2005/08/17

Mannen på mitten

LANDSLAGET Jag var på vippen att döpa den här texten till ”Mittens kung”, men fick trycka på delete-knappen då den titeln redan innehas av Kung Håkan. Under kvällens träningslandskamp mot Tjeckien slog det mig åter vad som utmärker en riktigt bra mittfältare; nämligen att ha både offensiva och defensiva kvalitéer. Kanske gör det mittfältet till den svåraste positionen av alla, eller framförallt den där man springer och kämpar mest.

Den jag tänker på ikväll är givetvis Alex. Han var back idag, men höll sig ändå framme för att ordna hörnor, något som han ju är expert på. Tråkigt nog fick han en riktigt fin hörna bortdömd av domaren, som jag för övrigt anser gjorde en usel insats. I match efter match ser man Niclas göra detsamma för Blåvitt i Allsvenska, täcka bakåt och kämpa framåt. Att han dessutom tillhör en utdöende generation; de spelare som har klubbkänsla och kan sätta laget framför pengarna gör att han verkligen förtjänar en liten hyllning. Alex må inte alltid glänsa, men han gör aldrig en dålig match. Hans lägstanivå är hög, kanske en av de högsta bland IFK;s spelare.

Mittens prins; Niclas Alexandersson!


Skrivet av "Becka".

7 kommentarer:

  1. Ja, han är en kung i det fördolda bakom Håkan.

    Och alltid roligt att lyssna på intervjuer med honom.
    Där låter han jämt så loj, oengagerad och rent av slö, vilket står i så skarp kontrast till hans rappa och knivskarpa och uppiggande sätt att agera på planen.

    Visst har han blivit ruggigt hård och aggressiv på senare tid?

    SvaraRadera
  2. Majorna/ Jag tycker med han har barkat till sig lite om man säger så...

    SvaraRadera
  3. Becka underbart skrivet om en av mina absoluta favoriter, visst var han duktig igår, vilken tur vi har att han spelar i IFK *ler*
    Dessutom är ju grabben fruktansvärt go utanför plan med.
    När jag var publikvärd förra året var Alex en av dom som alltid snackade några ord efter match och tackade oss för en bra insats.
    Sånt värmer.

    SvaraRadera
  4. så är han snygg åxå ;)

    SvaraRadera
  5. Ja du "ringus", det kan jag verkligen skriva under på ;-)
    trevligt nickname du hade förresten haha

    SvaraRadera
  6. Fast visst spelade inte Alex bara back, utan lika mycket på mitten och skötte det betydligt bättre därifrån.

    SvaraRadera
  7. ringus; där hade du så rätt så :D
    Glömmer aldrig orden han sa i en intervju; "Det hade varit en dröm att få uppleva ett SM guld med blåvitt igen".
    Alex, du är guld värd! /IFK_Joy

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.