården inte alltid leder till guldpytt nej det behövs ju en rutinerad driven sportchef också.
  Lycka till IFK både i GBG och i Norrköping.

  SvaraRadera
 34. Blåvitt skulle också våga satsa på spelare som går emot sossementaliteten som råder på Kamratgården. E skitbra som grund men måste också kryddas med lite andra fotbollsmentaliteter. Ingen slump att spelare som Vasquez, Mourad och Ranégie inte trivdes fullt ut i Blåvitt...

  SvaraRadera
 35. Glennx/ "Sossementaliteten har gett oss guld och cupfinaler efter ett decennie av "exotisk" experimentering. Snacka om att vara helt historielös. Det är just den kollektiva mentaliteten som gett oss alla framgångar, inklusive två epoker i Europa. Vasquez, Mourad och Ranégie? Jo, de är ju stora stjärnor i sina nuvarande lag och gör succé...not. De var inte bra nog helt enkelt, även Mouradona - som inte höll kvar sin högstanivå som han hade ett par säsonger. Sluta skapa problem där de inte finns, inget lag kan rulla fram som en ångvält utan att gå på en mina eller två.

  SvaraRadera
 36. Mild letar inte alls efter rätt karaktär. Han letar enbart efter "rätt" enicitet. Gammal sanning.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.