2005/08/05

Björn Runström till landslaget!


Hammarbys anfallare Björn Runström har under sommaren visat upp en fantastisk form. Med mål i fyra av de fem senaste allsvenska matcherna har Bajens ”anfallsess” verkligen visat att han tillhör det absoluta toppskiktet bland svenska forwards. Målen har, som senast mot Djurgården, varit av avgörande karaktär & Runström ser verkligen ut att kunna ”axla” manteln från tidigare Hammarby-hjältar.

Självklart bör 21-åringen belönas med en landslagsplats vid höstens vm-kvalmatcher!

Björn Runström besitter förutom ovan nämnda målfarlighet en internationell rutin som kan bli ovärderlig vid de tuffa drabbningar som väntar vårt landslag.
En annan aspekt som förbundskaptenerna bör ta med i beräkningen är Runströms förmåga att skapa farliga fasta situationer för sitt lag. Han lyckas ofta värdera sin balans i situationer på planen som gör att motståndaren tvingas ”förpassa” honom till marken, vilket ofta skapar straffar eller frisparkar i farliga lägen.

Som ren bonus kan man förvänta sig ett ökat intresse kring landslaget med ”Söderstadion-favoriten” i den blågula tröjan. Som flickfavorit har han stor dragningskraft & det blonda hårsvallet sätter säkert många unga hjärtan i brand.
Dessutom har Runström, efter sitt mål mot Djurgården, aldrig varit så populär runt om i Sverige.

BaraBen vill genom denna artikel uppmana landslagsledningen att inse det självklara: Vi kräver att Björn Runström skall få spela i landslaget!
Vilket landslag? Damlandlaget så klart….

19 kommentarer:

  1. Snygga pattar

    SvaraRadera
  2. Runström är söt :P

    SvaraRadera
  3. Ny definition på klockrent =)

    SvaraRadera
  4. Nja, Mourad har inte riktigt de kvinnliga attribut som krävs för spel i Dennerbys lag...

    SvaraRadera
  5. Stellham! jag älskar dina texter och förstår att den här var skämtsamt menad..men VARFÖR måste alltid damfotboll användas som exempel på vad som är dålig fotboll i alla sådana diskussioner? Jag är med dig fullt ut i det mesta du skriver men förstår du min poäng? Aldeles för ofta i fotbollskretsar ska tjejerna stå bredvid och vara "söta flickvänner" eller skrivbordsunderlägg;-) och "damfotboll" är alltid måttstocken på kass fotboll...Jag menar såklart inte att allt det här är ditt fel haha, ville bara få igång debatten: Och grabbar; vi fotbollsälskande tjejer är här för att stanna..i klacken, på bloggar och på fotbollsplan! Fixar ni inte att vi är med? Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  6. Becka:

    Den här texten hade ju ingenting med damfotboll att göra, utan snarare med Runströms kvinnlighet!

    När det gäller damfotbollen så tycker jag, rent personligt, att den helt enkelt inte håller måttet!
    Alltför många gånger har jag sett dammålvakter släppa in lösa höjdbollar i mål ect...
    Ibland känns det faktiskt inte ens som samma idrott!

    Vad folk (tex jag) stör sig på är nog den obefogat stora fokuseringen & haussningen i media som damfotbollen får i förhållande till kvalité & antal utövare!

    Om damfotbollen skall vara med & konkurrera, borde det vara på lika villkor som annan idrott(går du exempelvis själv på Kopparbergs hemmamatcher)!

    Dock lär Runströms kommande landslagsdebut innebära ett rejält uppsving för både damfotbollen & för henne själv... ;-)

    SvaraRadera
  7. Nä, jag går inte på Kopparbegs matcher, tycker än så länge inte att damfotbollen konkurrerar på lika villkor, de har så jävla dåliga löner att de oftast måste jobba heltid bredvid fotbollen och därför inte ´hinner fokusera på träning. därför håller spelet givetvis inte hög kvalité än så länge. Ville väl framförallt väcka debatten om fotbollsvärlden bara är till för gubbsen eller om vi tjejer också ska känna oss välkomna, för tro mig jag lever och andas fotboll och det är ibland tråkigt att inte uppfattas som "riktig" supporter eftersom man är tjej. förstår du vart jag vill komma? vill inte hoppa på dig på nåt sätt, som sagt gillar jag det mesta du skriver, men håll med om att tjejerna runt fotbollsplan oftast inte är annat än "flickvänner" Ibland undrar man om det är nån idé att skriva nåt eftersom man först och främst kommer att bli bedömd som tjej och inte som supporter. Vill inte starta nåt slags könskrig här, ville bara säga att vi vill och tänker vara med! Okej;-)

    SvaraRadera
  8. Det är lugn Becka! Men håll med om att Runström e rätt söt... ;-)

    SvaraRadera
  9. Varför har ni valt en bild på Pavel Nedved och Pinones Arce när artikeln handlar om Runström?

    SvaraRadera
  10. På det glada åttiotalet hade alla allsvenska spelare också heltidsjobb. Fotbollen de presterade då var ändå långt många klasser bättre än vad tyska damlandslaget presterar. Trots sina heltidsjobb så fyllde de Ullevi lite då och då och slog välbetalda spelare från Barcelona, Hamburg, Valencia med flera. Nä skyll inte damernas kvalite på fotboll på bristande resurser. När topplagen i allsvenskan för damer inte slår herrarnas div 3 gäng (de kanske också lever på fotbollslönen?) så ska de ej heller ha mer utrymme i media än dessa div3-gäng?!

    Om damer vill ha mer pengar, ja, se då till att gå på deras matcher. På herrfotbollen är det minst 80% herrar. Skulle inte tro att publiken på dammatcher är minst 80% damer.

    SvaraRadera
  11. moggleif:

    Hade det varit 80% tjejer & fullsatt på läktaren i damallsvenskan så hade jag nästan kunnat tänka mig att närvara på en & annan match... ;-)

    (No offence Becka)

    SvaraRadera
  12. Stellham: Kan tänka mig att lite fler killar har samma tanke, framförallt singlar. Borde ju finnas någon snygg fotbollsintresserad tjej där!

    SvaraRadera
  13. Är man tjej och gillar fotboll så är man garanterat snygg, det kommer automatiskt eftersom man brinner av sitt glödande fotbollsintresse, man får en flammande utstrålning helt enkelt;-)

    SvaraRadera
  14. tråkigt liv? 8]
    forza runström.

    SvaraRadera
  15. Mycket rolig läsning idag fredagen den 28:e april 2006. Undrade just hur IFK:s backlinje skulle klara av Umeås damlag... Det känns iallafall bra att läsa denna rubrik i Expressen "VM-chansen INTE borta för Selakovic". Vi måste ju toppa laget!

    SvaraRadera
  16. Besök hans fansajt..


    http://www.bjornrunstromfans.com

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.