2005/08/10

Alla heter Preben i Helsingborg?

Helsingborgs SvenskaFans-redaktion publicerade idag en osedvanligt magsur artikel där skribenten Anders Sjölin ondgör sig över domaren Martin Hansson och hans insats i måndagens drabbning mellan HeIF och Blåvitt.

"Martin, Martin, Martin… Vad har du emot oss? Var det bara en dålig dag på jobbet eller är du frustrerad över för lite kärlek i hemmet? För det kan väl inte vara så att du varje kväll, likt en Ernst-Hugo Järegård, står där på taket till villan i Holmsjö och skriker ”DANSKJÄVLAR!!!!”? Man kan ju börja undra...", så heter det bland annat i denna minst sagt bittra text.

Vad HeIF:arna helt verkar ha missat är att om herr Hansson hade haft åtminstone ledsyn, så hade Ölme gjort 3-0 på den straff vi nu blev berövade och Graulund hade blivit utvisad redan tidigare i matchen. För inte ens den mest notoriske gröthals kan väl påstå annat än att danskens kastreringsförsök på stackars Samuel Wowoah borde resulterat i ett rött kort? Att envist stödja psykfallet PG ter sig i ljuset av den tacklingen väldigt märkligt.

En annan skojig iakttagelse är att HeIF:arna numera öppet erkänner att de faktiskt är danskar. Detta har vi visserligen misstänkt länge, men det känns trevligt att få bekräftelse. (Eller så syftar "danskjävlar"-referensen helt enkelt på att Hansson skulle ha något personligt emot Peter Graulund, men den tolkningen är inte alls lika rolig)

3 kommentarer:

  1. Många skåningar jag pratat med säger sig faktiskt hellre vilja tillhöra Danmark. Så det är väl bara att kapa av Sveriges sydligaste del och skeppa iväg...(sorry XPERTEN;-)vet att du råkat hamna nere i gröthals-coumty)Det intressanta är att Graulund himself känner sig så förorättad och orättvist behandlad! Är mannen inte ens MEDVETEN om hur brutal hans spelstil är? En människa med så liten insikt i och kontroll över sin egen våldsamhet borde ju rimligen betraktas som en samhällsfara..

    SvaraRadera
  2. Ungefär som man (Folkpartiet) numer vill att lärare ska ringa Säpo om elever uttrycker en åsikt främmande till den allmäna så kanske domare ska börja räkna våldsamma utländska spelare som terrorister?

    Det är ju faktiskt dansk terror vi fick se i halv-danmark i veckan...

    SvaraRadera
  3. Faktiskt. Den är ganska cool.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.